2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jó év után, közgyûlés elõtt

Hosz  |  2008. 05. 31., 13:58

Május végén tartja tavaszi küldöttközgyûlését a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár, s a hagyományokhoz híven ezúttal is felkészítõ értekezletet tartott a küldöttek és a pénztári megbízottak részére. Ezeknek a felkészítõ értekezleteknek az a jelentõsége, hogy a legfõbb döntéshozó testület tagjai a küldöttértekezlet elõtt képet kapjanak a pénztár helyzetérõl, elmúlt évi eredményeirõl, a küszöbön álló feladatokról. Az idei tavaszi értekezletnek különös jelentõséget ad, hogy ebben az évben a vezetõ testületekben teljes tisztújítás zajlik majd le. A május 14-i felkészítõ értekezlet is ennek jegyében történt, ahol az ügyvezetés a május végén esedékes döntésekre a legkörültekintõbben készítette fel a tagságot képviselõ küldötteket.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a pénztár helyzetérõl és 2007. évi eredményeirõl tájékoztatta a résztvevõket. Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes a befektetési politika és a választható portfóliós szabályzat szétválasztásának szükségességérõl szólt.

Érdekes és hasznos újítás volt, hogy ezúttal a pénztár három vagyonkezelõjének – az ERSTE, az MKB és a Generali – képviselõi is lehetõséget kaptak, hogy beszámoljanak tevékenységükrõl, a tõzsdepiac hazai és nemzetközi helyzetérõl és várható változásairól.

A továbbiakban Kõhalmi István, az ügyvezetõ igazgató helyettese a magánnyugdíjpénztári bevallás és befizetés helyzetérõl tájékoztatta a küldötteket, az ügyvezetõ igazgató pedig áttekintette az alapszabály tervezett változásait.

A délutáni program során Prediger József tagszervezési és ügyfélszolgálati vezetõ a küszöbön álló választásokkal kapcsolatos ismereteket osztotta meg a hallgatósággal, majd dr. Szenes Zoltán az ehhez kapcsolódó irányelvekrõl és a május 28-i küldöttközgyûlés tervezett napirendi pontjairól tartott elõadást. Végül dr. Hajós Dezsõ, a pénztár marketing menedzsere a pénztári tagsággal kapcsolatos közvélemény-kutatások eredményeit összegezte.

(A pénztár küldöttközgyûlésérõl következõ lapszámunkban olvashatnak tudósítást.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.