2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Magyar Honvédelem Napja: Társadalmi szervezetek elismerése

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:56

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából május 16-án a társadalmi szervezetek elismerési ünnepségét rendezték a Stefánia-palotában. Ünnepi beszédében dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára visszatekintett a Magyar Honvédség elmúlt 160 esztendejére és méltatta a honvédelem érdekében kiemelkedõ munkát végzõ szervezetek és egyének tevékenységének társadalmi jelentõségét. Az ünnepségen Sörös Istvánt, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnökét nyugállományú ezredessé léptették elõ.

A kulturális mûsorral színesített eseményre az ország minden tájáról több száz meghívott érkezett a társadalmi szervezetek képviseletében. Közülük az elmúlt években legkiemelkedõbb munkát végzettek miniszteri, államtitkári, valamint vezérkari fõnöki elismeréseket vehettek át. Elõbbieket Vadai Ágnes államtitkár, utóbbiakat dr. Katona Károly mérnök dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium személyzeti fõosztályvezetõje adta át. Az ünnepi eseményt fogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.