2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvéd Sportegyesületek Országos Találkozójáról

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:53

A Honvéd Sportegyesületek IV. Országos Találkozójára augusztus 29-én Debrecenben, az 5. Lövészdandár rendezésében került sor.

A versenyen az ország honvéd sportegyesületei és meghívott csapatok vettek részt.

Az alakulótéren felsorakozott csapatokat Kovács József dandártábornok köszöntötte, majd a rendezvényt Farkas László nyá. alezredes, a HOSOSZ elnöke és dr. Isaszegi János mérnök vezérõrnagy nyitotta meg.

A versenyek 15 sportágban, 52 versenyszámban a dandár laktanyájában, a sportkombinátban és a város különbözõ sportlétesítményeiben kerültek lebonyolításra.

A versenyen férfi és nõi, valamint ifjúsági-felnõtt-senior korcsoportú versenyzõk vettek részt, esetenként vegyes csapatban. A nemes, helyenként kiélezett küzdelemben több mint 1000 sportoló vett részt.

A különbözõ versenyszámokban az egyéni és csapatverseny elsõ 3 helyezettjét éremmel, az adott sportágban I. helyet szerzett egyesületet emléktárgygyal ismerték el. A sportegyesületek közötti rangsort az egyesület sportolói által szerzett pontok összege alapján döntötték el. Így I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE, II. a Debreceni Honvéd SE és III. lett a Szolnoki Honvéd SE.

Nagy küzdelmet hozott a kispályás labdarúgás mérkõzések sorozata, melyet nem kis büszkeségünkre a Hosz Hercules SE csapata – Sándor Roland vezetésével – nyert.

Igen szoros küzdelemben dõlt el a Nagyerdei Sportcsarnok tekepályáján a tekecsapatok sorrendje, ugyanis 628 ütött fával I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE csapata, míg 627 fát ütött fával II. helyezett lett a Gyöngyösi Honvéd Zalka SE csapata.

A sportszerû és nemes küzdelemben kiérdemelt díjakat Beiszer Tibor alezredes, a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztály munkatársa, Farkas László nyá. alezredes a HOSOSZ elnöke és Juhász László nyá. ezredes a HOSOSZ tiszteletbeli elnöke, gyöngyösi csoportunk tagja adta át.

A sikeres sportnapot lezáró technikai értekezleten dr. Isaszegi János vezérõrnagy bejelentette, hogy vállalja a HOSOSZ 2009. évi V. Országos Találkozójának házigazda szerepét.

Szoboszlai Endre

csoportvezetõ, Gyöngyös

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.