2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nemzetközi porondra készül a Honvéd

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:50

Tragikus tavasz: az õszi idény kétharmadán túl még ötpontos elõnye volt a Honvéd labdarúgóinak, ám azóta a csapat tragikusan szerepel. Jelenleg ugyan a hatodik helyen áll az együttes a Soproni Ligában, de a teljesítmény kiábrándító: az utolsó hat meccsen megszerezhetõ tizennyolc pontból mindössze egy jutott a kispesti alakulatnak - a Siófok ellen hazai pályán játszottak döntetlent. Érthetõ tehát, hogy a lapzártánk elõtti utolsó mérkõzést, az MTK elleni rangadót mindössze 1500 drukker tekintette meg.

Nem lenne meglepõ, ha a következõ szezonban a jelenlegi csapatból csak néhányat találnánk hírmondónak.

A tavasz tehát a vártnál gyengébbre sikerült, ám a csapat vezetõi úgy érzik: az eredeti célkitûzés – az l-4 hely egyike – még elérhetõ. A Budapest Honvéd együttese látogatásunk idején a tartalékokkal, vagyis az NB III-as csapattal játszott edzõmérkõzést. A lendület, a koncentráció egy pillanatig sem lankadhatott, ugyanis azonnal felharsant Supka Attila figyelmeztetõ szava. Bár a színvonalas fõpróbát ismét kudarc követte - a csapat ezúttal Zalaegerszegen bukott el - a klub tulajdonosa mégsem szánta rá magát edzõváltásra. A higgadt értékelés szerint a tavaszi teljesítmény felfelé ível, s a Honvédnak még esélye van a nemzetközi szereplés kiharcolására. Az UEFA-kupában való induláshoz két út is vezet: a Debrecen legyõzésével a Magyar Kupa elnyerése, vagy a hajdúsági csapat bajnoki címe – ez utóbbi esetben automatikusan a döntõ másik résztvevõje indulhat az ugyancsak rangos kontinentális versenyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.