2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy Viktória és Horváth Zsolt: Tagtoborzó és megtartó erő lehet a lakáslízing

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:49

A Honvédszakszervezet nélkül nem értük volna el, hogy önálló otthonunk legyen. Már másfél éve albérletben laktunk, de saját lakásra, házra vágytunk. Mivel a tiszteknek már nem járandósága a munkáltatói hitel, más források után néztünk, s februárban jutott el hozzánk – Szincsák Gyula alelnökön és Jáger Tibor tag- és szolgáltatásszervezõn keresztül – a lakáslízingrõl szóló vonzó információ, majd a regisztráció, a dokumentáció kitöltése után, március 30-án, elsõként írhattuk alá a szerzõdést – mondja boldogan Horváth Zsolt és Nagy Viktória. A fiatal debreceni jegyespár egy 1970-es években épült 100 m2-es kertvárosi családi házat választott, majd – példátlan gyorsasággal – április közepén már be is költöztek. A hitelkonstrukciót 30% induló részlettel kezdték meg, a Magyar Honvédség által biztosított albérleti hozzájárulás felett pedig még mintegy 25-27 ezer forintot fizetnek havonta.

Miközben a fiatal pár büszkén végigvezet bennünket – Szincsák Gyula alelnököt, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõt, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõt, valamint e sorok íróját – az új otthon minden helyiségén, valamint a gondozott kerten, megtudom, hogy a két fiatal hadnagy tisztté avatásukkor léptek a Hosz tagjai sorába. Viktóriát 2006-ban avatták hadnaggyá, jelenleg a HM KPÜ-nél van rendelkezési állományban, de hamarosan a debreceni Lövészdandár belsõellenõre lesz. Zsolt pedig 2005-ben végzett lövész szakon, õ szintén a Bocskai István Lövészdandárnál szolgál, jelenleg szakaszparancsnok, s a KFOR következõ váltására készül.

Viktória egyébként – mint mondja – sok mindent megváltoztatna, elsõsorban a jelenleg fehér falakat festené át, a járólapokat, valamint az ablakokat pedig lecserélné. 

- Biztos vagyok benne, hogy a Hosz taglétszáma növekedni fog, emellett a Magyar Honvédség megtartó erejévé válhat ez a konstrukció – teszi hozzá Zsolt, aki egyébként segítségét is felajánlotta: vállalja, hogy személyesen is propagálja a debreceni hivatásos és szerzõdéses katonák között a lakáslízingrõl szóló hasznos tudnivalókat.

Zsolt és Viktória nyárra tervezik esküvõjüket, hivatásos szolgálatukat pedig több éven keresztül itt, Debrecenben szeretnék folytatni, ám – mint mondják – jó lenne, ha a fiataloknak könnyebben lehetne elõrejutni a ,,ranglétrán”.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.