2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpikonokat köszöntött a honvédelmi miniszter

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:37

Szekeres Imre honvédelmi miniszter szeptember elején a budapesti Stefánia palotában köszöntötte a pekingi olimpián részt vett honvéd sportolókat.

– A Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a Magyar Honvédség katonái hálásak önöknek, mert bizonyították: az idén százhatvan éves magyar hadsereg elnevezéséhez, a HONVÉD névhez továbbra is a sport, a gyõzelem, a kiváló erõnlét, a felkészültség kapcsolható. Önök eredményeikkel javították a Magyar Honvédség imázsát, a társadalomban kialakult képét – ezekkel a szavakkal köszöntötte a tárca vezetõje a pekingi ötkarikás játékon sikeresen szerepelt világhírû honvéd sportolókat. A miniszter bejelentette: mivel az eredményes szereplés elengedhetetlen feltétele a megfelelõ felkészülési háttér, a Budapesti Honvéd Sportegyesület finanszírozásának mértékét jövõre hetvenmillió forinttal megemelik. A katonai kiképzéshez kapcsolódó sportágakat – a cselgáncs, a sportlövészet, a vívás, az öttusa és a terep rally – a Honvédelmi Minisztérium kiemelten kívánja támogatni, s korszerûsítik a Zách utcai bázis lõterét is.

– Kérem, hogy továbbra is mutassanak példát sportolásukkal, adjanak hitet, közösségi és összetartozási élményt – azaz mindent, amelyet egy magyar csapattag megadhat nekünk, ha kijut az olimpiára – mondta Szekeres Imre miniszter.

Hódi Anikó, a Honvéd Bercsényi SE BMX+ versenyzõje nemcsak szûkebb környezetének, klubjának, de a több százezer magyar kerékpározónak is örömet szerzett pekingi szereplésével. A huszonkét éves hódmezõvásárhelyi sportoló életének felét a versenypályákon töltötte – kitartásának, tehetségének jutalma a hétszeres magyar bajnoki cím mellett az olimpián elért tizenkettedik hely.

– Úgy gondolom, a rendkívül kemény, nem hagyományos pályán megfelelõen szerepeltem, s remélem, dicsõséget szereztem az egyetemes magyar sportnak is. Most, a téli alapozás elõtt azonban még gyógyítani kell a sérüléseimet, hiszen a jövõ évi nagy versenyeken csak tökéletes erõállapotban lehetnek esélyeim a jó helyezésekre.

*** 

Olimpiák után – olimpia elõtt

Rangos megmérettetés elõtt a Magyar Honvédség szakács-csapata

A szakma mûvészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevõ katonaszakácsok valóságos tárgyi mûalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.

Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdõdik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzõinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak. A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk: a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzõtáborba” vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekbõl a legjobbal, legízletesebbel bûvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsûrit. Az ítélkezésben, a minõsítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségébõl százötven fõ abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínû tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfõnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen fûszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.

A csapat egyik kulcsembere Gyimóti Tamás, aki a szakszervezethez való kötõdését azzal is jelezni kívánja, hogy tésztából elkészíti a Hosz logóját. A siker garantált, ezért arra kérjük a kulináris élvezetek iránt elkötelezett tagjainkat, hogy a mestermûvet szíveskedjenek a Honvédszakszervezet múzeuma számára megkímélni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.