2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:49

Önkéntes segítőket keresünk!

 A Katonákért Közhasznú Alapítvány - az MH Szociálpolitikai Közalapítvánnyal karöltve - 2008 és 2010 között egy, az elmúlt években a honvédségbõl kiválni kényszerült katonák civil munkaerõpiacra történõ visszahelyezéssel foglalkozó – a Honvédelmi Minisztérium által is támogatott – projekt végrehajtásán dolgozik. Ennek során olyan országos hálózatot tervezünk kiépíteni, amelynek tagjai kapcsolatot építenek és tartanak az említett katonákkal.

Olyan kommunikatív és jó szervezõ képességekkel rendelkezõ aktív és nyugállományú katonák jelentkezését várjuk elsõsorban  Budapest, Székesfehérvár, Pécs, Veszprém, Gyõr, Tata, Debrecen, Szolnok, Hódmezõvásárhely városokból, akik önkéntes segítõként szívesen részt vennének ebben a feladatban.

Érdeklõdni és jelentkezni Sásik László nyá. ezredesnél a 06-703309469 telefonszámon és a katonakert@hsz.hu e-mail címen lehet.

 

A Katonákért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma

 

Hatszemközt

Havril András vezérezredes, a HM HVK fõnöke és Mészáros Géza, a Hosz elnöke – március 6-i – találkozójukon tárgyaltak a balkáni missziók helyzetérõl, kölcsönösen kifejtették álláspontjukat a missziós illetményekrõl, valamint a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításáról. A megbeszélésen a szerzõdéses katonák országos találkozójának megrendezési lehetõségérõl és az elõmeneteli rendszerrõl is egyeztettek. A két vezetõ eszmecseréjén részt vett Mikita János mérnök altábornagy, a HM HVK fõnök-helyettese is. 

Katonanõk problémáiról

A katonanõket speciálisan érintõ ügyek, így - többek között - a szolgálati nyugdíj, az egyenruházat, a szolgálati érintkezés szabályai, a bánásmód, valamint a missziós szolgálatok ellátása is napirenden szerepelt a Hosz katonanõi szekciójának elnökségi ülésén. A Hornyák Erika szekcióelnök vezette - március 20-i, a Hosz központi irodájában lebonyolított - ülésen elõkészítették a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történõ, április 30-ra tervezett találkozót is. Az eseményen dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ is részt vettek.

Sz. R.

Véradással egybekötött szolgáltató nap

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezete a 2008. március 19-re szervezett véradó nap támogatását határozta el. Grell Norbert alapszervezeti vezetõ , valamint munkatársai a Székesfehérváron lévõ mindhárom katonai szervezetnél mozgósították katona és közalkalmazott kollégáikat a véradáson való részvételre. A véradás idejére egészségmegõrzõ, illetve az egészséges életmóddal kapcsolatos termékbemutatókat, tájékoztatókat szerveztek... http://www.hsz.hu/rovatok/akt/veradas0320/veradas2.jpg

A nap folyamán a Honvédszakszervezet tisztségviselõi: Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ, Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár és Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervezõ, a HONVÉD Nyugdíjpénztár megbízottja kihelyezett ügyfélszolgálaton tájékoztatókat tartottak az érdeklõdõk részére.

Nagy érdeklõdés kísérte a kihelyezett ügyfélszolgálaton belül a befektetési és hitel ügyintézést, tanácsadást, lakáslízing tanácsadást, valamint a nyugdíjpénztári tájékoztatókat. A Honvédszakszervezettel együttmûködõ bankok munkatársaihoz is sokan fordultak kérdéseikkel.

Termék és szolgáltatás bemutatókat tartottak biotermékeket forgalmazó boltok, wellness-központ, lovas-park, szépségszalon, só-barlang, természetgyógyászat témakörökben. A Nagysándor József Laktanya rendezvénytermében szokatlanul nagy nyüzsgés volt a véradó nap egész ideje alatt, ami talán annak is köszönhetõ, hogy a Híradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti csoportjai között meghirdetésre került az „AKTIVITÁS 2008” háziverseny.

A nap legfontosabb eredménye a leadott 173 adag vér volt, de nem utolsó sorban a Honvédszakszervezet is erõsödött 8 fõvel! Úgy gondolom jó példát mutattak a Székesfehérváriak, remélem a jó példa ragadós! Fülöpné Óvári Edit, a véradás megyei szakmai vezetõje levélben köszönte meg a szervezõmunkát és az aktivitást.

Nagy Károly

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.