2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Norvég projekt

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:49

Április 15-16-án zajlott az a konferencia, melynek témája a katonák munkaerõ-piaci reintegrációjával összefüggõ képzési program elõkészítése volt. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen - a norvég projektben érdekeltek szervezésében - lebonyolított eseményt arra is felhasználták, hogy a Norvég Királyság Védelmi Minisztériuma és a projekt hazai résztvevõi közötti együttmûködést tovább bõvítsék.

A „Katonák munkaerõ-piaci reintegrációjának képzési programja”- projekt elõkészítésének helyzetérõl és az együttmûködés feladatairól Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke adott tájékoztatást.

„A projekthez kapcsolódó partneri együttmûködés tartalmáról és feladatairól a norvég tapasztalatok tükrében“ - címet viselte Jakob Heradstveit, a Norvég Királyság Védelmi Minisztériumának képviselõje által tartott elõadás.

A norvég partnerekkel kötendõ együttmûködés tartalmáról szóló konzultációt Pálfi Sarolta, projekttervezési, pályázati értékelés szakértõ vezette. Az eddig elkészült tanulmányok bemutatása során dr. Kiss Zoltán László ezredes, a ZMNE tanszékvezetõ egyetemi docense, valamint Mihály Dezsõ, a Magyar Honvédség Szociálpolikai Közalapítvány munkatársa adott elõ. Projekt partnerek részvételével lebonyolított workshop zárta az elsõ napi programot.

A konferencia második napja - Sásik László nyá. ezredes köszöntõ szavai után - a partnerek tájékoztatójával folytatódott. A projektben vállalt szerepükrõl elõbb Kocsis László, a Magyar Védelmi Ipari Szövetség fõtitkára, majd Gyimesi Gyula nyá. alezredes, a ZMNE képviseletében, aztán Mihály Dezsõ nyá. ezredes, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkáraként, míg Pusztai Lajos nyá. ezredes a Katonákért Alapítvány titkáraként adott kimerítõ tájékoztatást.

Norvég tapasztalatok, javaslatok „A katonák mnkaerõpiaci reintegrációja” projekt további kidolgozásához, a képzõk képzéséhez, a menedzsment kialakításához és a tevékenység koordinálásához - volt a címe Mike Claytonnel és Jan Masether urak elõadásának.

- Úgy gondolom, 2, maximum 3 regionális iroda elegendõ lenne, sõt inkább mobil szakértõi csoport alkalmazása vezetne eredményre. A célcsoporthoz tartozók felkutatása lesz a legnehezebb, ezért személyesen kell elmenni a potenciális ügyfelekhez, aztán - jó tapasztalat szerint - hamar híre megy majd a szolgáltatásnak. Norvégia számára az a fontos, hogy megfelelõ értékhez jusson a befektetett pénzéért. Önök pedig azt tudják, hogy mi a jó, mi a megfelelõ, mi a vonzó az Önök számára. A beszélgetések, a konzultációk bírnak valódi fontossággal és mindig a megoldásokra, a megélt sikerekre kell összpontosítani. Aki a problémákat teszi elõtérbe, csak azokkal foglalkozik, ebben a projektben sem lehet eredményes - mondta zárszavában a norvég szakember.

Az összegzésben elhangzott, hogy mennyire fontosak a megtartást szolgáló kurzusok, a folyamatosan zajló nyelvtanfolyamok, illetve a speciális szakképzések. Szekeres István zárszavában kiemelte: a projekt egy állomásán már túl vagyunk, de hamarosan - a támogató fogadókészség elérése érdekében - már egy magasabb sebesség-fokozatba kell kapcsolni, hiszen a norvég projekt leadási határideje: június 5.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.