2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtõl távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségbõl kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik.

A fõ szervezõ, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Fõosztálya képviseletében megjelenõ Garay János alezredes lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt idõszakban - a szervezeti korszerûsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtõl kikerülõ, a Pest megyei és a fõvárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerõ-piacon történõ elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebbõl huszonhárom vállalta a részvételt. Õk egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy száz érdeklõdõnek - tette hozzá a fõosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetõje.

Az érdeklõdõ álláskeresõk között egyenruhás fiatalember is akadt, aki elmondta, hogy kitûnõ kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszûnt a Petõfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerõ-piacon keresek elhelyezkedési lehetõséget, s elsõsorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetõségeket fogom szem elõtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsõsorban a nagyobb, illetve a megszûnõ helyõrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezõvásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresõk találkozóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.