2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtõl távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségbõl kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik.

A fõ szervezõ, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Fõosztálya képviseletében megjelenõ Garay János alezredes lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt idõszakban - a szervezeti korszerûsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtõl kikerülõ, a Pest megyei és a fõvárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerõ-piacon történõ elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebbõl huszonhárom vállalta a részvételt. Õk egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy száz érdeklõdõnek - tette hozzá a fõosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetõje.

Az érdeklõdõ álláskeresõk között egyenruhás fiatalember is akadt, aki elmondta, hogy kitûnõ kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszûnt a Petõfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerõ-piacon keresek elhelyezkedési lehetõséget, s elsõsorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetõségeket fogom szem elõtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsõsorban a nagyobb, illetve a megszûnõ helyõrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezõvásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresõk találkozóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.