2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás: Ötvennyolc új Hosz-tag!

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:33

Ismét mintegy száz szerzõdéses legénységi állományú katona, köztük tizenhárom hölgy kezdte meg önkéntes szolgálatát a Magyar Honvédség Központi Kiképzõ Bázisán (MH KKB). A Honvédszakszervezet, valamint a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztár kihasználva az alkalmat, - május 15-én - tagtoborzó eseményen mutatkozott be a fiataloknak. Az MH KKB parancsnok-helyettese, Szalay Zoltán ezredes által megnyitott rendezvényen Takács István területi ügyvivõ, Kun Ferenc képviseleti titkár és Jáger Tibor szolgáltatás -és tagszervezõ látta el a legfontosabb információkkal a katonákat.

Az MH KKB életében rendszeres feladat a szerzõdéses katonák alapkiképzésének megszervezése, végrehajtása. A bevonulás helyszínén, Szentendrén megtudtuk, hogy a szerzõdéses katonai szolgálat elsõ három hónapja a bázis Mecséri János Kiképzõ Osztály által tervezett program szerint telik el, majd a katonák bevonulhatnak a választott alakulatukhoz: a fõvárosba, Tatára, Debrecenbe, vagy éppen Hódmezõvásárhelyre.

Az egészségügyi vizsgálat, a szerzõdés megkötése, a beöltözés után a fiatal szerzõdésesek már megkapták mindazon tájékoztatásokat, amelyek a beilleszkedést segítik elõ. Ezt követõen pedig mintegy három hónap alatt az alapvetõ kiképzési ágak elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el, s ezek birtokában már felelõsen folytathatják katonai szolgálatukat.

Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnok-helyettese - miután saját példáján is bemutatta, miért is érdemes a Honvédszakszervezet és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HNYP) tagjának lenni - köszöntötte a két szervezet megjelent tisztségviselõit. Elsõként Fürst Róbert, a HNYP nyugat-magyarországi régióvezetõje beszélt a pénztári tagság megannyi elõnyérõl, a választható portfólióról, az elõtakarékosságról és az eredményekrõl, majd a reprezentatív katona-szakszervezet, a Hosz bemutatkozása következett.

Hogyan tartozik össze a Hosz és a HNYP mûködése - tette fel a kérdést elõadása elején Jáger Tibor. Szakszervezetünk szolgáltatás -és tagszervezõje - a kérdést megválaszolva, egyebek mellett - beszélt a tagsági viszony létesítésérõl, a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól (pénzügyi és banki szolgáltatások és kedvezmények, üdültetés, mobiltelefonok, lakáslízing), valamint a Katonákért Alapítvány mûködésérõl is. 

A toborzó esemény eredményes volt, a fórum után 58 szerzõdéses katona vált a Honvédszakszervezet tagjává.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.