2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a véleménye – az üdülési csekkrõl, mint juttatásról?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:43

Vélemény rovatunkban ez alkalommal az után érdeklõdtünk, hogy vajon mit gondolnak szerzõdéses katona kollégáink az üdülési csekk tervezett megadóztatásáról.

Szijártó Zsolt, Kecskemét

A minisztérium és a szakszervezetek korábban abban állapodtak meg, hogy béren kívüli juttatásban is részesül az állomány. Az üdülési csekk erre kiváló lehetõség volt, bár úgy gondolom: ez más kedvezménnyel, vagy juttatással is kiváltható: ilyen lehet például a kulturális csekk. A gondot legfõképpen az jelenti, hogy idõben el vagyunk csúszva, hiszen az elsõ kifizetéseket, illetve juttatásokat tudomásunk szerint tavaszra tervezte a tárca, s még a felénél sem tartunk az ígéretek beváltásának. Számításink szerint összesen körülbelül százezer forint plusz jövedelemhez juthattunk volna ruházati pénz és üdülési csekk formájában, ám a remélt összegnek talán ötven százalékát fogjuk megkapni – ennek egy részét pedig elviszi az infláció.

Biri Viktor, Debrecen

Az állomány már az év elsõ felében, a kereset-tárgyalások kapcsán várta az üdülési csekket. Azt gondoltuk, hogy a nyáron megkapjuk, ezért is vettük csalódással tudomásul, hogy várakozásaink nem teljesültek. Nem titok – a kollégák közül sokan megélhetési problémáik enyhítésére kívánták az utalványt felhasználni, hiszen számtalan munkatársunk küszködik anyagi gondokkal, az üdülési csekk pedig esetenként a havi fizetés 70-80%-át jelentette. Célszerûnek tartanánk, ha elõzõ évekhez hasonlóan a csekk egy részét üzemanyag vásárlására is felhasználhatnánk. Tudjuk, hogy Honvédszakszervezet folyamatosan tárgyal errõl a minisztériummal, s mi, katonák, pozitív megoldást várunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.