2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jó év után, közgyûlés elõtt

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:58

Május végén tartja tavaszi küldöttközgyûlését a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár, s a hagyományokhoz híven ezúttal is felkészítõ értekezletet tartott a küldöttek és a pénztári megbízottak részére. Ezeknek a felkészítõ értekezleteknek az a jelentõsége, hogy a legfõbb döntéshozó testület tagjai a küldöttértekezlet elõtt képet kapjanak a pénztár helyzetérõl, elmúlt évi eredményeirõl, a küszöbön álló feladatokról. Az idei tavaszi értekezletnek különös jelentõséget ad, hogy ebben az évben a vezetõ testületekben teljes tisztújítás zajlik majd le. A május 14-i felkészítõ értekezlet is ennek jegyében történt, ahol az ügyvezetés a május végén esedékes döntésekre a legkörültekintõbben készítette fel a tagságot képviselõ küldötteket.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a pénztár helyzetérõl és 2007. évi eredményeirõl tájékoztatta a résztvevõket. Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes a befektetési politika és a választható portfóliós szabályzat szétválasztásának szükségességérõl szólt.

Érdekes és hasznos újítás volt, hogy ezúttal a pénztár három vagyonkezelõjének – az ERSTE, az MKB és a Generali – képviselõi is lehetõséget kaptak, hogy beszámoljanak tevékenységükrõl, a tõzsdepiac hazai és nemzetközi helyzetérõl és várható változásairól.

A továbbiakban Kõhalmi István, az ügyvezetõ igazgató helyettese a magánnyugdíjpénztári bevallás és befizetés helyzetérõl tájékoztatta a küldötteket, az ügyvezetõ igazgató pedig áttekintette az alapszabály tervezett változásait.

A délutáni program során Prediger József tagszervezési és ügyfélszolgálati vezetõ a küszöbön álló választásokkal kapcsolatos ismereteket osztotta meg a hallgatósággal, majd dr. Szenes Zoltán az ehhez kapcsolódó irányelvekrõl és a május 28-i küldöttközgyûlés tervezett napirendi pontjairól tartott elõadást. Végül dr. Hajós Dezsõ, a pénztár marketing menedzsere a pénztári tagsággal kapcsolatos közvélemény-kutatások eredményeit összegezte.

(A pénztár küldöttközgyûlésérõl következõ lapszámunkban olvashatnak tudósítást.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.