2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 27., 10:55

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtõl távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségbõl kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik.

A fõ szervezõ, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Fõosztálya képviseletében megjelenõ Garay János alezredes lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt idõszakban - a szervezeti korszerûsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtõl kikerülõ, a Pest megyei és a fõvárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerõ-piacon történõ elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebbõl huszonhárom vállalta a részvételt. Õk egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy száz érdeklõdõnek - tette hozzá a fõosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetõje.

Az érdeklõdõ álláskeresõk között egyenruhás fiatalember is akadt, aki elmondta, hogy kitûnõ kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszûnt a Petõfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerõ-piacon keresek elhelyezkedési lehetõséget, s elsõsorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetõségeket fogom szem elõtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsõsorban a nagyobb, illetve a megszûnõ helyõrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezõvásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresõk találkozóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.