2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balázséknak és Horváthéknak már felépült…

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:49

Lakáslízing: sikerre ítélve

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt. és a Bodrogi Bau Kft. aláírta azt a megállapodást, melynek célja a Honvédszakszervezet tagjainak és a Magyar Honvédség dolgozóinak a lakáshoz jutás megkönnyítése. A három szervezet vezetõi az év eleje óta állománygyûlések tucatjain ismertették a koncepció lényegét, a gyakorlati feltételeket. A probléma súlyát az is jelzi, hogy több százan ettõl a konstrukciótól várják gondjaik végleges megoldását - s hogy nem reménytelenül, azt a közelmúltban átadott lakások, illetve aláírt szerzõdések igazolják. Polgárdiban Balázs Béla, Debrecenben Horváth Zsolt István költözhet családjával új otthonba. A boldog tulajdonosok megszólaltatása mellett az együttmûködésrõl, a jövõrõl, az OTP Lakáslízing Zrt. szerepvállalásáról kérdeztük Tar Tündét, a pénzintézet értékesítési és marketing szakmenedzserét.

- A Honvédszakszervezet, a Bodrogi Bau Kft. és az OTP Lakáslízing Zrt. együttmûködése arra irányul, hogy a Magyar Honvédség dolgozói lízing formában lakáshoz juthassanak. Ennek a konstrukciónak több elõnye is van: az érintettek önerõ nélkül költözhetnek rövid idõ alatt az általuk kiválasztott lakásba, s a munkáltató által biztosított albérleti hozzájárulás beépülhet a havi lízingdíjba. További kedvezmény, hogy az új lakásoknál az ÁFA kamatmentesen kerül kifizetésre és az érintettek így havonta több tízezer forintot takaríthatnak meg.

 El kell mondanunk: sokat lendített az ügyön az erre vonatkozó miniszteri határozat. Errõl a konstrukcióról tudni kell egyébként azt is, hogy a futamidõ végéig a lakás tulajdonosa jogi szempontból a lízingcég lesz, de gyakorlati szempontból teljesen olyan, mintha az ügyfél rendelkezne tulajdonjoggal. Rendkívül örvendetes a katonák részérõl megnyilvánuló nagyfokú érdeklõdés, s az OTP Lakáslízing Zrt. igyekszik ennek megfelelni.  A gyakorlatban mindez úgy történik, hogy potenciális partnerünk az általa kitöltött regisztrációs lapot eljuttatja a Honvédszakszervezetnek, s ettõl kezdve cégünk és a Bodrogi Bau Kft. is felveszi a kapcsolatot a leendõ ügyféllel. Az adatokat rendszerbe foglaljuk, s a teendõket szétosztjuk a régiók OTP fiókjai között. A személyes kapcsolat ekkor válik intenzívebbé, hiszen a szükséges dokumentumok benyújtása után minden folyamat megegyezik a már szokásos OTP ügyintézéssel. Fontos információ az is, hogy a nyílt végû lízing esetén - amit új lakásoknál alkalmazunk - a futamidõ végén a lízingbevevõ jelöli ki a tulajdonost, míg a zárt végûnél automatikusan a lízingbevevõé lesz az ingatlan tulajdonjoga. Felvetõdik természetesen az a kérdés is: mi történik abban az esetben, ha a katonának megszûnik a munkaviszonya? Az ügyféllel való konzultáció után az OTP Lakáslízing Zrt. átmeneti fizetési felmentést adhat – ennek elenyészõ a költsége. Tartós fizetésképtelenség esetén a lízingátadás vagy a lakás értékesítése kerülhet elõtérbe, de ebben az esetben is csak a szerzõdés szerint hátralévõ  bruttó tõketartozást  kell az OTP-nek kifizetni - az erre jutó kamatot nem -, a többi mind a lízingbevevõé. A visszlízing konstrukcióra is lehetõség van – ez a pénzhez jutást biztosítja. Cégünk az ügyfél kérésére a rosszabb konstrukcióból is kivásárolja a tulajdonost: ekkor a piaci ár 70-80%-át tudjuk kifizetni, természetesen a településenkénti kategóriák szerint.

Számomra is rendkívül örvendetes, hogy a Magyar Honvédség körében ennyire népszerû lett pénzintézetünk, s az is örömmel tölt el, hogy a gyors ügyintézésnek köszönhetõen immár Polgárdiban és Debrecenben is beköltözhetnek az elsõ igénylõk új otthonukba.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.