2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pénztári megbízottak felkészítése

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:01

Ellentmondásokat is hordozó jó évnek minõsítette a 2007-es évet dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár felkészítõ értekezletén, amelyet a pénztári megbízottak részére rendeztek április 26-án.

Jó év volt, mert a pénztár sikeres üzleti évet zárt. Ehhez hozzájárult az is, hogy 2008 elejétõl sikerült bevezetni a választható portfóliót, amely nagy médianyilvánosságot kapott januárban. A „HONVÉD” felvételt nyert a szektor legjobbjait tömörítõ Stabilitás Pénztárszövetségbe is.

Szépen alakult a makro üzleti mutatók többsége is – mondta dr. Szenes Zoltán. – A két pénztári ágban a marketing- és tagszervezõ munka eredményeképpen csaknem 5700 új belépõt, illetve átlépõt regisztráltak, s a természetes kiáramlás mértékével csökkentve is, „nettó” 2800 fõ a létszámnövekedés.

Részint ennek is köszönhetõen, jelentõsen növekedett a vagyon, a két ágazatban együttesen az elõzõ évi 62 milliárdhoz képest mostanra a 72 milliárdot súrolja. Történt mindez olyan idõszakban, amikor a 2006-os 3,5 milliárdhoz képest 2007-ben megközelítette a 6 milliárd forintot a szolgáltatások kapcsán bekövetkezõ pénzkiáramlás.

Ugyanakkor a tavalyi évben némiképp csökkentek a hozamok. Mint ahogyan Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes elmondta, a „HONVÉD” ennek ellenére is a magánpénztári ágban az élmezõnyhöz, az önkéntesben pedig az erõs középmezõnyhöz tartozik. A Pénztári Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott ötéves átlaghozamok alapján pedig az is látható, hogy a „HONVÉD” megelõzi a piaci alapú pénztárak többségét, és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által választható körben is az élen jár.

A jó év mellett a fõ ellentmondást az jelenti, hogy vontatottan halad a magánpénztári befizetések APEH-feldolgozása. Mint ismeretes, 2007. január 1-jétõl a munkáltató által befizetett 8 százalékos nyugdíjjárulék a nyugdíjpénztárak helyett az adóhatósághoz kerül befizetésre.

A felkészítõ értekezleten Kõhalmi István ügyvezetõ igazgatóhelyettes arról tájékoztatta a résztvevõket, hogy jelenleg 5,4 milliárd forintot tart a pénztár úgynevezett APEH-függõ portfólióban (amely összeg a letétkezelõnél igen jól kamatozik), ám az adatok feldolgozása, az összeg személyes számlákra való lebontása az APEH-feldolgozás hiányosságai és az informatikai fejlesztés szükségnél lassúbb megvalósítása miatt megtorpant. Ezért fordulhat elõ, hogy a pénztár honlapján számlaegyenlegüket ellenõrzõ pénztártagok többsége még nem látja a valóságos megtakarításokat. Mindezek ellenére a feldolgozás folyik, s a pénztár vezetése arról döntött, hogy a tagok megnyugtatása érdekében, május hónaptól kezdve a megszokott havi helyett heti frissítésben lehet nyomon követni a honlapon az egyenleget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.