2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balatonkenese után

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:53

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb április havi rendezvénye a 11-13-a között megtartott csoportvezetõi továbbképzés volt. Sajnos a vártnál csekélyebb részvétellel zajlott le a program, több meghívott csoportvezetõnk nem jelezte távolmaradását. Ennek ellenére a rendezvény sikeresnek ítélhetõ, ugyanis a Hosz elnöksége által szervezett programok nagy részén a nyá. tagozat csoportvezetõi is részt vettek, majd külön foglalkoztunk a tagozatot érintõ kérdésekkel.

A továbbképzésen áttekintettük a tagozat mûködését, kerestük a hatékonyabb mûködés lehetõségeit, elláttuk a csoportvezetõket azokkal az alapvetõ határozatokkal, okmánymintákkal, amelyek a mindennapi munka végzése során szükségesek.

A továbbképzés keretében meghallgattuk Pintér Ferenc nyá. ezds. a Központi Toborzó, Érdekvédelmi és Katonai Igazgatási Osztály munkatársát, aki összefoglalta a nyá. katonákat érintõ szociális ellátásokat, azok változásait, illetve tájékoztatott a Hadkiegészítõ Parancsnokságok szervezeti változását követõen kialakult helyzetrõl, az új szervezeti elemekkel való együttmûködés rendjérõl, lehetõségeirõl.

A továbbképzés befejezõ szakaszában élénk eszmecsere alakult ki a Hosz kongresszusa után megvalósítandó szervezeti életrõl, a stratégiai célkitûzésekrõl, az érdekvédelmi munkánk középpontjába állítandó kérdésekrõl. Tapasztalható volt, hogy igen távol állnak egymástól egyes elképzelések, sok a spontán ötlet az átgondolt, jól felépített és a realitásokat is tükrözõ, letisztult gondolatok megfogalmazása még várat magára, még van munkája azoknak a bizottságoknak, amelyek a szabályzók módosításán, illetve a szervezeti élet fejlesztésének kérdésein dolgoznak.

A továbbképzésen áttekintettük az elõttünk álló rendezvényeket, az azon való részvétel lehetõségeit. A május 1-hez kötõdõ rendezvények sikeres megtartása után a nyugállományú csoportjainknak a július 21-re tervezett családi fürdõzési napon való „többgenerációs” részvételre kívánatos koncentrálni, illetve az október 18-ra tervezett idõsek világnapja rendezvényt jelöltük meg kiemelkedõ fontosságúnak.

Azzal a gondolattal zártuk a továbbképzést, hogy a csoportjaink a továbbképzésen kapott impulzusok hatására tekintsék át tevékenységüket, fogalmazzák meg a jövõre vonatkozó elképzeléseiket érdekvédelmi munkájukhoz használják fel a kapott információkat, és rövid, írásos véleményüket küldjék meg a Tagozat elnökségének július végéig, azért, hogy a kongresszusi felkészülés minél szélesebb, a tagság körébõl származó vélemények alapján valósuljon meg.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.