2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyûlés a szerzõdéses szekciónál

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:52

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítõ szerzõdéses állomány szakszervezeti tagjait képviselõ küldöttek – szeptember 3-án – megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeirõl. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerzõdéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetõségekrõl. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki elõadásában hangsúlyozta: érezhetõen csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megõrzésérõl szólt.

A szakszervezeti vezetõ álláspontja szerint a szerzõdéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsõdleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerzõdéses szekció új vezetõjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelõcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követõen a szerzõdéses szekció küldöttei – Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ kíséretében – ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyûlési képviselõ fogadta õket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.