2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a véleménye – az üdülési csekkrõl, mint juttatásról?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:43

Vélemény rovatunkban ez alkalommal az után érdeklõdtünk, hogy vajon mit gondolnak szerzõdéses katona kollégáink az üdülési csekk tervezett megadóztatásáról.

Szijártó Zsolt, Kecskemét

A minisztérium és a szakszervezetek korábban abban állapodtak meg, hogy béren kívüli juttatásban is részesül az állomány. Az üdülési csekk erre kiváló lehetõség volt, bár úgy gondolom: ez más kedvezménnyel, vagy juttatással is kiváltható: ilyen lehet például a kulturális csekk. A gondot legfõképpen az jelenti, hogy idõben el vagyunk csúszva, hiszen az elsõ kifizetéseket, illetve juttatásokat tudomásunk szerint tavaszra tervezte a tárca, s még a felénél sem tartunk az ígéretek beváltásának. Számításink szerint összesen körülbelül százezer forint plusz jövedelemhez juthattunk volna ruházati pénz és üdülési csekk formájában, ám a remélt összegnek talán ötven százalékát fogjuk megkapni – ennek egy részét pedig elviszi az infláció.

Biri Viktor, Debrecen

Az állomány már az év elsõ felében, a kereset-tárgyalások kapcsán várta az üdülési csekket. Azt gondoltuk, hogy a nyáron megkapjuk, ezért is vettük csalódással tudomásul, hogy várakozásaink nem teljesültek. Nem titok – a kollégák közül sokan megélhetési problémáik enyhítésére kívánták az utalványt felhasználni, hiszen számtalan munkatársunk küszködik anyagi gondokkal, az üdülési csekk pedig esetenként a havi fizetés 70-80%-át jelentette. Célszerûnek tartanánk, ha elõzõ évekhez hasonlóan a csekk egy részét üzemanyag vásárlására is felhasználhatnánk. Tudjuk, hogy Honvédszakszervezet folyamatosan tárgyal errõl a minisztériummal, s mi, katonák, pozitív megoldást várunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.