2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balatonkenese után

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:53

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb április havi rendezvénye a 11-13-a között megtartott csoportvezetõi továbbképzés volt. Sajnos a vártnál csekélyebb részvétellel zajlott le a program, több meghívott csoportvezetõnk nem jelezte távolmaradását. Ennek ellenére a rendezvény sikeresnek ítélhetõ, ugyanis a Hosz elnöksége által szervezett programok nagy részén a nyá. tagozat csoportvezetõi is részt vettek, majd külön foglalkoztunk a tagozatot érintõ kérdésekkel.

A továbbképzésen áttekintettük a tagozat mûködését, kerestük a hatékonyabb mûködés lehetõségeit, elláttuk a csoportvezetõket azokkal az alapvetõ határozatokkal, okmánymintákkal, amelyek a mindennapi munka végzése során szükségesek.

A továbbképzés keretében meghallgattuk Pintér Ferenc nyá. ezds. a Központi Toborzó, Érdekvédelmi és Katonai Igazgatási Osztály munkatársát, aki összefoglalta a nyá. katonákat érintõ szociális ellátásokat, azok változásait, illetve tájékoztatott a Hadkiegészítõ Parancsnokságok szervezeti változását követõen kialakult helyzetrõl, az új szervezeti elemekkel való együttmûködés rendjérõl, lehetõségeirõl.

A továbbképzés befejezõ szakaszában élénk eszmecsere alakult ki a Hosz kongresszusa után megvalósítandó szervezeti életrõl, a stratégiai célkitûzésekrõl, az érdekvédelmi munkánk középpontjába állítandó kérdésekrõl. Tapasztalható volt, hogy igen távol állnak egymástól egyes elképzelések, sok a spontán ötlet az átgondolt, jól felépített és a realitásokat is tükrözõ, letisztult gondolatok megfogalmazása még várat magára, még van munkája azoknak a bizottságoknak, amelyek a szabályzók módosításán, illetve a szervezeti élet fejlesztésének kérdésein dolgoznak.

A továbbképzésen áttekintettük az elõttünk álló rendezvényeket, az azon való részvétel lehetõségeit. A május 1-hez kötõdõ rendezvények sikeres megtartása után a nyugállományú csoportjainknak a július 21-re tervezett családi fürdõzési napon való „többgenerációs” részvételre kívánatos koncentrálni, illetve az október 18-ra tervezett idõsek világnapja rendezvényt jelöltük meg kiemelkedõ fontosságúnak.

Azzal a gondolattal zártuk a továbbképzést, hogy a csoportjaink a továbbképzésen kapott impulzusok hatására tekintsék át tevékenységüket, fogalmazzák meg a jövõre vonatkozó elképzeléseiket érdekvédelmi munkájukhoz használják fel a kapott információkat, és rövid, írásos véleményüket küldjék meg a Tagozat elnökségének július végéig, azért, hogy a kongresszusi felkészülés minél szélesebb, a tagság körébõl származó vélemények alapján valósuljon meg.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.