2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzés a sikeres kongresszus érdekében

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:44

A Honvédszakszervezet - április 11-13 közötti - balatonkenesei továbbképzésének elsõ napján a 2006-os zárszámadásról szóló tájékoztató volt a fõ téma. Mészáros Géza, a Hosz elnöke bevezetõjében kiemelte, hogy jó gazdasági évet tudhat maga mögött a szakszervezet. A rendezvényen mintegy 150 szakszervezeti tisztségviselõ, alapszervezeti- és csoportvezetõ vett részt.

Az elõzõ választmányi ülés óta eltelt idõszakról Mészáros Géza tájékoztatta a megjelent tisztségviselõket. A Hosz elnöke a szolgálati nyugdíjrendszerrõl, a rögzített nyugdíj intézményérõl ejtett szót. A veszteségek minimálisak lesznek, számításaink szerint nem indul meg a tömeges kiáramlás - tette hozzá a Hosz elnöke. Ezt követõen a bérmegállapodásról, a Hjt. módosításokról, a szolgálati járatok problematikájáról, az illetményrendszerrõl, a kereset-növekedést célzó tárgyalásokról, a honvéd egészségügy jelenlegi helyzetérõl beszélt, majd a HÉF-en való részvétel tapasztalatairól szólt. A Hosz elnöke információkat adott a haderõ-átalakítással kapcsolatos személyi beszélgetéseken történtekrõl, a felkért szakértõk tevékenységérõl.

Az elnök a HM Kollégium ülésen történõ szakszervezeti részvétel fontosságát is hangsúlyozta, majd a Hosz sikerének nevezte, hogy - a szarajevói és kabuli szolgálati útra utalva - immár nemzetközi missziókat is meglátogathat a szakszervezet vezetõ tisztségviselõje. A Hosz vezetõje - ezt követõen - a szakszervezet nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, valamint a kihelyezett ügyfélszolgálat eddigi tapasztalatairól is beszámolt.

A továbbképzés fókuszába - ezt követõen - a zárszámadásról szóló tájékoztató került. Heiling Ottó alelnök a szakszervezet 2006-os bevételeinek és kiadásainak alakulásáról, a tervhez viszonyított teljesülésrõl, a túlteljesítések és elmaradások indoklásáról tájékoztatta a megjelent tisztségviselõket. A Hosz alelnöke emellett az ingatlan- és egyéb befektetések hozamának 2006. december 31-i alakulását is az alapszervezeti- és csoportvezetõk elé tárta. Az Ellenõrzõ Bizottság részérõl Mihálykó Sándor elfogadásra javasolta a 2006-os zárszámadást.

Séber István könyvvizsgáló elmondta, hogy a pénzforgalmi és az éves beszámoló szerinti eredmény is pozitív, a szakszervezeti alapra elkülönített pénzeszköz rendelkezésre áll.

Ezt követõen a haderõnemek (szárazföldi, légierõ, logisztika és közigazgatás) és a nyugállományú tagozat különbözõ helyszíneken tartották meg idei elsõ, május 15-i választmányi ülésre történõ felkészülési gyûlésüket. A továbbképzés elsõ napja vacsora utáni, immár hagyományosan jó hangulatú „zsíroskenyér partival” zárult.

Ötletbörze, tárcatájékoztatók, fórum, a volt és nyugállományba vonuló tisztségviselõk megjutalmazása (a velük készített interjúkat június havi számunk közli majd - a szerk.), valamint Forgách Gábor humorista jóvoltából egy fergeteges szórakoztató mûsor szerepelt a Hosz továbbképzésének 2. napi programjában. A közönségsikert aratott mûsort a HM Kulturális Kht. támogatta.

A balatonkenesei továbbképzés harmadik napján - a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. által kínált szolgáltatásokat állították fókuszba. A tisztségviselõk részletesen is megismerkedhettek a legkedveltebb pénztári, befektetési, üdülési, valamint lakáslízing lehetõségekkel is.

Elsõként dr. Szenes Zoltán, a HOMNYP ügyvezetõ igazgatójának elõadását hallhatták a továbbképzés résztvevõi. A PSZÁF erõs hatású pénztárok közé sorolta nemrégen a HOMNYP-t – mondta bevezetõjében az ügyvezetõ igazgató. Az 1 fõre vetített belsõ vagyont tekintve országosan elsõ a Pénztár, azért is, mert a nagy munkáltatók is támogatják a Pénztárt - tette hozzá. Szenes Zoltán – egyebek mellett – arra bíztatott, hogy a hozamot vegyék ki a tagok. A HOMNYP ma már mindkét pénztári ágat mûködteti, 50 milliárdot meghaladó vagyonnal rendelkezik, emellett több mint hatvanezres létszámú tagsága is van, ezért is sorolták be az erõs hatású pénztárak közé - hangoztatta büszkén az ügyvezetõ igazgató. A HOMNYP ügyvezetõ igazgatója szólt az elért eredményekrõl, az alacsony mûködési költségekrõl, az ügyfélbarát pénztári légkörrõl, a bajtársias ügyintézésrõl, valamint az új tagszervezési rendszerrõl, a marketing stratégiáról és a legújabb kihívásokról is. Az idei stratégia a családtagok megcélzása, az ajánló ez esetben lehet a pénztártag. Annak ellenére, hogy 2007-ben veszélyeztetett a növekedés, jó szervezéssel – öt éven belül – elérhetõ a bûvös százezres határ - fejezte be gondolatait dr. Szenes Zoltán.

Ezt követõen az étkezési utalványok kibocsátásáról kaptak hasznos információkat a megjelent tisztségviselõk, majd „A lakáslízingrõl, a finanszírozó és a beruházó szemszögébõl“ címet viselte a következõ elõadás. A „termék” bevezetésének elõzményeirõl Füvesi Sándor mondott el részleteket, de szólt az építkezés, a hármas együttmûködés, a szerzõdés megkötésének folyamatáról, valamint az albérleti hozzájárulás kihasználásának lehetõségérõl is. Itt jelentette be Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezõje, hogy Debrecenben már megköttetett az elsõ szerzõdés is!

A számos érdeklõdõ kérdés utáni szünetet követõen Domonkos Viktória a CIB-ING által nyújtott befektetési- és hitellehetõségekrõl adott tájékoztatást. Az internetes mûszaki áruház kínálatáról és a kedvezményes, de a legmárkásabb sportruházat vásárlási lehetõségekrõl is Füvesi Sándor beszélt.

A Hosz felnõtt- és gyermeküdültetésérõl Kepics György, az Egység 2002 Kft. üdültetési referense beszélt, majd Metzger István a gyermeküdültetésrõl ismertetett hasznos tudnivalókat.  

Az aktuális Vodafone tájékoztatót pedig Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje tartotta. Hangsúlyozta: nagyon bízik benne, hogy hamar megtörténik az átállás az új rendszerre.

A nap végén értékes ajándékokat (DVD-ket és sportruházatot) sorsoltak ki a továbbképzésen megjelent alapszervezeti- és csoportvezetõk között. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.