2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pénztári megbízottak felkészítése

Hosz  |  2008. 05. 01., 07:01

Ellentmondásokat is hordozó jó évnek minõsítette a 2007-es évet dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár felkészítõ értekezletén, amelyet a pénztári megbízottak részére rendeztek április 26-án.

Jó év volt, mert a pénztár sikeres üzleti évet zárt. Ehhez hozzájárult az is, hogy 2008 elejétõl sikerült bevezetni a választható portfóliót, amely nagy médianyilvánosságot kapott januárban. A „HONVÉD” felvételt nyert a szektor legjobbjait tömörítõ Stabilitás Pénztárszövetségbe is.

Szépen alakult a makro üzleti mutatók többsége is – mondta dr. Szenes Zoltán. – A két pénztári ágban a marketing- és tagszervezõ munka eredményeképpen csaknem 5700 új belépõt, illetve átlépõt regisztráltak, s a természetes kiáramlás mértékével csökkentve is, „nettó” 2800 fõ a létszámnövekedés.

Részint ennek is köszönhetõen, jelentõsen növekedett a vagyon, a két ágazatban együttesen az elõzõ évi 62 milliárdhoz képest mostanra a 72 milliárdot súrolja. Történt mindez olyan idõszakban, amikor a 2006-os 3,5 milliárdhoz képest 2007-ben megközelítette a 6 milliárd forintot a szolgáltatások kapcsán bekövetkezõ pénzkiáramlás.

Ugyanakkor a tavalyi évben némiképp csökkentek a hozamok. Mint ahogyan Ballainé Krikker Zsuzsanna gazdasági igazgatóhelyettes elmondta, a „HONVÉD” ennek ellenére is a magánpénztári ágban az élmezõnyhöz, az önkéntesben pedig az erõs középmezõnyhöz tartozik. A Pénztári Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott ötéves átlaghozamok alapján pedig az is látható, hogy a „HONVÉD” megelõzi a piaci alapú pénztárak többségét, és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által választható körben is az élen jár.

A jó év mellett a fõ ellentmondást az jelenti, hogy vontatottan halad a magánpénztári befizetések APEH-feldolgozása. Mint ismeretes, 2007. január 1-jétõl a munkáltató által befizetett 8 százalékos nyugdíjjárulék a nyugdíjpénztárak helyett az adóhatósághoz kerül befizetésre.

A felkészítõ értekezleten Kõhalmi István ügyvezetõ igazgatóhelyettes arról tájékoztatta a résztvevõket, hogy jelenleg 5,4 milliárd forintot tart a pénztár úgynevezett APEH-függõ portfólióban (amely összeg a letétkezelõnél igen jól kamatozik), ám az adatok feldolgozása, az összeg személyes számlákra való lebontása az APEH-feldolgozás hiányosságai és az informatikai fejlesztés szükségnél lassúbb megvalósítása miatt megtorpant. Ezért fordulhat elõ, hogy a pénztár honlapján számlaegyenlegüket ellenõrzõ pénztártagok többsége még nem látja a valóságos megtakarításokat. Mindezek ellenére a feldolgozás folyik, s a pénztár vezetése arról döntött, hogy a tagok megnyugtatása érdekében, május hónaptól kezdve a megszokott havi helyett heti frissítésben lehet nyomon követni a honlapon az egyenleget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.