2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti tájékoztató hetvenhárom új belépővel

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:59

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató volt - március 12-én - az MH Központi Kiképzõ Bázison a kiképzésre vezényelt, pályakezdõ, szerzõdéses katonák részére. A szentendrei tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részérõl Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ, Takács István budapesti területi ügyvivõ, valamint Kun Ferenc volt elnökségi tag, a Honvéd nyugdíjpénztár részérõl pedig Fürst Róbert régióvezetõ tartották...

A tájékoztatóra az MH Központi Kiképzõ Bázissal és az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolával február 6-án megkötött együttmûködési megállapodás keretében került sor. Az eseményt a bázis parancsnokhelyettese, Szalay Zoltán ezredes nyitotta meg. Az elõadásokat mintegy 150 fõ legénységi szerzõdéses katona hallgatta meg. A kétórás rendezvényen a hallgatók többek között megismerhették a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerzõdéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetét, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság elõnyeit.

A résztvevõk megismerték az összefogás erejében fellelhetõ erõt, mely védelmet nyújthat az egyén és közösség részére, a katonák érdekeinek képviseletében. Az elõadáson elhangzottak a szakszervezeti taggá válási feltételekrõl szóltak, valamint arról, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Honvédszakszervezet a tagjai részére. Szó volt a jogi segítségnyújtásról, a segélyezési lehetõségekrõl, a szakszervezet szolgáltatásairól, és minden olyan lehetõségrõl, melyek jelentõsen javíthatják tagjaink szociális- és életkörülményeit. A tájékoztató második órájában leendõ katonatársaink már a szolgálatteljesítés mikéntjérõl, a katonai pálya választásának értelmérõl tettek fel szabadon kérdéseket. A Honvédszakszervezet állandó jelenlétével, akár az érdekek képviseletében, akár az érdekek védelmében folyamatosan segíti a szerzõdéses katonákat, így azok nincsenek egyedül. A Hosz központi és helyi tisztségviselõi rendelkezésükre állnak a problémájuk megoldására, mely megnyugtatóan hangzott számukra.

A tájékoztatón a 150 fõs hallgatóságból 73-an azonnal - a belépési nyilatkozat kitöltésével - a Honvédszakszervezet tagjaivá váltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.