2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a véleménye – az üdülési csekkrõl, mint juttatásról?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:43

Vélemény rovatunkban ez alkalommal az után érdeklõdtünk, hogy vajon mit gondolnak szerzõdéses katona kollégáink az üdülési csekk tervezett megadóztatásáról.

Szijártó Zsolt, Kecskemét

A minisztérium és a szakszervezetek korábban abban állapodtak meg, hogy béren kívüli juttatásban is részesül az állomány. Az üdülési csekk erre kiváló lehetõség volt, bár úgy gondolom: ez más kedvezménnyel, vagy juttatással is kiváltható: ilyen lehet például a kulturális csekk. A gondot legfõképpen az jelenti, hogy idõben el vagyunk csúszva, hiszen az elsõ kifizetéseket, illetve juttatásokat tudomásunk szerint tavaszra tervezte a tárca, s még a felénél sem tartunk az ígéretek beváltásának. Számításink szerint összesen körülbelül százezer forint plusz jövedelemhez juthattunk volna ruházati pénz és üdülési csekk formájában, ám a remélt összegnek talán ötven százalékát fogjuk megkapni – ennek egy részét pedig elviszi az infláció.

Biri Viktor, Debrecen

Az állomány már az év elsõ felében, a kereset-tárgyalások kapcsán várta az üdülési csekket. Azt gondoltuk, hogy a nyáron megkapjuk, ezért is vettük csalódással tudomásul, hogy várakozásaink nem teljesültek. Nem titok – a kollégák közül sokan megélhetési problémáik enyhítésére kívánták az utalványt felhasználni, hiszen számtalan munkatársunk küszködik anyagi gondokkal, az üdülési csekk pedig esetenként a havi fizetés 70-80%-át jelentette. Célszerûnek tartanánk, ha elõzõ évekhez hasonlóan a csekk egy részét üzemanyag vásárlására is felhasználhatnánk. Tudjuk, hogy Honvédszakszervezet folyamatosan tárgyal errõl a minisztériummal, s mi, katonák, pozitív megoldást várunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.