2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyûlés a szerzõdéses szekciónál

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:52

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítõ szerzõdéses állomány szakszervezeti tagjait képviselõ küldöttek – szeptember 3-án – megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeirõl. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerzõdéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetõségekrõl. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki elõadásában hangsúlyozta: érezhetõen csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megõrzésérõl szólt.

A szakszervezeti vezetõ álláspontja szerint a szerzõdéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsõdleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerzõdéses szekció új vezetõjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelõcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követõen a szerzõdéses szekció küldöttei – Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ kíséretében – ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyûlési képviselõ fogadta õket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.