2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balázséknak és Horváthéknak már felépült…

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:49

Lakáslízing: sikerre ítélve

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt. és a Bodrogi Bau Kft. aláírta azt a megállapodást, melynek célja a Honvédszakszervezet tagjainak és a Magyar Honvédség dolgozóinak a lakáshoz jutás megkönnyítése. A három szervezet vezetõi az év eleje óta állománygyûlések tucatjain ismertették a koncepció lényegét, a gyakorlati feltételeket. A probléma súlyát az is jelzi, hogy több százan ettõl a konstrukciótól várják gondjaik végleges megoldását - s hogy nem reménytelenül, azt a közelmúltban átadott lakások, illetve aláírt szerzõdések igazolják. Polgárdiban Balázs Béla, Debrecenben Horváth Zsolt István költözhet családjával új otthonba. A boldog tulajdonosok megszólaltatása mellett az együttmûködésrõl, a jövõrõl, az OTP Lakáslízing Zrt. szerepvállalásáról kérdeztük Tar Tündét, a pénzintézet értékesítési és marketing szakmenedzserét.

- A Honvédszakszervezet, a Bodrogi Bau Kft. és az OTP Lakáslízing Zrt. együttmûködése arra irányul, hogy a Magyar Honvédség dolgozói lízing formában lakáshoz juthassanak. Ennek a konstrukciónak több elõnye is van: az érintettek önerõ nélkül költözhetnek rövid idõ alatt az általuk kiválasztott lakásba, s a munkáltató által biztosított albérleti hozzájárulás beépülhet a havi lízingdíjba. További kedvezmény, hogy az új lakásoknál az ÁFA kamatmentesen kerül kifizetésre és az érintettek így havonta több tízezer forintot takaríthatnak meg.

 El kell mondanunk: sokat lendített az ügyön az erre vonatkozó miniszteri határozat. Errõl a konstrukcióról tudni kell egyébként azt is, hogy a futamidõ végéig a lakás tulajdonosa jogi szempontból a lízingcég lesz, de gyakorlati szempontból teljesen olyan, mintha az ügyfél rendelkezne tulajdonjoggal. Rendkívül örvendetes a katonák részérõl megnyilvánuló nagyfokú érdeklõdés, s az OTP Lakáslízing Zrt. igyekszik ennek megfelelni.  A gyakorlatban mindez úgy történik, hogy potenciális partnerünk az általa kitöltött regisztrációs lapot eljuttatja a Honvédszakszervezetnek, s ettõl kezdve cégünk és a Bodrogi Bau Kft. is felveszi a kapcsolatot a leendõ ügyféllel. Az adatokat rendszerbe foglaljuk, s a teendõket szétosztjuk a régiók OTP fiókjai között. A személyes kapcsolat ekkor válik intenzívebbé, hiszen a szükséges dokumentumok benyújtása után minden folyamat megegyezik a már szokásos OTP ügyintézéssel. Fontos információ az is, hogy a nyílt végû lízing esetén - amit új lakásoknál alkalmazunk - a futamidõ végén a lízingbevevõ jelöli ki a tulajdonost, míg a zárt végûnél automatikusan a lízingbevevõé lesz az ingatlan tulajdonjoga. Felvetõdik természetesen az a kérdés is: mi történik abban az esetben, ha a katonának megszûnik a munkaviszonya? Az ügyféllel való konzultáció után az OTP Lakáslízing Zrt. átmeneti fizetési felmentést adhat – ennek elenyészõ a költsége. Tartós fizetésképtelenség esetén a lízingátadás vagy a lakás értékesítése kerülhet elõtérbe, de ebben az esetben is csak a szerzõdés szerint hátralévõ  bruttó tõketartozást  kell az OTP-nek kifizetni - az erre jutó kamatot nem -, a többi mind a lízingbevevõé. A visszlízing konstrukcióra is lehetõség van – ez a pénzhez jutást biztosítja. Cégünk az ügyfél kérésére a rosszabb konstrukcióból is kivásárolja a tulajdonost: ekkor a piaci ár 70-80%-át tudjuk kifizetni, természetesen a településenkénti kategóriák szerint.

Számomra is rendkívül örvendetes, hogy a Magyar Honvédség körében ennyire népszerû lett pénzintézetünk, s az is örömmel tölt el, hogy a gyors ügyintézésnek köszönhetõen immár Polgárdiban és Debrecenben is beköltözhetnek az elsõ igénylõk új otthonukba.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.