2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy Viktória és Horváth Zsolt: Tagtoborzó és megtartó erő lehet a lakáslízing

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:49

A Honvédszakszervezet nélkül nem értük volna el, hogy önálló otthonunk legyen. Már másfél éve albérletben laktunk, de saját lakásra, házra vágytunk. Mivel a tiszteknek már nem járandósága a munkáltatói hitel, más források után néztünk, s februárban jutott el hozzánk – Szincsák Gyula alelnökön és Jáger Tibor tag- és szolgáltatásszervezõn keresztül – a lakáslízingrõl szóló vonzó információ, majd a regisztráció, a dokumentáció kitöltése után, március 30-án, elsõként írhattuk alá a szerzõdést – mondja boldogan Horváth Zsolt és Nagy Viktória. A fiatal debreceni jegyespár egy 1970-es években épült 100 m2-es kertvárosi családi házat választott, majd – példátlan gyorsasággal – április közepén már be is költöztek. A hitelkonstrukciót 30% induló részlettel kezdték meg, a Magyar Honvédség által biztosított albérleti hozzájárulás felett pedig még mintegy 25-27 ezer forintot fizetnek havonta.

Miközben a fiatal pár büszkén végigvezet bennünket – Szincsák Gyula alelnököt, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõt, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõt, valamint e sorok íróját – az új otthon minden helyiségén, valamint a gondozott kerten, megtudom, hogy a két fiatal hadnagy tisztté avatásukkor léptek a Hosz tagjai sorába. Viktóriát 2006-ban avatták hadnaggyá, jelenleg a HM KPÜ-nél van rendelkezési állományban, de hamarosan a debreceni Lövészdandár belsõellenõre lesz. Zsolt pedig 2005-ben végzett lövész szakon, õ szintén a Bocskai István Lövészdandárnál szolgál, jelenleg szakaszparancsnok, s a KFOR következõ váltására készül.

Viktória egyébként – mint mondja – sok mindent megváltoztatna, elsõsorban a jelenleg fehér falakat festené át, a járólapokat, valamint az ablakokat pedig lecserélné. 

- Biztos vagyok benne, hogy a Hosz taglétszáma növekedni fog, emellett a Magyar Honvédség megtartó erejévé válhat ez a konstrukció – teszi hozzá Zsolt, aki egyébként segítségét is felajánlotta: vállalja, hogy személyesen is propagálja a debreceni hivatásos és szerzõdéses katonák között a lakáslízingrõl szóló hasznos tudnivalókat.

Zsolt és Viktória nyárra tervezik esküvõjüket, hivatásos szolgálatukat pedig több éven keresztül itt, Debrecenben szeretnék folytatni, ám – mint mondják – jó lenne, ha a fiataloknak könnyebben lehetne elõrejutni a ,,ranglétrán”.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.