2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:53

Kedves Olvasóim! Ebben a gyönyörû májusi orgonaillatban a vénuszi örömök, a szerelem ideje jött el, és az ábránd most valóra válhat, beteljesülhetnek a romantikus vágyak. A Bika havában a természet ébredésével együtt szerelmi kapcsolatok, társkapcsolatok, új ismeretségek, üzleti szövetségek jöhetnek el életünkbe. A magyar hagyományok szerint május elsején szokás a májusfa állítása, a zöldellõ felékesített ág Pünkösdig hirdeti a tavaszünnepet. Pongrác, Szervác, Bonifác, majd Orbán napja még emlékeztet a hidegre, de a Húsvét után ötven napra beköszöntõ Pünkösd már a termékenységet jelenti. A pünkösdölés híres jövendõmondó napnak számít, és Pünkösd jeles napján gyakorolhatjuk az adományozást is.

Boldog születésnapot kedves Bika (április 21–május 20.) szülöttek! Szimbóluma:    - a szellem körén egy félkör nyugszik, amely a lelket jelképezi.

Uralkodó bolygója, a Vénusz az érzelmek, a harmónia, a növekedés jelképe. A Bika jegyének szülötte szereti a finom ételeket, a jó borokat, a kényelmes lakást, a Bika ezért dolgozik életében. A birtoklásvágy ebben a jegyben a legerõsebb, s a Bika mindent meg is akar tartani, amit megszerzett. Szemléletmódja rendkívül realisztikus, csakis olyan célokat tûz ki maga elé, amelyeket meg is tud valósítani. Sikereit elõsegíti a külsejében, viselkedésében megjelenõ természetes báj, visszafogott, biztonságot sugalló személyisége pedig bizalmat kelt az emberekben. Szereti a biztonságos, fix jövedelmekkel járó állásokat, s anyagias szemléletének köszönhetõen remekül teljesít a pénzzel, felelõsséggel kapcsolatos munkakörökben. A Bika gyakorlatiassága, szilárdsága, anyagiassága maga a megtestesült biztonság, imádja a komfortot. Gyors reagálás nem várható el tõle. Egy valami nem nagyon történhet meg vele: hogy az egyik pillanatról a másikra eldönti „lemegy cigarettáért” és soha többé nem jön vissza…

Gyakran szó szerint is szereti az anyagiasság legalapvetõbb szimbólumát, a földet – szeret kertészkedni, a természetben lenni. Bika szeretteinknek olyan ajándékot választhatunk, amelyek tisztelik a tradíciókat, megõrizhetõk és értéket jelentenek az utókornak is. A Bikák számára kedvesek a szép kötésû könyvek, gasztronómiai különlegességek, híres évjáratú italok, minõségi anyagú tárgyak, nagyobb évfordulókra nemesfém dolgok, ékszerek.

A legnagyobb büntetés a Bikának, ha elvesznek tõle valamit, ami felépített. Egész önértékelése ezen nyugszik. A megtartásban benne van az önkorlátozás, amely aláássa a Bika teremtõ erejét.

Amikor a Nap a Bika jegyében áll, harmonikus, jó érzéseik különösképpen a Bak és Szûz szülötteknek lehetnek, és természetesen azoknak, akiknek felkelõ jegyük vagy bolygóhalmozódásaik ezen jegyekben állnak.

Májusban a Vénusz bolygó uralma alatt most nemcsak a Nap halad, hanem a jegy ura, a Vénusz is segíti szépre vezetõ törekvéseinket. Legfontosabb téma a tevékeny teremtés, érzékeny kapcsolatok létrehozása, ennek fizikai megnyilvánulásai. Esélyeink lesznek arra, hogy páratlan örömöket éljünk meg, ezt osszuk is meg másokkal. ebben talán egy kicsit el is kényelmesedünk: nyugodtan mondjuk megfelelõ öntudattal a világnak, hogy ez a türelem tanúsítása és az idõ tisztelete!

Április 20-tól lép a Nap a Bika jegybe, és a jegy ura, a Vénusz is itt jár. Elkezdõdik az általános megtartásra, erõbefektetésre, beosztásra, megdolgozásra alkalmas idõszak. Foglalkozzunk az anyagi világon kívül testi kérdéseinkkel is, ebben az idõben minden magunkra fordított gondoskodást többszörösen hálál meg szervezetünk. A Nap és a Vénusz költekezésre is csábíthat, de jó érzékkel elkerülhetjük a haszontalan kiadásokat. A gasztronómiai kísértések is megjelennek életünkben.

Mivel a Bika jegy a luculluszi kényelem szimbóluma is, nem kell meglepõdni a hónap során kikerekedett testi formák láttán, inkább élvezzük nagy nyugalomban a földi örömöket. Óvakodni amiatt érdemes, hogy az örömvágy ne hozzon puszta lustaságból olyan változásokat, hogy más pénzét, hiteleket vagy a jövõ keresményeit költsük: nagy lesz a kísértés, tartózkodjunk a felelõtlen vállalásoktól – a hátráló Jupiter (május 9-tõl) nevelni fog!

Május 25-én a Vénusz a Bikából az Ikrekbe lép, ezzel a langyos örömöknek vége - itt az ideje a mozgolódásnak, társasági aktivitásnak, nevetésnek, flörtölésnek, tervezhetjük mi is akár a fáradhatatlan parti-idõt. Hatásaként jó beszélgetéseket, szerelmi irányba forduló gondolatokat kapunk, üzleti életben pedig a komolyság mellett a könnyed témavezetést kapjuk ajándékul. Május 27-én viszont a Merkúr hátráló mozgásba kezd, gondolkozásunkat, értelmünket ellenõrizve. Szinte mindent kétszer kell elkezdenünk. Ezért részletességig tervezzünk, beszéljünk át mindent, mielõbb belekezdünk dolgainkba, hiszen ilyenkor nehézkes a kommunikáció.

A Mars május 10-én belép az Oroszlán jegyébe, ahol erõben lévén öntudatossá, magabiztossá, ambiciózussá, önérzetessé, céltudatossá teszi megnyilvánulásainkat, de ezzel együtt kritikai érzékenységünk fokozódik, ingerelhetõvé válunk.

A Jupiter május 9-én retrográd mozgásba kezd – az oldás és kötés érzése kísérheti mindennapjainkat. Hozhat túlzott szigorúságot mind magunkkal, mind másokkal szemben merevvé, depresszívé tehet. Tiszteljük a törvényt és a rendet, vállaljuk a felelõsséget! Ha egyenesen állsz, - ne törõdj vele, hogy az árnyékod ferde!

Jupiter, Hold szembenállás a következõkre hívja fel a figyelmet: önbecsapás, erõink túlbecsülése, nagyszabású tervek végrehajtás nélkül, érzelmi túlzások jellemezhetik viselkedésünket.

Jupiter azt is mutatja, hogy a kormányzó hatalom túl nagy lépésekben halad tervei megvalósításában, elismerésre, befolyásra törekszik, mindez a nyomasztottság érzésével jár. A Hold, mint a népet szimbolizáló bolygó ezzel szemben érzékeny, blokkolt, túlfeszített és szeszélyes.

Jupiter, Uránusz fényszög kapcsolata ugyan segíti a vélemény nyilvánításának szabadságát, új értékek keresését, a találékonyságot, de mivel május 26-án a Neptunusz a Vízöntõben kezd hátráló mozgásba, figyelmeztet a következõkre: gondolkodásunkat tarthatatlan utópiák, a valóságtól idegen, zavaros individuális tudatosság is színezheti. Ne legyünk excentrikusak!

Május 3-tól a Szaturnusz direkt mozgása segít, hogy az eddig végzett céltudatos, kitartó munkánkat siker koronázza, kedvezõ változások várhatók, hiszen megindul az „idõ”.

Május 20-án Telihold a Nyilasban magas fokú intuitív erõt mozgósíthat, melynek értelme a lelki szépségek felfedezése lehet az inspiráló holdfény mellett. Megtaláljuk lelkünk belsõ erejét, tisztaságát és szépségét, keressük a boldogság útjait, nem elfelejtve a kézenfekvõ, legközelebb hozzánk álló kedves embereket, szerelmet. - Mert a Nyilas Hold emlékezik, bölcsen a múlt régi képeibe mélyed, lát, mélyen érzi: nem kell a feszült helyzeteket tovább élezni.

A Sors ujja a retrográd bolygók (retrográd: hátráló) segítségével végzi el a tisztító munkát. Sokan tartanak ezektõl a hatásoktól, hiszen nehéz felülemelkedni rajtuk, de nem lehetetlen: mindig ellenõrzõ hatásokról van szó, amelyeket elõre is lehet tervezni – elébe kell menni. Tulajdonképpen egy egyszerû példával élve arról van szó, hogyha nem jártunk fogorvosi ellenõrzésre, gondunk lesz, ha nem ápoltuk szeretteink kapcsolatait, most sérelmek törnek fel, ha nem járunk valakivel egy karma úton, most szétválunk – mindenképpen azt vállaljuk fel, hogy intézkednünk kell. Ezért a legjobb hozzáállás a változásokhoz: kezdjünk tisztogatni magunk, menjünk a feladatok elébe!

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel:     Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.