2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:49

Önkéntes segítőket keresünk!

 A Katonákért Közhasznú Alapítvány - az MH Szociálpolitikai Közalapítvánnyal karöltve - 2008 és 2010 között egy, az elmúlt években a honvédségbõl kiválni kényszerült katonák civil munkaerõpiacra történõ visszahelyezéssel foglalkozó – a Honvédelmi Minisztérium által is támogatott – projekt végrehajtásán dolgozik. Ennek során olyan országos hálózatot tervezünk kiépíteni, amelynek tagjai kapcsolatot építenek és tartanak az említett katonákkal.

Olyan kommunikatív és jó szervezõ képességekkel rendelkezõ aktív és nyugállományú katonák jelentkezését várjuk elsõsorban  Budapest, Székesfehérvár, Pécs, Veszprém, Gyõr, Tata, Debrecen, Szolnok, Hódmezõvásárhely városokból, akik önkéntes segítõként szívesen részt vennének ebben a feladatban.

Érdeklõdni és jelentkezni Sásik László nyá. ezredesnél a 06-703309469 telefonszámon és a katonakert@hsz.hu e-mail címen lehet.

 

A Katonákért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma

 

Hatszemközt

Havril András vezérezredes, a HM HVK fõnöke és Mészáros Géza, a Hosz elnöke – március 6-i – találkozójukon tárgyaltak a balkáni missziók helyzetérõl, kölcsönösen kifejtették álláspontjukat a missziós illetményekrõl, valamint a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításáról. A megbeszélésen a szerzõdéses katonák országos találkozójának megrendezési lehetõségérõl és az elõmeneteli rendszerrõl is egyeztettek. A két vezetõ eszmecseréjén részt vett Mikita János mérnök altábornagy, a HM HVK fõnök-helyettese is. 

Katonanõk problémáiról

A katonanõket speciálisan érintõ ügyek, így - többek között - a szolgálati nyugdíj, az egyenruházat, a szolgálati érintkezés szabályai, a bánásmód, valamint a missziós szolgálatok ellátása is napirenden szerepelt a Hosz katonanõi szekciójának elnökségi ülésén. A Hornyák Erika szekcióelnök vezette - március 20-i, a Hosz központi irodájában lebonyolított - ülésen elõkészítették a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történõ, április 30-ra tervezett találkozót is. Az eseményen dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ is részt vettek.

Sz. R.

Véradással egybekötött szolgáltató nap

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezete a 2008. március 19-re szervezett véradó nap támogatását határozta el. Grell Norbert alapszervezeti vezetõ , valamint munkatársai a Székesfehérváron lévõ mindhárom katonai szervezetnél mozgósították katona és közalkalmazott kollégáikat a véradáson való részvételre. A véradás idejére egészségmegõrzõ, illetve az egészséges életmóddal kapcsolatos termékbemutatókat, tájékoztatókat szerveztek... http://www.hsz.hu/rovatok/akt/veradas0320/veradas2.jpg

A nap folyamán a Honvédszakszervezet tisztségviselõi: Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ, Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár és Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervezõ, a HONVÉD Nyugdíjpénztár megbízottja kihelyezett ügyfélszolgálaton tájékoztatókat tartottak az érdeklõdõk részére.

Nagy érdeklõdés kísérte a kihelyezett ügyfélszolgálaton belül a befektetési és hitel ügyintézést, tanácsadást, lakáslízing tanácsadást, valamint a nyugdíjpénztári tájékoztatókat. A Honvédszakszervezettel együttmûködõ bankok munkatársaihoz is sokan fordultak kérdéseikkel.

Termék és szolgáltatás bemutatókat tartottak biotermékeket forgalmazó boltok, wellness-központ, lovas-park, szépségszalon, só-barlang, természetgyógyászat témakörökben. A Nagysándor József Laktanya rendezvénytermében szokatlanul nagy nyüzsgés volt a véradó nap egész ideje alatt, ami talán annak is köszönhetõ, hogy a Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti csoportjai között meghirdetésre került az „AKTIVITÁS 2008” háziverseny.

A nap legfontosabb eredménye a leadott 173 adag vér volt, de nem utolsó sorban a Honvédszakszervezet is erõsödött 8 fõvel! Úgy gondolom jó példát mutattak a Székesfehérváriak, remélem a jó példa ragadós! Fülöpné Óvári Edit, a véradás megyei szakmai vezetõje levélben köszönte meg a szervezõmunkát és az aktivitást.

Nagy Károly

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.