2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Norvég projekt

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:49

Április 15-16-án zajlott az a konferencia, melynek témája a katonák munkaerõ-piaci reintegrációjával összefüggõ képzési program elõkészítése volt. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen - a norvég projektben érdekeltek szervezésében - lebonyolított eseményt arra is felhasználták, hogy a Norvég Királyság Védelmi Minisztériuma és a projekt hazai résztvevõi közötti együttmûködést tovább bõvítsék.

A „Katonák munkaerõ-piaci reintegrációjának képzési programja”- projekt elõkészítésének helyzetérõl és az együttmûködés feladatairól Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke adott tájékoztatást.

„A projekthez kapcsolódó partneri együttmûködés tartalmáról és feladatairól a norvég tapasztalatok tükrében“ - címet viselte Jakob Heradstveit, a Norvég Királyság Védelmi Minisztériumának képviselõje által tartott elõadás.

A norvég partnerekkel kötendõ együttmûködés tartalmáról szóló konzultációt Pálfi Sarolta, projekttervezési, pályázati értékelés szakértõ vezette. Az eddig elkészült tanulmányok bemutatása során dr. Kiss Zoltán László ezredes, a ZMNE tanszékvezetõ egyetemi docense, valamint Mihály Dezsõ, a Magyar Honvédség Szociálpolikai Közalapítvány munkatársa adott elõ. Projekt partnerek részvételével lebonyolított workshop zárta az elsõ napi programot.

A konferencia második napja - Sásik László nyá. ezredes köszöntõ szavai után - a partnerek tájékoztatójával folytatódott. A projektben vállalt szerepükrõl elõbb Kocsis László, a Magyar Védelmi Ipari Szövetség fõtitkára, majd Gyimesi Gyula nyá. alezredes, a ZMNE képviseletében, aztán Mihály Dezsõ nyá. ezredes, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkáraként, míg Pusztai Lajos nyá. ezredes a Katonákért Alapítvány titkáraként adott kimerítõ tájékoztatást.

Norvég tapasztalatok, javaslatok „A katonák mnkaerõpiaci reintegrációja” projekt további kidolgozásához, a képzõk képzéséhez, a menedzsment kialakításához és a tevékenység koordinálásához - volt a címe Mike Claytonnel és Jan Masether urak elõadásának.

- Úgy gondolom, 2, maximum 3 regionális iroda elegendõ lenne, sõt inkább mobil szakértõi csoport alkalmazása vezetne eredményre. A célcsoporthoz tartozók felkutatása lesz a legnehezebb, ezért személyesen kell elmenni a potenciális ügyfelekhez, aztán - jó tapasztalat szerint - hamar híre megy majd a szolgáltatásnak. Norvégia számára az a fontos, hogy megfelelõ értékhez jusson a befektetett pénzéért. Önök pedig azt tudják, hogy mi a jó, mi a megfelelõ, mi a vonzó az Önök számára. A beszélgetések, a konzultációk bírnak valódi fontossággal és mindig a megoldásokra, a megélt sikerekre kell összpontosítani. Aki a problémákat teszi elõtérbe, csak azokkal foglalkozik, ebben a projektben sem lehet eredményes - mondta zárszavában a norvég szakember.

Az összegzésben elhangzott, hogy mennyire fontosak a megtartást szolgáló kurzusok, a folyamatosan zajló nyelvtanfolyamok, illetve a speciális szakképzések. Szekeres István zárszavában kiemelte: a projekt egy állomásán már túl vagyunk, de hamarosan - a támogató fogadókészség elérése érdekében - már egy magasabb sebesség-fokozatba kell kapcsolni, hiszen a norvég projekt leadási határideje: június 5.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.