2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpikonokat köszöntött a honvédelmi miniszter

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:37

Szekeres Imre honvédelmi miniszter szeptember elején a budapesti Stefánia palotában köszöntötte a pekingi olimpián részt vett honvéd sportolókat.

– A Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a Magyar Honvédség katonái hálásak önöknek, mert bizonyították: az idén százhatvan éves magyar hadsereg elnevezéséhez, a HONVÉD névhez továbbra is a sport, a gyõzelem, a kiváló erõnlét, a felkészültség kapcsolható. Önök eredményeikkel javították a Magyar Honvédség imázsát, a társadalomban kialakult képét – ezekkel a szavakkal köszöntötte a tárca vezetõje a pekingi ötkarikás játékon sikeresen szerepelt világhírû honvéd sportolókat. A miniszter bejelentette: mivel az eredményes szereplés elengedhetetlen feltétele a megfelelõ felkészülési háttér, a Budapesti Honvéd Sportegyesület finanszírozásának mértékét jövõre hetvenmillió forinttal megemelik. A katonai kiképzéshez kapcsolódó sportágakat – a cselgáncs, a sportlövészet, a vívás, az öttusa és a terep rally – a Honvédelmi Minisztérium kiemelten kívánja támogatni, s korszerûsítik a Zách utcai bázis lõterét is.

– Kérem, hogy továbbra is mutassanak példát sportolásukkal, adjanak hitet, közösségi és összetartozási élményt – azaz mindent, amelyet egy magyar csapattag megadhat nekünk, ha kijut az olimpiára – mondta Szekeres Imre miniszter.

Hódi Anikó, a Honvéd Bercsényi SE BMX+ versenyzõje nemcsak szûkebb környezetének, klubjának, de a több százezer magyar kerékpározónak is örömet szerzett pekingi szereplésével. A huszonkét éves hódmezõvásárhelyi sportoló életének felét a versenypályákon töltötte – kitartásának, tehetségének jutalma a hétszeres magyar bajnoki cím mellett az olimpián elért tizenkettedik hely.

– Úgy gondolom, a rendkívül kemény, nem hagyományos pályán megfelelõen szerepeltem, s remélem, dicsõséget szereztem az egyetemes magyar sportnak is. Most, a téli alapozás elõtt azonban még gyógyítani kell a sérüléseimet, hiszen a jövõ évi nagy versenyeken csak tökéletes erõállapotban lehetnek esélyeim a jó helyezésekre.

*** 

Olimpiák után – olimpia elõtt

Rangos megmérettetés elõtt a Magyar Honvédség szakács-csapata

A szakma mûvészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevõ katonaszakácsok valóságos tárgyi mûalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.

Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdõdik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzõinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak. A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk: a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzõtáborba” vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekbõl a legjobbal, legízletesebbel bûvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsûrit. Az ítélkezésben, a minõsítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségébõl százötven fõ abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínû tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfõnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen fûszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.

A csapat egyik kulcsembere Gyimóti Tamás, aki a szakszervezethez való kötõdését azzal is jelezni kívánja, hogy tésztából elkészíti a Hosz logóját. A siker garantált, ezért arra kérjük a kulináris élvezetek iránt elkötelezett tagjainkat, hogy a mestermûvet szíveskedjenek a Honvédszakszervezet múzeuma számára megkímélni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.