2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás: Ötvennyolc új Hosz-tag!

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:33

Ismét mintegy száz szerzõdéses legénységi állományú katona, köztük tizenhárom hölgy kezdte meg önkéntes szolgálatát a Magyar Honvédség Központi Kiképzõ Bázisán (MH KKB). A Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár kihasználva az alkalmat, - május 15-én - tagtoborzó eseményen mutatkozott be a fiataloknak. Az MH KKB parancsnok-helyettese, Szalay Zoltán ezredes által megnyitott rendezvényen Takács István területi ügyvivõ, Kun Ferenc képviseleti titkár és Jáger Tibor szolgáltatás -és tagszervezõ látta el a legfontosabb információkkal a katonákat.

Az MH KKB életében rendszeres feladat a szerzõdéses katonák alapkiképzésének megszervezése, végrehajtása. A bevonulás helyszínén, Szentendrén megtudtuk, hogy a szerzõdéses katonai szolgálat elsõ három hónapja a bázis Mecséri János Kiképzõ Osztály által tervezett program szerint telik el, majd a katonák bevonulhatnak a választott alakulatukhoz: a fõvárosba, Tatára, Debrecenbe, vagy éppen Hódmezõvásárhelyre.

Az egészségügyi vizsgálat, a szerzõdés megkötése, a beöltözés után a fiatal szerzõdésesek már megkapták mindazon tájékoztatásokat, amelyek a beilleszkedést segítik elõ. Ezt követõen pedig mintegy három hónap alatt az alapvetõ kiképzési ágak elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el, s ezek birtokában már felelõsen folytathatják katonai szolgálatukat.

Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese - miután saját példáján is bemutatta, miért is érdemes a Honvédszakszervezet és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HNYP) tagjának lenni - köszöntötte a két szervezet megjelent tisztségviselõit. Elsõként Fürst Róbert, a HNYP nyugat-magyarországi régióvezetõje beszélt a pénztári tagság megannyi elõnyérõl, a választható portfólióról, az elõtakarékosságról és az eredményekrõl, majd a reprezentatív katona-szakszervezet, a Hosz bemutatkozása következett.

Hogyan tartozik össze a Hosz és a HNYP mûködése - tette fel a kérdést elõadása elején Jáger Tibor. Szakszervezetünk szolgáltatás -és tagszervezõje - a kérdést megválaszolva, egyebek mellett - beszélt a tagsági viszony létesítésérõl, a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól (pénzügyi és banki szolgáltatások és kedvezmények, üdültetés, mobiltelefonok, lakáslízing), valamint a Katonákért Alapítvány mûködésérõl is. 

A toborzó esemény eredményes volt, a fórum után 58 szerzõdéses katona vált a Honvédszakszervezet tagjává.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.