2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtõl távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségbõl kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik.

A fõ szervezõ, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Fõosztálya képviseletében megjelenõ Garay János alezredes lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt idõszakban - a szervezeti korszerûsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtõl kikerülõ, a Pest megyei és a fõvárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerõ-piacon történõ elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebbõl huszonhárom vállalta a részvételt. Õk egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy száz érdeklõdõnek - tette hozzá a fõosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetõje.

Az érdeklõdõ álláskeresõk között egyenruhás fiatalember is akadt, aki elmondta, hogy kitûnõ kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszûnt a Petõfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerõ-piacon keresek elhelyezkedési lehetõséget, s elsõsorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetõségeket fogom szem elõtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsõsorban a nagyobb, illetve a megszûnõ helyõrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezõvásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresõk találkozóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.