2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balázséknak és Horváthéknak már felépült…

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:49

Lakáslízing: sikerre ítélve

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt. és a Bodrogi Bau Kft. aláírta azt a megállapodást, melynek célja a Honvédszakszervezet tagjainak és a Magyar Honvédség dolgozóinak a lakáshoz jutás megkönnyítése. A három szervezet vezetõi az év eleje óta állománygyûlések tucatjain ismertették a koncepció lényegét, a gyakorlati feltételeket. A probléma súlyát az is jelzi, hogy több százan ettõl a konstrukciótól várják gondjaik végleges megoldását - s hogy nem reménytelenül, azt a közelmúltban átadott lakások, illetve aláírt szerzõdések igazolják. Polgárdiban Balázs Béla, Debrecenben Horváth Zsolt István költözhet családjával új otthonba. A boldog tulajdonosok megszólaltatása mellett az együttmûködésrõl, a jövõrõl, az OTP Lakáslízing Zrt. szerepvállalásáról kérdeztük Tar Tündét, a pénzintézet értékesítési és marketing szakmenedzserét.

- A Honvédszakszervezet, a Bodrogi Bau Kft. és az OTP Lakáslízing Zrt. együttmûködése arra irányul, hogy a Magyar Honvédség dolgozói lízing formában lakáshoz juthassanak. Ennek a konstrukciónak több elõnye is van: az érintettek önerõ nélkül költözhetnek rövid idõ alatt az általuk kiválasztott lakásba, s a munkáltató által biztosított albérleti hozzájárulás beépülhet a havi lízingdíjba. További kedvezmény, hogy az új lakásoknál az ÁFA kamatmentesen kerül kifizetésre és az érintettek így havonta több tízezer forintot takaríthatnak meg.

 El kell mondanunk: sokat lendített az ügyön az erre vonatkozó miniszteri határozat. Errõl a konstrukcióról tudni kell egyébként azt is, hogy a futamidõ végéig a lakás tulajdonosa jogi szempontból a lízingcég lesz, de gyakorlati szempontból teljesen olyan, mintha az ügyfél rendelkezne tulajdonjoggal. Rendkívül örvendetes a katonák részérõl megnyilvánuló nagyfokú érdeklõdés, s az OTP Lakáslízing Zrt. igyekszik ennek megfelelni.  A gyakorlatban mindez úgy történik, hogy potenciális partnerünk az általa kitöltött regisztrációs lapot eljuttatja a Honvédszakszervezetnek, s ettõl kezdve cégünk és a Bodrogi Bau Kft. is felveszi a kapcsolatot a leendõ ügyféllel. Az adatokat rendszerbe foglaljuk, s a teendõket szétosztjuk a régiók OTP fiókjai között. A személyes kapcsolat ekkor válik intenzívebbé, hiszen a szükséges dokumentumok benyújtása után minden folyamat megegyezik a már szokásos OTP ügyintézéssel. Fontos információ az is, hogy a nyílt végû lízing esetén - amit új lakásoknál alkalmazunk - a futamidõ végén a lízingbevevõ jelöli ki a tulajdonost, míg a zárt végûnél automatikusan a lízingbevevõé lesz az ingatlan tulajdonjoga. Felvetõdik természetesen az a kérdés is: mi történik abban az esetben, ha a katonának megszûnik a munkaviszonya? Az ügyféllel való konzultáció után az OTP Lakáslízing Zrt. átmeneti fizetési felmentést adhat – ennek elenyészõ a költsége. Tartós fizetésképtelenség esetén a lízingátadás vagy a lakás értékesítése kerülhet elõtérbe, de ebben az esetben is csak a szerzõdés szerint hátralévõ  bruttó tõketartozást  kell az OTP-nek kifizetni - az erre jutó kamatot nem -, a többi mind a lízingbevevõé. A visszlízing konstrukcióra is lehetõség van – ez a pénzhez jutást biztosítja. Cégünk az ügyfél kérésére a rosszabb konstrukcióból is kivásárolja a tulajdonost: ekkor a piaci ár 70-80%-át tudjuk kifizetni, természetesen a településenkénti kategóriák szerint.

Számomra is rendkívül örvendetes, hogy a Magyar Honvédség körében ennyire népszerû lett pénzintézetünk, s az is örömmel tölt el, hogy a gyors ügyintézésnek köszönhetõen immár Polgárdiban és Debrecenben is beköltözhetnek az elsõ igénylõk új otthonukba.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.