2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Múlt nélkül nincs jövõ

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:00

Az éves munkatervnek megfelelõen – melyet a novemberi évzáró közgyûlésen fogadtak el – ülésre gyülekeztek a Honvédszakszervezet nyugállományú tagozat Békés megyei szervezetének elnökségi tagjai. Az idõ optimális volt erre, hiszen a város napfényben fürdött, a nap kellemesen simogatta az arcokat, s így az idõsebb korosztály tagjai is örömmel jelezték részvételüket a programon. Megnyugtató volt számunkra, hogy többszöri egyeztetés után vendégül tudtuk látni március 20-án Sörös Istvánt, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnökét.

Régi hagyomány már nálunk, hogy lehetõségeinkhez mérten megünnepeljük barátaink születésnapját. Mint a tagozat elnökségének határozata leszögezi: a kerek - nyolcvanadik, hetvenötödik, hetvenedik, hatvanötödik születésnapjukat ünneplõ barátainkat az elnök a tagozat költségére kisebb értékû tárggyal jutalmazza meg – erre a közelmúltban a Békés megyei szervezet helyiségében került sor. Sorra érkeztek a meghívottak, az ünnepeltek! Közöttük Mucza Sándor barátunk, aki márciusban már a nyolcvanötödik születésnapját ünnepelte. Meghatottságtól könnyes szemmel, de mosolyogva érkezik özvegy Korcsok Mihályné, akit szerettei februárban köszöntöttek hetvenötödik születésnapján. Hosszú betegség után elõször vállalt utazást, ám mégis pontosan érkezik Nyíri Sándor, aki meleg lelkesedéssel üdvözli rég nem látott barátait. Õ januárban töltötte be hetvenötödik életévét. Sajnos Machál János nyugállományú zászlós kollégánk nem tudott jelen lenni az eseményen – tartós betegsége következtében jelenleg is ágyban fekszik, orvosi kezelésre szorul.

Sörös István elnök nagy tisztelettel és örömmel adta át a kerek évfordulós barátainknak az ajándékokat. Úgy tervezzük: félévente köszöntjük és jutalmazzuk majd meg a kerek évfordulót ünneplõ kollégáinkat.  Az ajándékok átvétele után az ünnepeltek meghatottan köszönték meg az elismeréseket és az ajándékokat, s valamennyi jelenlévõnek jó erõt, egészséget kívántak a további munkához. A szerény vendéglátás közben felelevenedtek a régi, helyõrségekben eltöltött évek is. A jó hangulatú beszélgetés után kellemes érzésekkel köszöntek el a résztvevõk egymástól, ismét megállapítva, hogy a MÚLT MEGBECSÜLÉSE NÉLKÜL NINCS JÖVÕ!

Szabó István, a Békés megyei szervezet elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.