2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:29

Majális

A gyõri alapszervezet május 1-jén kirándulást szervezett Budapestre a mintegy 50 fõ szakszervezeti tag és családtagjaik részére, ahol sok színes program várta az érdeklõdõket. A tagok többsége a vidámparkot és az állatkertet látogatta meg. Öröm volt látni a gyermekek önfeledt vidámságát és a szülõk boldogságát, ahogy egymás után próbálták ki a vidámpark izgalmas, igaz, néha hajmeresztõ játékait. Az állatkertben is rengeteg látnivalóban volt részünk és a legfiatalabb résztvevõnk - a 3 éves Kelemen Barbara, aki minden állathoz szeretett volna bemászni, - most volt életében elõször a Budapesti Állatkertben. Az idõsebb résztvevõk a Hõsök terén és a Vajdahunyad vára környékén megrendezett majálison találtak megfelelõ kikapcsolódási lehetõséget, de volt olyan család is, akik a budai hegyekben túráztak és piknikeztek.

Köszönhetõen a gyönyörû idõjárásnak, a kiránduláson mindenki jól érezte magát, és a gyermekek vidáman mesélték el egymásnak élményeiket a Gyõr felé tartó autóbuszon. Ismét szeretnénk megköszönni a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred parancsnokának, Varga László mk. dandártábornok úrnak, hogy autóbuszt biztosított a kirándulás lebonyolításához.

Nyílt Nap

2008. május 17-én a Magyar Honvédség 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred megnyitotta kapuit a civil szféra elõtt, „Nyílt Nap” került megrendezésre. Köszönhetõen a szép idõjárásnak is, nagyon sok érdeklõdõ vett részt az eseményen. A rendezvényt az alakulat parancsnoka, Varga László mk. dandártábornok nyitotta meg, melyet a zászlófelvonás követett.

A vendégek kívül-belül megtekinthették az ezrednél rendszeresített haditechnikai eszközöket és felszereléseket, de ezen kívül rengeteg színes program várta a kíváncsiskodókat, kicsiket-nagyokat egyaránt. A Csapat Mûvelõdési Otthonban makett- és rajzkiállítást tekinthették meg a látogatók, a színpadon a tatai katonai zenekar adott fergeteges koncertet. Nagy sikernek örvendett a mazsorett-, a kendó-, illetve a katonai közelharc bemutató, illetve a kisebb gyermekek örömére volt még arcfestés, kézmûves foglalkozás és lufihajtogatás.

A rendezvényen a Honvédszakszervezet helyi egysége külön standdal képviselte magát, melyet Mészáros Géza elnök  is megtisztelt jelenlétével. A sátorban ajándéktárgyakat, szóróanyagokat kaptak az érdeklõdõk, illetve az Erste bank képviselõi tájékoztatást tartottak a szakszervezeti tagoknak nyújtott kedvezményes lakáslízing-konstrukciókról, míg Jáger Tibor a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos tudnivalókról adott felvilágosítást. Ujvári Attila a Honvédszakszervezet kezelésében lévõ üdülõket népszerûsítette, a legnagyobb érdeklõdés a hajdúszoboszlói apartman iránt volt. Andor Tamás, a Honvédszakszervezet elnökségi tagja meghívta a nyugállományú katonák gyõri csoportját is, akik húsz fõvel képviselték magukat. Az alapszervezet vezetõsége ingyenes büféjeggyel kedveskedett mind a nyugállományú, mind az aktív szakszervezeti tagoknak.

A visszajelzések alapján minden korosztály remekül szórakozott, s talán a jövõ katonáit is viszontláthatjuk a sok fiatal látogató közül.

A „Nyílt Nap” ünnepélyes zászlólevonással ért véget.

Paintball

Május 5-én a Gyõr-Moson-Sopron megyei Fertõszentmiklóson falunapot rendeztek. Az eseményre meghívást kapott a MH. 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred is, amelynek katonái felvonultatták az alakulatnál rendszeresített haditechnikai eszközöket, továbbá a meghívottak között szerepelt Andor Tamás, a Honvédszakszervezet elnökségi tagja is, aki gondoskodott a rendezvény képekben való megörökítésérõl. A sok színes program közül a paintball bemutató bizonyult az egyik legnépszerûbbnek, amelyet Tóth Istvánnak, a gyõri alapszervezet tagjának köszönhetünk. Minden korosztály ki is próbálhatta ezt a fajta sporttevékenységet, amely hazánkban is egyre nagyobb népszerûségnek örvend.

Tóth  István felajánlotta, hogy a Honvédszakszervezet által rendezett családi napokon, nyílt napokon bármikor áll az érdeklõdõk rendelkezésére.

Lengyel Andrea és Egyedné Zsuk Nikoletta

  

Majális Tatán

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzõtáborban tartotta. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetõség adódott a katonatársakkal történõ beszélgetésre és ajándékozásra is. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Horváth Józsefné, a lövészdandár Hosz alapszervezeti vezetõje, Czövek János szárazföldi képviseleti titkár, valamint Fürst Róbert, Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselõje fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a dandár Hosz tagsága is növekedett.      Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.