2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás: Ötvennyolc új Hosz-tag!

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:33

Ismét mintegy száz szerzõdéses legénységi állományú katona, köztük tizenhárom hölgy kezdte meg önkéntes szolgálatát a Magyar Honvédség Központi Kiképzõ Bázisán (MH KKB). A Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár kihasználva az alkalmat, - május 15-én - tagtoborzó eseményen mutatkozott be a fiataloknak. Az MH KKB parancsnok-helyettese, Szalay Zoltán ezredes által megnyitott rendezvényen Takács István területi ügyvivõ, Kun Ferenc képviseleti titkár és Jáger Tibor szolgáltatás -és tagszervezõ látta el a legfontosabb információkkal a katonákat.

Az MH KKB életében rendszeres feladat a szerzõdéses katonák alapkiképzésének megszervezése, végrehajtása. A bevonulás helyszínén, Szentendrén megtudtuk, hogy a szerzõdéses katonai szolgálat elsõ három hónapja a bázis Mecséri János Kiképzõ Osztály által tervezett program szerint telik el, majd a katonák bevonulhatnak a választott alakulatukhoz: a fõvárosba, Tatára, Debrecenbe, vagy éppen Hódmezõvásárhelyre.

Az egészségügyi vizsgálat, a szerzõdés megkötése, a beöltözés után a fiatal szerzõdésesek már megkapták mindazon tájékoztatásokat, amelyek a beilleszkedést segítik elõ. Ezt követõen pedig mintegy három hónap alatt az alapvetõ kiképzési ágak elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el, s ezek birtokában már felelõsen folytathatják katonai szolgálatukat.

Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese - miután saját példáján is bemutatta, miért is érdemes a Honvédszakszervezet és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HNYP) tagjának lenni - köszöntötte a két szervezet megjelent tisztségviselõit. Elsõként Fürst Róbert, a HNYP nyugat-magyarországi régióvezetõje beszélt a pénztári tagság megannyi elõnyérõl, a választható portfólióról, az elõtakarékosságról és az eredményekrõl, majd a reprezentatív katona-szakszervezet, a Hosz bemutatkozása következett.

Hogyan tartozik össze a Hosz és a HNYP mûködése - tette fel a kérdést elõadása elején Jáger Tibor. Szakszervezetünk szolgáltatás -és tagszervezõje - a kérdést megválaszolva, egyebek mellett - beszélt a tagsági viszony létesítésérõl, a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól (pénzügyi és banki szolgáltatások és kedvezmények, üdültetés, mobiltelefonok, lakáslízing), valamint a Katonákért Alapítvány mûködésérõl is. 

A toborzó esemény eredményes volt, a fórum után 58 szerzõdéses katona vált a Honvédszakszervezet tagjává.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.