2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyûlés a szerzõdéses szekciónál

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:52

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítõ szerzõdéses állomány szakszervezeti tagjait képviselõ küldöttek – szeptember 3-án – megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeirõl. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerzõdéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetõségekrõl. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki elõadásában hangsúlyozta: érezhetõen csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megõrzésérõl szólt.

A szakszervezeti vezetõ álláspontja szerint a szerzõdéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsõdleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerzõdéses szekció új vezetõjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelõcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követõen a szerzõdéses szekció küldöttei – Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ kíséretében – ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyûlési képviselõ fogadta õket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.