2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Horgászaink a Bakodi tónál

Hosz  |  2008. 05. 01., 06:58

A Honvédszakszervezet, az MH 25 Klapka György Lövészdandár alapszervezetének közremûködésével április 19-én Tatán, a Bakodi tónál rendezte meg III. HORGÁSZVERSENYÉT.

Immár harmadik alkalommal, de most új helyszínen, Tatán került sor a szakszervezet igen népszerû horgászversenyére. Az érdeklõdés a horgászverseny iránt messze túlnõtte a tó lehetõségeit, ezért csak az elsõ 35 csapat jelentkezését tudták a szervezõk elfogadni. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, idõben megérkeztek a lelkes csapatok, remek volt a szervezés, a halakban is bõvelkedtünk, de az idõjárás nem fogadta kegyeibe horgászainkat. Az elõzetes nevezések után 35 csapatban 105 horgász küzdött az elsõ helyezésért a Hosz III. horgászversenyén. A regisztráció, a nevezési és az étkezési díjak befizetése után a pályasorsolás következett. A résztvevõk felsorakozásakor Mészáros Géza Hosz elnök nyitotta meg a sporteseményt. A szabályokat és a lebonyolítás rendjével kapcsolatos technikai tudnivalókat a versenybíróság elnöke, Bakos Sándor, a Klapka György Horgászegyesület elnökhelyettese ismertette.

A versenyen részt vett az MH ÖHP csapatában Tömböl László mérnök altábornagy, Benkõ Tibor vezérõrnagy, Hazuga Károly vezérõrnagy és az MH 43. Híradó ezred csapatában dr. Révész Gyula ezredes is. A szakszervezet sporteseményén a résztvevõkkel együtt 150-en szurkolták végig a versenyt. Megtisztelte részvételével az eseményt Huszti András, és Varga László dandártábornokok is. A tó minden partszakaszát elfoglalták a horgászok, közben az eget figyelték és reménykedtek a jó idõjárásban. Fújdogált a szél, felhõs volt az ég, szomorkás volt az idõ, de ami ezután következett, egyikünk sem gondolta. Kiadós másfél órás esõ zavarta meg a rendezvényt - és ahogy tavasszal az idõjárás kiszámíthatatlan - a zivatar után pedig napsütés kényeztette a résztvevõket.

Nyolc órakor elhangzott a verseny kezdetét jelzõ dudaszó és négy óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyûjtsék hálójukba. Szépen gyûltek a halak, igaz, elõször csak az apraja volt aktív, pedig sokan a pontyoktól remélték a jó eredményt. Az esõ elmúltával a nagyobb halak is aktivizálódtak, ekkor Konkoly István botján is bólintott a spicc és egy izgalmas negyedórás fárasztás után a 3 kg-os ponty megérdemelten került a szákba. A késõbbi beszélgetés során megtudtam, hogy a csali apáról fiúra szálló titkos recept szerint készült, amelynek összetevõjét a legnagyobb halat fogó versenyzõnk édesapja árulta el. Összetevõje kukorica, hajdúsági vegyes pálinkával gondosan beáztatva, melyet még õsszel kell elkészíteni és tavaszra kiváló csalivá válik. Konkoly István is készült a Hosz horgászversenyére, amelyen már 2007-ben is részt vett. Az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál szolgálatot teljesítõ katona jelenleg külszolgálatát tölti Szarajevóban, ahonnan kérelmére a kontingensparancsnok a verseny idejére szabadságra engedte el.

A horgászversenyen elsõ helyezett MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred KÜSZ-KÖDÕK csapata is a „magyar Unicum” a pálinka segítségét vette igénybe. Õk már elõzõ nap megérkeztek a verseny helyszínére, ahol a szervezõk jóvoltából kényelmes szálláshelyen pihenhették ki az utazás fáradalmait. A felkészülés során ellátogattak a Bakodi-tóhoz. Csalinak kizárólag trágyából szedett gilisztát használtak, amely a felkészüléssel együtt a sikerhez vezetett. Az elõbb említett pálinka pedig a reggeli bemelegítés elengedhetetlen része volt. A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a hivatalos mérlegelést a versenybizottság végezte. A jó hangulatú versenyen, gyönyörû környezetben, megfelelõ fogási eredményeket értek el a csapatok. A versenyzõk összesen több mint 120 kg halat (ponty, kárász, törpeharcsa) fogtak ki a tóból.

A Hosz elnöke megkoszorúzta Bakodi Zoltán nyá. ezredes (1923-2003) a Hosz nyugállományú tagozata egykori elnökének, a Klapka György Horgászegyesület alapító tagjának, a tó névadójának emléktábláját. Majd a résztvevõk egy percig némán tisztelegtek az egykori tisztségviselõ emléke elõtt.

Ezután az eredményhirdetés következett:

A gyõzteseknek és helyezetteknek járó díjakat, érmeket és okleveleket Mészáros Géza Hosz elnök adta át.

1. MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, Kaposvár (Kovács Gyula, Szõke Árpád, Filó Lajos) KÜSZ-KÖDÕK csapata 19.400 gr.,

2. MH 12. Arrabóna Légvédelmi Ezred, Gyõr (Kisbán Tibor, Seszták József, Kovács János) csapata 15.400 gr.,

3. MH 25. Klapka György Lövészdandár, Tata (Palcsó Róbert, Konkoly István, Zsótér János) Kardhal csapata 13.400 gr.

A csapatok serlegeket, okleveleket, horgászfelszereléseket és ajándékcsomagokat kaptak. A legnagyobb halat fogó egyéni versenyzõ: 3.000 gr. Konkoly István (MH 25. Klapka György Lövészdandár, Tata), aki különdíjat kapott. A legkisebb halat fogó egyéni versenyzõ: Takács József (MH VEK, Pusztavacs), aki szintén különdíjat kapott. A rendezõ alapszervezet vezetõjének, Horváth Józsefnének a kiváló szervezésért, Benkõ Tibor vezérõrnagy különdíjat adott át. A Hosz elnöke a házigazdáknak - Huszti András dandártábornoknak, az alakulat parancsnokának, és Bakos Sándor alezredesnek, a horgászegyesület elnökhelyettesének ajándékot nyújtott át. Ezután a résztvevõk elfogyasztották az ebédet az MH 25. Klapka György Lövészdandár étkezdéjében - mindenki fáradtan, de élményekkel telve tért haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.