2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tizenöt év

Hosz  |  2008. 03. 30., 10:08

Sajtótörténeti kuriózumoknak számítanak ma már azok az Egység újságok, melyeknek nyomtatása 1993-ra datálódik. A tizenöt éves lap megjelenésének évfordulóján szûk körû ünnepséget szervezett a Honvédszakszervezet, melyre meghívták az újság jelenlegi és korábbi felelõs szerkesztõit - Süli Ferencet, Kónya Pétert és az alapító fõszerkesztõt, Borka Istvánt, aki a lap elsõ szerkesztõjeként ajándéktárgyat vehetett át Mészáros Gézától. A Honvédszakszervezet elnöke köszöntõjében felidézte a tizenhat éve megalakult érdekvédelmi szervezet legfontosabb pillanatait, s utalt arra: a közéleti demokrácia egyik alappillére az információk gyors és pontos eljuttatása az érintettekhez. Az Egység újságnak ebben volt mindig kiemelt szerepe és jelentõsége, s az elvárásoknak sikeresen megfelelt az elmúlt másfél évtizedben. A nyomdatechnika változása, az igényesség jól tükrözõdik a lap állandóan megújuló arculatán is. A baráti hangulatú beszélgetésen jelen volt több, a honvédelemmel foglalkozó újságíró, valamint Szincsák Gyula és dr. Heiling Ottó, a Hosz alelnökei is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.