2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpikonokat köszöntött a honvédelmi miniszter

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:37

Szekeres Imre honvédelmi miniszter szeptember elején a budapesti Stefánia palotában köszöntötte a pekingi olimpián részt vett honvéd sportolókat.

– A Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a Magyar Honvédség katonái hálásak önöknek, mert bizonyították: az idén százhatvan éves magyar hadsereg elnevezéséhez, a HONVÉD névhez továbbra is a sport, a gyõzelem, a kiváló erõnlét, a felkészültség kapcsolható. Önök eredményeikkel javították a Magyar Honvédség imázsát, a társadalomban kialakult képét – ezekkel a szavakkal köszöntötte a tárca vezetõje a pekingi ötkarikás játékon sikeresen szerepelt világhírû honvéd sportolókat. A miniszter bejelentette: mivel az eredményes szereplés elengedhetetlen feltétele a megfelelõ felkészülési háttér, a Budapesti Honvéd Sportegyesület finanszírozásának mértékét jövõre hetvenmillió forinttal megemelik. A katonai kiképzéshez kapcsolódó sportágakat – a cselgáncs, a sportlövészet, a vívás, az öttusa és a terep rally – a Honvédelmi Minisztérium kiemelten kívánja támogatni, s korszerûsítik a Zách utcai bázis lõterét is.

– Kérem, hogy továbbra is mutassanak példát sportolásukkal, adjanak hitet, közösségi és összetartozási élményt – azaz mindent, amelyet egy magyar csapattag megadhat nekünk, ha kijut az olimpiára – mondta Szekeres Imre miniszter.

Hódi Anikó, a Honvéd Bercsényi SE BMX+ versenyzõje nemcsak szûkebb környezetének, klubjának, de a több százezer magyar kerékpározónak is örömet szerzett pekingi szereplésével. A huszonkét éves hódmezõvásárhelyi sportoló életének felét a versenypályákon töltötte – kitartásának, tehetségének jutalma a hétszeres magyar bajnoki cím mellett az olimpián elért tizenkettedik hely.

– Úgy gondolom, a rendkívül kemény, nem hagyományos pályán megfelelõen szerepeltem, s remélem, dicsõséget szereztem az egyetemes magyar sportnak is. Most, a téli alapozás elõtt azonban még gyógyítani kell a sérüléseimet, hiszen a jövõ évi nagy versenyeken csak tökéletes erõállapotban lehetnek esélyeim a jó helyezésekre.

*** 

Olimpiák után – olimpia elõtt

Rangos megmérettetés elõtt a Magyar Honvédség szakács-csapata

A szakma mûvészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevõ katonaszakácsok valóságos tárgyi mûalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.

Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdõdik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzõinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak. A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk: a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzõtáborba” vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekbõl a legjobbal, legízletesebbel bûvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsûrit. Az ítélkezésben, a minõsítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségébõl százötven fõ abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínû tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfõnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen fûszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.

A csapat egyik kulcsembere Gyimóti Tamás, aki a szakszervezethez való kötõdését azzal is jelezni kívánja, hogy tésztából elkészíti a Hosz logóját. A siker garantált, ezért arra kérjük a kulináris élvezetek iránt elkötelezett tagjainkat, hogy a mestermûvet szíveskedjenek a Honvédszakszervezet múzeuma számára megkímélni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.