2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Múlt nélkül nincs jövõ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:00

Az éves munkatervnek megfelelõen – melyet a novemberi évzáró közgyûlésen fogadtak el – ülésre gyülekeztek a Honvédszakszervezet nyugállományú tagozat Békés megyei szervezetének elnökségi tagjai. Az idõ optimális volt erre, hiszen a város napfényben fürdött, a nap kellemesen simogatta az arcokat, s így az idõsebb korosztály tagjai is örömmel jelezték részvételüket a programon. Megnyugtató volt számunkra, hogy többszöri egyeztetés után vendégül tudtuk látni március 20-án Sörös Istvánt, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnökét.

Régi hagyomány már nálunk, hogy lehetõségeinkhez mérten megünnepeljük barátaink születésnapját. Mint a tagozat elnökségének határozata leszögezi: a kerek - nyolcvanadik, hetvenötödik, hetvenedik, hatvanötödik születésnapjukat ünneplõ barátainkat az elnök a tagozat költségére kisebb értékû tárggyal jutalmazza meg – erre a közelmúltban a Békés megyei szervezet helyiségében került sor. Sorra érkeztek a meghívottak, az ünnepeltek! Közöttük Mucza Sándor barátunk, aki márciusban már a nyolcvanötödik születésnapját ünnepelte. Meghatottságtól könnyes szemmel, de mosolyogva érkezik özvegy Korcsok Mihályné, akit szerettei februárban köszöntöttek hetvenötödik születésnapján. Hosszú betegség után elõször vállalt utazást, ám mégis pontosan érkezik Nyíri Sándor, aki meleg lelkesedéssel üdvözli rég nem látott barátait. Õ januárban töltötte be hetvenötödik életévét. Sajnos Machál János nyugállományú zászlós kollégánk nem tudott jelen lenni az eseményen – tartós betegsége következtében jelenleg is ágyban fekszik, orvosi kezelésre szorul.

Sörös István elnök nagy tisztelettel és örömmel adta át a kerek évfordulós barátainknak az ajándékokat. Úgy tervezzük: félévente köszöntjük és jutalmazzuk majd meg a kerek évfordulót ünneplõ kollégáinkat.  Az ajándékok átvétele után az ünnepeltek meghatottan köszönték meg az elismeréseket és az ajándékokat, s valamennyi jelenlévõnek jó erõt, egészséget kívántak a további munkához. A szerény vendéglátás közben felelevenedtek a régi, helyõrségekben eltöltött évek is. A jó hangulatú beszélgetés után kellemes érzésekkel köszöntek el a résztvevõk egymástól, ismét megállapítva, hogy a MÚLT MEGBECSÜLÉSE NÉLKÜL NINCS JÖVÕ!

Szabó István, a Békés megyei szervezet elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.