2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jó év után, közgyûlés elõtt

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:58

Május végén tartja tavaszi küldöttközgyûlését a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár, s a hagyományokhoz híven ezúttal is felkészítõ értekezletet tartott a küldöttek és a pénztári megbízottak részére. Ezeknek a felkészítõ értekezleteknek az a jelentõsége, hogy a legfõbb döntéshozó testület tagjai a küldöttértekezlet elõtt képet kapjanak a pénztár helyzetérõl, elmúlt évi eredményeirõl, a küszöbön álló feladatokról. Az idei tavaszi értekezletnek különös jelentõséget ad, hogy ebben az évben a vezetõ testületekben teljes tisztújítás zajlik majd le. A május 14-i felkészítõ értekezlet is ennek jegyében történt, ahol az ügyvezetés a május végén esedékes döntésekre a legkörültekintõbben készítette fel a tagságot képviselõ küldötteket.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a pénztár helyzetérõl és 2007. évi eredményeirõl tájékoztatta a résztvevõket. Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes a befektetési politika és a választható portfóliós szabályzat szétválasztásának szükségességérõl szólt.

Érdekes és hasznos újítás volt, hogy ezúttal a pénztár három vagyonkezelõjének – az ERSTE, az MKB és a Generali – képviselõi is lehetõséget kaptak, hogy beszámoljanak tevékenységükrõl, a tõzsdepiac hazai és nemzetközi helyzetérõl és várható változásairól.

A továbbiakban Kõhalmi István, az ügyvezetõ igazgató helyettese a magánnyugdíjpénztári bevallás és befizetés helyzetérõl tájékoztatta a küldötteket, az ügyvezetõ igazgató pedig áttekintette az alapszabály tervezett változásait.

A délutáni program során Prediger József tagszervezési és ügyfélszolgálati vezetõ a küszöbön álló választásokkal kapcsolatos ismereteket osztotta meg a hallgatósággal, majd dr. Szenes Zoltán az ehhez kapcsolódó irányelvekrõl és a május 28-i küldöttközgyûlés tervezett napirendi pontjairól tartott elõadást. Végül dr. Hajós Dezsõ, a pénztár marketing menedzsere a pénztári tagsággal kapcsolatos közvélemény-kutatások eredményeit összegezte.

(A pénztár küldöttközgyûlésérõl következõ lapszámunkban olvashatnak tudósítást.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.