2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és kihelyezett elnökségi ülés Debrecenben

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:12

A kongresszusra készülõ Honvédszakszervezet (Hosz) aktuális tájékoztatót és kihelyezett elnökségi ülést tartott Debrecenben. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárnál - április 23-án - lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Kovács József dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd Mészáros Géza, a Hosz elnöke köszöntötte a megjelent mintegy száz hivatásos- és szerzõdéses katonát.

A vezetõ szakszervezeti tisztségviselõk, ügyvivõk és haderõnemi titkárok jelenlétében - mintegy száz hivatásos- és szerzõdéses katona számára - megtartott aktuális tájékoztatón a szakszervezet elnöke külön is szólt a bérmegállapodás pozitív elemeirõl, a kereset-növekedésrõl szóló, jelenleg is zajló tárgyalások részleteirõl, a nyugdíjszámítás rendszerérõl, a ruházati illetmények kifizetési rendjérõl, valamint a szakszervezet legvonzóbb szolgáltatásairól is.

Ezt követõen Szincsák Gyula alelnök számolt be a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl - így részletesen szólt az illetményrendszerrõl, a szolgálati járatok problematikájáról, a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõként történõ beszámításával kapcsolatban meghozott LB döntésrõl is.

A tájékoztató Jáger Tibor szakszervezeti szolgáltatásokról szóló elõadásával folytatódott. A Hosz szolgáltatás- és tagszervezõje - egyebek mellett - a jogsegélyszolgálatról, az üdültetésrõl, az Egység újságról, majd az internetes vásárlási lehetõségekrõl, s végül a következõ idõszakban legvonzóbbnak tûnõ befektetési- és lakáshitel lehetõségekrõl, az otthonteremtõ lízingrõl szólt részletesen. Mi nem beszélünk a lakhatás megoldásáról, hanem teszünk érte - mondta Jáger Tibor, majd Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója adta meg a konstrukció szakmai hátterét, de felhívta a figyelmet a regisztráció fontosságára is. (Immár 100 felett jár a kitöltött és beérkezett regisztrációs lapok száma - a szerk.)

Az aktuális tájékoztatót követõen kibõvített elnökségi ülést tartott a Hosz. Az elõzõ két elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadása után Mészáros Géza elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról. Az elnökségi üléssel párhuzamosan kihelyezett ügyfélszolgálatot tartottak a Hosz (jogi, szolgáltatásokat közvetítõ) tisztségviselõi. A szakszervezet debreceni csapatlátogatása során a debreceni katonák elmondhatták megoldásra váró gondjaikat a Hosz jogászainak, illetve részletesen, személyre szabottan is érdeklõdhettek a legvonzóbb szolgáltatások részleteirõl.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl – az elnökségi ülésen is - Szincsák Gyula számolt be az elnökség, valamint az ügyvezetés tagjainak, és a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetõknek. Az üdültetési szabályzat megvitatása és elfogadása során elhangzott: szükség volt a 10 ezer forintos lemondási biztosíték bevezetésére. A pályázatok elbírálása során Jeszenyi Ildikó azt kérte, hogy döntsön az elnökség a pályázati kiírásban szereplõ összeghatárok megemelésérõl. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje minden pályázati anyaghoz írásos véleményt is csatolt. Több elnökségi tag azt hangsúlyozta, hogy a csapatoknál rendezett szakszervezeti családi napoknak összetartó erejük van, ebbõl pedig profitálni lehet. A gyõztes pályázókat lapunk következõ havi száma illetve a www.hsz.hu közli.

Ezt követõen a május 15-i választmányi ülés összehívásáról, a november 15-17-i Hosz IV. Kongresszus összehívásáról és a Kongresszus jelölõbizottságáról szóló határozattervezeteket tárgyalták meg. A debreceni ülésen szó volt még a zárszámadásról szóló választmányi határozattervezetrõl, a pártoló tagi felvételrõl, valamint tájékoztató hangzott el - a munkabizottságok beszámolói alapján - a 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl is. A nap végén a Hosz legújabb, kedvezményt adó szolgáltatásával, a helyi Aquaticum Gyógy- és élményfürdõvel ismerkedhettek meg a szakszervezeti tisztségviselõk.               

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.