2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti tájékoztató hetvenhárom új belépővel

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:59

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató volt - március 12-én - az MH Központi Kiképzõ Bázison a kiképzésre vezényelt, pályakezdõ, szerzõdéses katonák részére. A szentendrei tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részérõl Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ, Takács István budapesti területi ügyvivõ, valamint Kun Ferenc volt elnökségi tag, a Honvéd nyugdíjpénztár részérõl pedig Fürst Róbert régióvezetõ tartották...

A tájékoztatóra az MH Központi Kiképzõ Bázissal és az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolával február 6-án megkötött együttmûködési megállapodás keretében került sor. Az eseményt a bázis parancsnokhelyettese, Szalay Zoltán ezredes nyitotta meg. Az elõadásokat mintegy 150 fõ legénységi szerzõdéses katona hallgatta meg. A kétórás rendezvényen a hallgatók többek között megismerhették a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerzõdéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetét, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság elõnyeit.

A résztvevõk megismerték az összefogás erejében fellelhetõ erõt, mely védelmet nyújthat az egyén és közösség részére, a katonák érdekeinek képviseletében. Az elõadáson elhangzottak a szakszervezeti taggá válási feltételekrõl szóltak, valamint arról, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Honvédszakszervezet a tagjai részére. Szó volt a jogi segítségnyújtásról, a segélyezési lehetõségekrõl, a szakszervezet szolgáltatásairól, és minden olyan lehetõségrõl, melyek jelentõsen javíthatják tagjaink szociális- és életkörülményeit. A tájékoztató második órájában leendõ katonatársaink már a szolgálatteljesítés mikéntjérõl, a katonai pálya választásának értelmérõl tettek fel szabadon kérdéseket. A Honvédszakszervezet állandó jelenlétével, akár az érdekek képviseletében, akár az érdekek védelmében folyamatosan segíti a szerzõdéses katonákat, így azok nincsenek egyedül. A Hosz központi és helyi tisztségviselõi rendelkezésükre állnak a problémájuk megoldására, mely megnyugtatóan hangzott számukra.

A tájékoztatón a 150 fõs hallgatóságból 73-an azonnal - a belépési nyilatkozat kitöltésével - a Honvédszakszervezet tagjaivá váltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.