2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pénztári megbízottak felkészítése

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:01

Ellentmondásokat is hordozó jó évnek minõsítette a 2007-es évet dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár felkészítõ értekezletén, amelyet a pénztári megbízottak részére rendeztek április 26-án.

Jó év volt, mert a pénztár sikeres üzleti évet zárt. Ehhez hozzájárult az is, hogy 2008 elejétõl sikerült bevezetni a választható portfóliót, amely nagy médianyilvánosságot kapott januárban. A „HONVÉD” felvételt nyert a szektor legjobbjait tömörítõ Stabilitás Pénztárszövetségbe is.

Szépen alakult a makro üzleti mutatók többsége is – mondta dr. Szenes Zoltán. – A két pénztári ágban a marketing- és tagszervezõ munka eredményeképpen csaknem 5700 új belépõt, illetve átlépõt regisztráltak, s a természetes kiáramlás mértékével csökkentve is, „nettó” 2800 fõ a létszámnövekedés.

Részint ennek is köszönhetõen, jelentõsen növekedett a vagyon, a két ágazatban együttesen az elõzõ évi 62 milliárdhoz képest mostanra a 72 milliárdot súrolja. Történt mindez olyan idõszakban, amikor a 2006-os 3,5 milliárdhoz képest 2007-ben megközelítette a 6 milliárd forintot a szolgáltatások kapcsán bekövetkezõ pénzkiáramlás.

Ugyanakkor a tavalyi évben némiképp csökkentek a hozamok. Mint ahogyan Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes elmondta, a „HONVÉD” ennek ellenére is a magánpénztári ágban az élmezõnyhöz, az önkéntesben pedig az erõs középmezõnyhöz tartozik. A Pénztári Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott ötéves átlaghozamok alapján pedig az is látható, hogy a „HONVÉD” megelõzi a piaci alapú pénztárak többségét, és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által választható körben is az élen jár.

A jó év mellett a fõ ellentmondást az jelenti, hogy vontatottan halad a magánpénztári befizetések APEH-feldolgozása. Mint ismeretes, 2007. január 1-jétõl a munkáltató által befizetett 8 százalékos nyugdíjjárulék a nyugdíjpénztárak helyett az adóhatósághoz kerül befizetésre.

A felkészítõ értekezleten Kõhalmi István ügyvezetõ igazgatóhelyettes arról tájékoztatta a résztvevõket, hogy jelenleg 5,4 milliárd forintot tart a pénztár úgynevezett APEH-függõ portfólióban (amely összeg a letétkezelõnél igen jól kamatozik), ám az adatok feldolgozása, az összeg személyes számlákra való lebontása az APEH-feldolgozás hiányosságai és az informatikai fejlesztés szükségnél lassúbb megvalósítása miatt megtorpant. Ezért fordulhat elõ, hogy a pénztár honlapján számlaegyenlegüket ellenõrzõ pénztártagok többsége még nem látja a valóságos megtakarításokat. Mindezek ellenére a feldolgozás folyik, s a pénztár vezetése arról döntött, hogy a tagok megnyugtatása érdekében, május hónaptól kezdve a megszokott havi helyett heti frissítésben lehet nyomon követni a honlapon az egyenleget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.