2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti tájékoztató hetvenhárom új belépővel

Hosz  |  2008. 03. 30., 09:59

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztató volt - március 12-én - az MH Központi Kiképzõ Bázison a kiképzésre vezényelt, pályakezdõ, szerzõdéses katonák részére. A szentendrei tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részérõl Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ, Takács István budapesti területi ügyvivõ, valamint Kun Ferenc volt elnökségi tag, a Honvéd nyugdíjpénztár részérõl pedig Fürst Róbert régióvezetõ tartották...

A tájékoztatóra az MH Központi Kiképzõ Bázissal és az MH  Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolával február 6-án megkötött együttmûködési megállapodás keretében került sor. Az eseményt a bázis parancsnokhelyettese, Szalay Zoltán ezredes nyitotta meg. Az elõadásokat mintegy 150 fõ legénységi szerzõdéses katona hallgatta meg. A kétórás rendezvényen a hallgatók többek között megismerhették a Honvédszakszervezetet, mint a hivatásos és szerzõdéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezetét, valamint a magán és önkéntes nyugdíjpénztári tagság elõnyeit.

A résztvevõk megismerték az összefogás erejében fellelhetõ erõt, mely védelmet nyújthat az egyén és közösség részére, a katonák érdekeinek képviseletében. Az elõadáson elhangzottak a szakszervezeti taggá válási feltételekrõl szóltak, valamint arról, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Honvédszakszervezet a tagjai részére. Szó volt a jogi segítségnyújtásról, a segélyezési lehetõségekrõl, a szakszervezet szolgáltatásairól, és minden olyan lehetõségrõl, melyek jelentõsen javíthatják tagjaink szociális- és életkörülményeit. A tájékoztató második órájában leendõ katonatársaink már a szolgálatteljesítés mikéntjérõl, a katonai pálya választásának értelmérõl tettek fel szabadon kérdéseket. A Honvédszakszervezet állandó jelenlétével, akár az érdekek képviseletében, akár az érdekek védelmében folyamatosan segíti a szerzõdéses katonákat, így azok nincsenek egyedül. A Hosz központi és helyi tisztségviselõi rendelkezésükre állnak a problémájuk megoldására, mely megnyugtatóan hangzott számukra.

A tájékoztatón a 150 fõs hallgatóságból 73-an azonnal - a belépési nyilatkozat kitöltésével - a Honvédszakszervezet tagjaivá váltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.