2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:53

Kedves Olvasóim! A jegyváltás napja egyben az õszi és nyári idõ fordulóját jelzi: a Kos pont, a Tavaszpont (március 21.) pillanatában most a napút a tavaszi idõszak kezdetét jelöli. A magyar hagyományok szerint áprilist Szent György havának nevezzük, ebben a marsikus energiával telt hónapban megemlékezünk Sárkányölõ Szent Györgyrõl, aki szentként óvta évszázadokon át a lovagokat, lovas katonákat, szíjjártókat és fegyverkovácsokat, vándorokat. A magyarok Szent György napjától, azaz április 24-étõl számítják az igazi tavasz kezdetét. Ezen a napon állítólag érdemes kincset is keresni, de a nép a hagyomány szerint a harmatot is gyûjtötte, füvet is szedtek - ebben a leendõ termékenységet hitték. Mintha mindannyiunknak születésnapja lenne, az áprilisi idõminõség, mint az Asztrológiai Új év, az archetipikus zodiákus cikluskezdet, jó alkalom a dolgok elkezdésére. A fagyos talajból õserõvel kihajtanak a virághagymák, sziporkázó-erõsen süt fel a tavaszi napsugár - kezdjünk mi is éves tennivalóinkhoz!

A KOS jegy (március 21- április 20)

Szimbóluma: az ember – rúna      = kinyújtott karok, mint az ébredõ ember.

Boldog születésnapot a KOS (kardinális minõség - kezdeményezõ, aktív energia -, tûz elem, minõsége férfias - aktív, jang, uralkodó bolygója a Mars) szülötteknek kívánok!

 A Kos szülöttek legjobb tulajdonsága az a naiv optimizmus, amelylyel, mint a mesebeli királyfi (Grimm: A királyfi, aki semmitõl sem félt), belevágnak minden új útba, bátorságot igénylõ kalandba - félelmet nem ismerve, néha beleütköznek egy-két falba. A Kos a kezdet, az indítás, a lendület, az akarat, az õsi erõ, a kiszabadulás, a kitörés, az agresszió szimbóluma. A Kos idõnként hajlamos fejetlenül, öntörvényûen, sõt agresszíven viselkedni. Ugyanakkor ez a néha túlburjánzó erõ az, ami elõbbre viszi az életben. A Kos produkálni akar, pörög, mindig az élen akar járni. Óriási lendülettel, gyermeki lelkesedéssel vág bele mindenbe, ám hiányzik belõle a kitartás, a stabilitás, nem mindig dicsérik megátalkodott makacsságát. A fejlõdési cél az lehet, hogy energiáit helyesen kösse le, s megtalálja az utat az önérvényesítéshez - jó megnyilvánulásában, lelki érettséggel fáklyavivõ lehet. Ehhez rengeteg energiát kap uralkodó bolygójától, a Marstól, csak használja helyesen. Nagyszerû üzletemberek, értékesítõk, sportemberek, katonák kerülnek ki közülük. (A Marsot legtöbbször felfegyverzett férfiként vagy hadistenként ábrázolják, kezében karddal.)

A nagy tanítást az életben a Kos embereknek a zodiákus kör kardinális keresztjében a Rák, a Mérleg és a Bak szülöttek hozzák. A Rák jegyûektõl a Kos felismeri, hogy nemcsak a tevékenységben van az erõ, hanem a passzivitás is lehet stratégia, ugyanígy tanul érzelmeket is, ellágyulást, családi kötõdéseket. A Mérleg jegy az önös elõrehaladással szemben megmutatja, hogy miképpen lehet egy kapcsolatban önzetlennek, harmóniára törekvõnek lenni, elõrehelyezve ezt a saját érdekek elé is. A Bak jegy a Kosnak azt szemlélteti, hogy van a világon kötelesség is, és kitartással, a felelõsséggel kötött jó viszonnyal lehet a feladatokat hosszú távon teljesíteni, a Kosra jellemzõ elrohanás, gyors kiégés helyett. A Kos, Rák, Mérleg, Bak szülöttek, illetve azon emberek, akiknek aszcendense vagy bolygóhalmozódása ezen jegyekben áll, azt érezhetik majd ebben a hónapban, hogy a kezdeményezõ elmozdulásokat, kitörést nem tudják mellõzni.

Jellemzõ bolygómozgások, általános hatások

Most a Nap a Kos jegyében jár, és ebben a jegyben bolygóhalmozódás is erõsíti ezen energiákat - itt jár a Napon kívül a Merkúr és a Vénusz. Az idõminõség olyan témákra lesz hatással, mint az általános életerõk, energiák, egészség, szerelem, önértékelési kérdések. A lelki tennivalók mellett energiáink harmonizálásához olyan segítségeket alkalmazhatunk marsikus módon, mint a szabadtéri programok, kirándulás, alkatunknak megfelelõ sporttevékenység, kertészkedés.

A KOS havában az alapvetõ tavaszkezdési kérdések jelentik a legfontosabb élettémáinkat: a hónapban marsi uralom alatt jár a Nap, és a kapcsolatokat szimbolizáló Vénusz, Merkúr is itt haladnak, minden lehetõségünk megvan az újélet-kezdésre. A görög mitológia szerint Mars, avagy Árész a háború isteneként megnyugtató erõszinttel védte a hozzá tartozó szülötteket, a forró vérmérsékletû marsikus emberek most kifejezetten jól érzik magukat.

Vénusz, a szerelem, harmónia planétája is a Kos jegyben halad. Itt ugyan ez a szelíd bolygó nem saját természetét fejezi ki, de a határozottság, a konkrét, direkt igény-megnevezések sokszor elérik céljukat.

Április 18-án Merkúr és a Szaturnusz kedvezõ fényszögben jelzi, hogy az intelligencia bolygóját a kitartás segíti. A gyors értelem megfontolttá válik, jó nap ez a nagyon komoly megbeszélésekre és olyan ígéretek megtételére, amelyeket meg lehet indokolni és meg akarunk tartani.

Az ország helyzete: a Merkúr és a Nap együttállása és házhelyzete mutatja, hogy a kormány kezében van a megoldás, de a józan ész nem tud érvényesülni, mert a hatalmi törekvések mindezeket elnyomják.

Április végén a Neptunusz, Merkúr, Hold (nép) kedvezõtlen fényszöge a botrányok, csalások, ámítások félrevezetések idõszakát jelzi.

A Jupiter és Mars szembenállás az országon, a kormányon és pártokon belüli titkos ellenségeskedést, széthúzást, bomlasztást mutatja, továbbá a rendõrség, jogalkotók és a joggyakorlók nehezített helyzetét.

Az Uránusz helyzete a környezetszennyezésre, a viharokra és általában az ország kedvezõtlen helyzetére hívja fel a figyelmet.

A Szaturnusz kedvezõ fényszögkapcsolata a Plútóval a megoldás lehetõségét kínálja, de egyben együttállása leszálló holdcsomóponttal (karma) jelzi, hogy az országot kísérti a múltja. („ A hazának nincsen háza, Mert fiainak nem hazája „ Vörösmarty Mihály: Országháza (1846)

A hátráló Szaturnusz, amelynek hatásáról, mint a Karma Õrének munkájáról annyit tudunk, hogy szinte mindent képes blokkolni annak értelmében, hogy egészében véve karmikusan milyen úton járunk, kivel, miért, merre tartunk – ha a célon vagy a szövetségen nincsen áldás, egyszerûen az egész élet leáll, és azt érezzük, semmi nem megy. Ennek inkább örüljünk (hiszen az állás jó oldala: nem történik még roszszabb, mint például betegség), és a türelmi idõt arra fordítsuk, hogy önelemzést végezzünk, értékeljük életünket, és ha szükséges, tervezzük meg, mit változtatunk.

Szeretettel küldöm, a legújabb lelki foglalkozni valót - fedezzük fel, miképpen lehet magunkból kiindulva hozzátenni valamit a világhoz, hogyan találjuk meg a mindennapok csodáit a csillagok segítségével.

A „veni, vidi, vici” e tudattalan belsõ magatartás jellemzõ, az életet még meg nem tapasztalt Kosra. Azonban minden földi ügyben van egy bizonyos mértéke és korlátja annak, mit érhetünk el, és érdekes, de csak a korlátozással, önmérséklettel lehet furcsa módon elõrébb jutni: ha vannak dolgok, amelyekre nemet mondunk, erõt lehet összpontosítani azokra, amelyekre több figyelem, energia kell. Bármilyen kérdéssel állunk tehát szemben, elsõ dolgunk legyen eldönteni: van-e közünk hozzá, érint-e, mennyiben saját teher a felelõsség – vagy ki kell mondani: lelki értelemben nem érthetünk úgy mindenhez, akár a focihoz vagy a politikához. Meg kell tudni nevezni, mi az az Egy, amiben jó az ember. Nem kell több.

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.