2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és kihelyezett elnökségi ülés Debrecenben

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:12

A kongresszusra készülõ Honvédszakszervezet (Hosz) aktuális tájékoztatót és kihelyezett elnökségi ülést tartott Debrecenben. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárnál - április 23-án - lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Kovács József dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelent mintegy száz hivatásos- és szerzõdéses katonát.

A vezetõ szakszervezeti tisztségviselõk, ügyvivõk és haderõnemi titkárok jelenlétében - mintegy száz hivatásos- és szerzõdéses katona számára - megtartott aktuális tájékoztatón a szakszervezet elnöke külön is szólt a bérmegállapodás pozitív elemeirõl, a kereset-növekedésrõl szóló, jelenleg is zajló tárgyalások részleteirõl, a nyugdíjszámítás rendszerérõl, a ruházati illetmények kifizetési rendjérõl, valamint a szakszervezet legvonzóbb szolgáltatásairól is.

Ezt követõen Szincsák Gyula alelnök számolt be a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl - így részletesen szólt az illetményrendszerrõl, a szolgálati járatok problematikájáról, a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõként történõ beszámításával kapcsolatban meghozott LB döntésrõl is.

A tájékoztató Jáger Tibor szakszervezeti szolgáltatásokról szóló elõadásával folytatódott. A Hosz szolgáltatás- és tagszervezõje - egyebek mellett - a jogsegélyszolgálatról, az üdültetésrõl, az Egység újságról, majd az internetes vásárlási lehetõségekrõl, s végül a következõ idõszakban legvonzóbbnak tûnõ befektetési- és lakáshitel lehetõségekrõl, az otthonteremtõ lízingrõl szólt részletesen. Mi nem beszélünk a lakhatás megoldásáról, hanem teszünk érte - mondta Jáger Tibor, majd Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója adta meg a konstrukció szakmai hátterét, de felhívta a figyelmet a regisztráció fontosságára is. (Immár 100 felett jár a kitöltött és beérkezett regisztrációs lapok száma - a szerk.)

Az aktuális tájékoztatót követõen kibõvített elnökségi ülést tartott a Hosz. Az elõzõ két elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadása után Mészáros Géza elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról. Az elnökségi üléssel párhuzamosan kihelyezett ügyfélszolgálatot tartottak a Hosz (jogi, szolgáltatásokat közvetítõ) tisztségviselõi. A szakszervezet debreceni csapatlátogatása során a debreceni katonák elmondhatták megoldásra váró gondjaikat a Hosz jogászainak, illetve részletesen, személyre szabottan is érdeklõdhettek a legvonzóbb szolgáltatások részleteirõl.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl – az elnökségi ülésen is - Szincsák Gyula számolt be az elnökség, valamint az ügyvezetés tagjainak, és a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetõknek. Az üdültetési szabályzat megvitatása és elfogadása során elhangzott: szükség volt a 10 ezer forintos lemondási biztosíték bevezetésére. A pályázatok elbírálása során Jeszenyi Ildikó azt kérte, hogy döntsön az elnökség a pályázati kiírásban szereplõ összeghatárok megemelésérõl. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje minden pályázati anyaghoz írásos véleményt is csatolt. Több elnökségi tag azt hangsúlyozta, hogy a csapatoknál rendezett szakszervezeti családi napoknak összetartó erejük van, ebbõl pedig profitálni lehet. A gyõztes pályázókat lapunk következõ havi száma illetve a www.hsz.hu közli.

Ezt követõen a május 15-i választmányi ülés összehívásáról, a november 15-17-i Hosz IV. Kongresszus összehívásáról és a Kongresszus jelölõbizottságáról szóló határozattervezeteket tárgyalták meg. A debreceni ülésen szó volt még a zárszámadásról szóló választmányi határozattervezetrõl, a pártoló tagi felvételrõl, valamint tájékoztató hangzott el - a munkabizottságok beszámolói alapján - a 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl is. A nap végén a Hosz legújabb, kedvezményt adó szolgáltatásával, a helyi Aquaticum Gyógy- és élményfürdõvel ismerkedhettek meg a szakszervezeti tisztségviselõk.               

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.