2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

XXI. századi körülmények - Kórházátadás a Honvédelem Napja alkalmából

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:30

A legfontosabb érték az egészség, és mi most beléphetünk a XXI. századba – többek között ezt mondta dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, amikor ünnepélyes keretek között, a szaktárcák és az országos hatáskörû szervezetek vezetõi, valamint a Magyar Honvédség (MH) és a társ fegyveres- és rendvédelmi szervezetek magas beosztású tábornokai, a szakszervezetek elnökei, alelnökei jelenlétében, - május 20-án – átadta az MH dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központot, az ország immár legkorszerûbb egészségügyi intézményét.

A csapatzászló behozatala és a Honvéd Együttes Férfikarának elõadásában elhangzott Himnusz után, a budapesti, XIII. kerületi Pap Károly út 1. szám alatti MH dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központban (MH HEK) dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntõ beszéde hangzott el.

A szakminiszter - miután felidézte az immár két évtizede tartó beruházás történetét - kiemelte: A honvéd egészségügy átalakítása része a haderõ-átalakítás folyamatának, és mi most beléphetünk a XXI. századba, hiszen felépült és már folyik a gyógyítás a kórház épületeiben. A gyógyítási lehetõségek azonban már ma messze meghaladják az MH igényeit, ezért a július elsejével létrejövõ Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) szervezeti keretében felajánljuk az egészségügyi intézményt a MÁV, a fegyveres- és rendvédelmi szervezetek dolgozóinak, valamint a lakosságnak, vagyis a fõváros III.-IV.-VI.-XIII.-XIV.-XV.-XVI. kerületi polgárainak.

A honvédelmi tárca irányítója hozzátette még, hogy ez az egészségügyi centrum legalább 10 évvel meghaladja a korát az orvostechnikában, az ellátás szervezettségében és sokrétûségében.

A helyszínen megtudtuk, hogy a legkorszerûbb intézményt változatlanul igénybe vehetik a korábbi igényjogosultak, vagyis: a hivatásos- és szerzõdéses állomány tagjai, a köztisztviselõk és közalkalmazottak, a nyugállományúak, valamint az õ családtagjaik.

A honvédelmi miniszter ezt követõen köszönetet mondott mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak a XXI. századi körülmények létrejöttéhez, majd elismeréseket adott át a honvéd egészségügy legkiválóbbjai és a kórházi beruházásban részt vettek számára.

Az ünnepélyes szalagátvágásban dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és az átadás alkalmából elõléptetett dr. Hetei Péter orvos vezérõrnagy, az intézmény vezetõje mûködött közre. A rekonstrukció végrehajtását õrzõ emléktáblát Havril András vezérezredes, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar Fõnöke leplezte le.

A Szózat hangjai után intézménylátogatáson vehettek részt a megjelent vendégek és a sajtó munkatársai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.