2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:29

Majális

A gyõri alapszervezet május 1-jén kirándulást szervezett Budapestre a mintegy 50 fõ szakszervezeti tag és családtagjaik részére, ahol sok színes program várta az érdeklõdõket. A tagok többsége a vidámparkot és az állatkertet látogatta meg. Öröm volt látni a gyermekek önfeledt vidámságát és a szülõk boldogságát, ahogy egymás után próbálták ki a vidámpark izgalmas, igaz, néha hajmeresztõ játékait. Az állatkertben is rengeteg látnivalóban volt részünk és a legfiatalabb résztvevõnk - a 3 éves Kelemen Barbara, aki minden állathoz szeretett volna bemászni, - most volt életében elõször a Budapesti Állatkertben. Az idõsebb résztvevõk a Hõsök terén és a Vajdahunyad vára környékén megrendezett majálison találtak megfelelõ kikapcsolódási lehetõséget, de volt olyan család is, akik a budai hegyekben túráztak és piknikeztek.

Köszönhetõen a gyönyörû idõjárásnak, a kiránduláson mindenki jól érezte magát, és a gyermekek vidáman mesélték el egymásnak élményeiket a Gyõr felé tartó autóbuszon. Ismét szeretnénk megköszönni a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred parancsnokának, Varga László mk. dandártábornok úrnak, hogy autóbuszt biztosított a kirándulás lebonyolításához.

Nyílt Nap

2008. május 17-én a Magyar Honvédség 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred megnyitotta kapuit a civil szféra elõtt, „Nyílt Nap” került megrendezésre. Köszönhetõen a szép idõjárásnak is, nagyon sok érdeklõdõ vett részt az eseményen. A rendezvényt az alakulat parancsnoka, Varga László mk. dandártábornok nyitotta meg, melyet a zászlófelvonás követett.

A vendégek kívül-belül megtekinthették az ezrednél rendszeresített haditechnikai eszközöket és felszereléseket, de ezen kívül rengeteg színes program várta a kíváncsiskodókat, kicsiket-nagyokat egyaránt. A Csapat Mûvelõdési Otthonban makett- és rajzkiállítást tekinthették meg a látogatók, a színpadon a tatai katonai zenekar adott fergeteges koncertet. Nagy sikernek örvendett a mazsorett-, a kendó-, illetve a katonai közelharc bemutató, illetve a kisebb gyermekek örömére volt még arcfestés, kézmûves foglalkozás és lufihajtogatás.

A rendezvényen a Honvédszakszervezet helyi egysége külön standdal képviselte magát, melyet Mészáros Géza elnök  is megtisztelt jelenlétével. A sátorban ajándéktárgyakat, szóróanyagokat kaptak az érdeklõdõk, illetve az Erste bank képviselõi tájékoztatást tartottak a szakszervezeti tagoknak nyújtott kedvezményes lakáslízing-konstrukciókról, míg Jáger Tibor a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos tudnivalókról adott felvilágosítást. Ujvári Attila a Honvédszakszervezet kezelésében lévõ üdülõket népszerûsítette, a legnagyobb érdeklõdés a hajdúszoboszlói apartman iránt volt. Andor Tamás, a Honvédszakszervezet elnökségi tagja meghívta a nyugállományú katonák gyõri csoportját is, akik húsz fõvel képviselték magukat. Az alapszervezet vezetõsége ingyenes büféjeggyel kedveskedett mind a nyugállományú, mind az aktív szakszervezeti tagoknak.

A visszajelzések alapján minden korosztály remekül szórakozott, s talán a jövõ katonáit is viszontláthatjuk a sok fiatal látogató közül.

A „Nyílt Nap” ünnepélyes zászlólevonással ért véget.

Paintball

Május 5-én a Gyõr-Moson-Sopron megyei Fertõszentmiklóson falunapot rendeztek. Az eseményre meghívást kapott a MH. 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred is, amelynek katonái felvonultatták az alakulatnál rendszeresített haditechnikai eszközöket, továbbá a meghívottak között szerepelt Andor Tamás, a Honvédszakszervezet elnökségi tagja is, aki gondoskodott a rendezvény képekben való megörökítésérõl. A sok színes program közül a paintball bemutató bizonyult az egyik legnépszerûbbnek, amelyet Tóth Istvánnak, a gyõri alapszervezet tagjának köszönhetünk. Minden korosztály ki is próbálhatta ezt a fajta sporttevékenységet, amely hazánkban is egyre nagyobb népszerûségnek örvend.

Tóth  István felajánlotta, hogy a Honvédszakszervezet által rendezett családi napokon, nyílt napokon bármikor áll az érdeklõdõk rendelkezésére.

Lengyel Andrea és Egyedné Zsuk Nikoletta

  

Majális Tatán

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az immár hagyományosnak számító Klapka majálist május 17-én, Tatán az Olimpiai Edzõtáborban tartotta. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetõség adódott a katonatársakkal történõ beszélgetésre és ajándékozásra is. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Horváth Józsefné, a lövészdandár Hosz alapszervezeti vezetõje, Czövek János szárazföldi képviseleti titkár, valamint Fürst Róbert, Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselõje fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a dandár Hosz tagsága is növekedett.      Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.