2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Balatonkenese után

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:53

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb április havi rendezvénye a 11-13-a között megtartott csoportvezetõi továbbképzés volt. Sajnos a vártnál csekélyebb részvétellel zajlott le a program, több meghívott csoportvezetõnk nem jelezte távolmaradását. Ennek ellenére a rendezvény sikeresnek ítélhetõ, ugyanis a Hosz elnöksége által szervezett programok nagy részén a nyá. tagozat csoportvezetõi is részt vettek, majd külön foglalkoztunk a tagozatot érintõ kérdésekkel.

A továbbképzésen áttekintettük a tagozat mûködését, kerestük a hatékonyabb mûködés lehetõségeit, elláttuk a csoportvezetõket azokkal az alapvetõ határozatokkal, okmánymintákkal, amelyek a mindennapi munka végzése során szükségesek.

A továbbképzés keretében meghallgattuk Pintér Ferenc nyá. ezds. a Központi Toborzó, Érdekvédelmi és Katonai Igazgatási Osztály munkatársát, aki összefoglalta a nyá. katonákat érintõ szociális ellátásokat, azok változásait, illetve tájékoztatott a Hadkiegészítõ Parancsnokságok szervezeti változását követõen kialakult helyzetrõl, az új szervezeti elemekkel való együttmûködés rendjérõl, lehetõségeirõl.

A továbbképzés befejezõ szakaszában élénk eszmecsere alakult ki a Hosz kongresszusa után megvalósítandó szervezeti életrõl, a stratégiai célkitûzésekrõl, az érdekvédelmi munkánk középpontjába állítandó kérdésekrõl. Tapasztalható volt, hogy igen távol állnak egymástól egyes elképzelések, sok a spontán ötlet az átgondolt, jól felépített és a realitásokat is tükrözõ, letisztult gondolatok megfogalmazása még várat magára, még van munkája azoknak a bizottságoknak, amelyek a szabályzók módosításán, illetve a szervezeti élet fejlesztésének kérdésein dolgoznak.

A továbbképzésen áttekintettük az elõttünk álló rendezvényeket, az azon való részvétel lehetõségeit. A május 1-hez kötõdõ rendezvények sikeres megtartása után a nyugállományú csoportjainknak a július 21-re tervezett családi fürdõzési napon való „többgenerációs” részvételre kívánatos koncentrálni, illetve az október 18-ra tervezett idõsek világnapja rendezvényt jelöltük meg kiemelkedõ fontosságúnak.

Azzal a gondolattal zártuk a továbbképzést, hogy a csoportjaink a továbbképzésen kapott impulzusok hatására tekintsék át tevékenységüket, fogalmazzák meg a jövõre vonatkozó elképzeléseiket érdekvédelmi munkájukhoz használják fel a kapott információkat, és rövid, írásos véleményüket küldjék meg a Tagozat elnökségének július végéig, azért, hogy a kongresszusi felkészülés minél szélesebb, a tagság körébõl származó vélemények alapján valósuljon meg.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.