2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nemzetközi porondra készül a Honvéd

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:50

Tragikus tavasz: az õszi idény kétharmadán túl még ötpontos elõnye volt a Honvéd labdarúgóinak, ám azóta a csapat tragikusan szerepel. Jelenleg ugyan a hatodik helyen áll az együttes a Soproni Ligában, de a teljesítmény kiábrándító: az utolsó hat meccsen megszerezhetõ tizennyolc pontból mindössze egy jutott a kispesti alakulatnak - a Siófok ellen hazai pályán játszottak döntetlent. Érthetõ tehát, hogy a lapzártánk elõtti utolsó mérkõzést, az MTK elleni rangadót mindössze 1500 drukker tekintette meg.

Nem lenne meglepõ, ha a következõ szezonban a jelenlegi csapatból csak néhányat találnánk hírmondónak.

A tavasz tehát a vártnál gyengébbre sikerült, ám a csapat vezetõi úgy érzik: az eredeti célkitûzés – az l-4 hely egyike – még elérhetõ. A Budapest Honvéd együttese látogatásunk idején a tartalékokkal, vagyis az NB III-as csapattal játszott edzõmérkõzést. A lendület, a koncentráció egy pillanatig sem lankadhatott, ugyanis azonnal felharsant Supka Attila figyelmeztetõ szava. Bár a színvonalas fõpróbát ismét kudarc követte - a csapat ezúttal Zalaegerszegen bukott el - a klub tulajdonosa mégsem szánta rá magát edzõváltásra. A higgadt értékelés szerint a tavaszi teljesítmény felfelé ível, s a Honvédnak még esélye van a nemzetközi szereplés kiharcolására. Az UEFA-kupában való induláshoz két út is vezet: a Debrecen legyõzésével a Magyar Kupa elnyerése, vagy a hajdúsági csapat bajnoki címe – ez utóbbi esetben automatikusan a döntõ másik résztvevõje indulhat az ugyancsak rangos kontinentális versenyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.