2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZÉF: A tapasztalat távozik el a szervezetektõl

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:47

Április 12-én rendezték a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumának (SZÉF) korábban elmaradt plenáris ülését. Az ÖTM-ben megrendezett tárgyaláson a munkavállalói oldal ügyvivõje Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt, a Honvédszakszervezet képviseletében dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár és Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ jelent meg.

Az FRDÉSZ elnökének „a vizitdíjról milyen álláspontot képvisel a kormányzat“ kérdésére a szakállamtitkár azt felelte, hogy a szolgálati kötelmekkel összefüggésben álló vizitdíj fizetés alól kapjanak mentességet a fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

A munkavállalói oldal sürgõs intézkedést kért azon tavaly nyugdíjba vonultak tekintetében, akik közül több százan még a mai napig sem kapták meg szolgálati nyugdíjukat.

A kiáramlás megállítására szóló felhívásra - az azóta már leköszönt - Jenei Zoltán, az IRM szakállamtitkára kijelentette: a tapasztalat távozik el a szervezetektõl, s ezt a folyamatot nem szabad hagyni kibontakozni!

Kónya Péter szerint köszönet illeti a HM tárcát, a Hjt. módosítások terén végzett korrekt munkájáért, ugyanakkor több Hszt. módosítás-tervezet is aggályos. A felmentési idõ tekintetében az FRDÉSZ nem fogadja el az eddigi 6 hónapot korlátozó módosítást, ez a munkavállalói oldal különvéleményével menjen el az Országgyûléshez - tette hozzá az oldal ügyvivõje.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.