2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpikonokat köszöntött a honvédelmi miniszter

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:37

Szekeres Imre honvédelmi miniszter szeptember elején a budapesti Stefánia palotában köszöntötte a pekingi olimpián részt vett honvéd sportolókat.

– A Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a Magyar Honvédség katonái hálásak önöknek, mert bizonyították: az idén százhatvan éves magyar hadsereg elnevezéséhez, a HONVÉD névhez továbbra is a sport, a gyõzelem, a kiváló erõnlét, a felkészültség kapcsolható. Önök eredményeikkel javították a Magyar Honvédség imázsát, a társadalomban kialakult képét – ezekkel a szavakkal köszöntötte a tárca vezetõje a pekingi ötkarikás játékon sikeresen szerepelt világhírû honvéd sportolókat. A miniszter bejelentette: mivel az eredményes szereplés elengedhetetlen feltétele a megfelelõ felkészülési háttér, a Budapesti Honvéd Sportegyesület finanszírozásának mértékét jövõre hetvenmillió forinttal megemelik. A katonai kiképzéshez kapcsolódó sportágakat – a cselgáncs, a sportlövészet, a vívás, az öttusa és a terep rally – a Honvédelmi Minisztérium kiemelten kívánja támogatni, s korszerûsítik a Zách utcai bázis lõterét is.

– Kérem, hogy továbbra is mutassanak példát sportolásukkal, adjanak hitet, közösségi és összetartozási élményt – azaz mindent, amelyet egy magyar csapattag megadhat nekünk, ha kijut az olimpiára – mondta Szekeres Imre miniszter.

Hódi Anikó, a Honvéd Bercsényi SE BMX+ versenyzõje nemcsak szûkebb környezetének, klubjának, de a több százezer magyar kerékpározónak is örömet szerzett pekingi szereplésével. A huszonkét éves hódmezõvásárhelyi sportoló életének felét a versenypályákon töltötte – kitartásának, tehetségének jutalma a hétszeres magyar bajnoki cím mellett az olimpián elért tizenkettedik hely.

– Úgy gondolom, a rendkívül kemény, nem hagyományos pályán megfelelõen szerepeltem, s remélem, dicsõséget szereztem az egyetemes magyar sportnak is. Most, a téli alapozás elõtt azonban még gyógyítani kell a sérüléseimet, hiszen a jövõ évi nagy versenyeken csak tökéletes erõállapotban lehetnek esélyeim a jó helyezésekre.

*** 

Olimpiák után – olimpia elõtt

Rangos megmérettetés elõtt a Magyar Honvédség szakács-csapata

A szakma mûvészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevõ katonaszakácsok valóságos tárgyi mûalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.

Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdõdik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzõinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak. A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk: a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzõtáborba” vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekbõl a legjobbal, legízletesebbel bûvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsûrit. Az ítélkezésben, a minõsítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségébõl százötven fõ abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínû tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfõnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen fûszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.

A csapat egyik kulcsembere Gyimóti Tamás, aki a szakszervezethez való kötõdését azzal is jelezni kívánja, hogy tésztából elkészíti a Hosz logóját. A siker garantált, ezért arra kérjük a kulináris élvezetek iránt elkötelezett tagjainkat, hogy a mestermûvet szíveskedjenek a Honvédszakszervezet múzeuma számára megkímélni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.