2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a véleménye – az üdülési csekkrõl, mint juttatásról?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:43

Vélemény rovatunkban ez alkalommal az után érdeklõdtünk, hogy vajon mit gondolnak szerzõdéses katona kollégáink az üdülési csekk tervezett megadóztatásáról.

Szijártó Zsolt, Kecskemét

A minisztérium és a szakszervezetek korábban abban állapodtak meg, hogy béren kívüli juttatásban is részesül az állomány. Az üdülési csekk erre kiváló lehetõség volt, bár úgy gondolom: ez más kedvezménnyel, vagy juttatással is kiváltható: ilyen lehet például a kulturális csekk. A gondot legfõképpen az jelenti, hogy idõben el vagyunk csúszva, hiszen az elsõ kifizetéseket, illetve juttatásokat tudomásunk szerint tavaszra tervezte a tárca, s még a felénél sem tartunk az ígéretek beváltásának. Számításink szerint összesen körülbelül százezer forint plusz jövedelemhez juthattunk volna ruházati pénz és üdülési csekk formájában, ám a remélt összegnek talán ötven százalékát fogjuk megkapni – ennek egy részét pedig elviszi az infláció.

Biri Viktor, Debrecen

Az állomány már az év elsõ felében, a kereset-tárgyalások kapcsán várta az üdülési csekket. Azt gondoltuk, hogy a nyáron megkapjuk, ezért is vettük csalódással tudomásul, hogy várakozásaink nem teljesültek. Nem titok – a kollégák közül sokan megélhetési problémáik enyhítésére kívánták az utalványt felhasználni, hiszen számtalan munkatársunk küszködik anyagi gondokkal, az üdülési csekk pedig esetenként a havi fizetés 70-80%-át jelentette. Célszerûnek tartanánk, ha elõzõ évekhez hasonlóan a csekk egy részét üzemanyag vásárlására is felhasználhatnánk. Tudjuk, hogy Honvédszakszervezet folyamatosan tárgyal errõl a minisztériummal, s mi, katonák, pozitív megoldást várunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.