2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvéd Sportegyesületek Országos Találkozójáról

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:53

A Honvéd Sportegyesületek IV. Országos Találkozójára augusztus 29-én Debrecenben, az 5. Lövészdandár rendezésében került sor.

A versenyen az ország honvéd sportegyesületei és meghívott csapatok vettek részt.

Az alakulótéren felsorakozott csapatokat Kovács József dandártábornok köszöntötte, majd a rendezvényt Farkas László nyá. alezredes, a HOSOSZ elnöke és dr. Isaszegi János mérnök vezérõrnagy nyitotta meg.

A versenyek 15 sportágban, 52 versenyszámban a dandár laktanyájában, a sportkombinátban és a város különbözõ sportlétesítményeiben kerültek lebonyolításra.

A versenyen férfi és nõi, valamint ifjúsági-felnõtt-senior korcsoportú versenyzõk vettek részt, esetenként vegyes csapatban. A nemes, helyenként kiélezett küzdelemben több mint 1000 sportoló vett részt.

A különbözõ versenyszámokban az egyéni és csapatverseny elsõ 3 helyezettjét éremmel, az adott sportágban I. helyet szerzett egyesületet emléktárgygyal ismerték el. A sportegyesületek közötti rangsort az egyesület sportolói által szerzett pontok összege alapján döntötték el. Így I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE, II. a Debreceni Honvéd SE és III. lett a Szolnoki Honvéd SE.

Nagy küzdelmet hozott a kispályás labdarúgás mérkõzések sorozata, melyet nem kis büszkeségünkre a Hosz Hercules SE csapata – Sándor Roland vezetésével – nyert.

Igen szoros küzdelemben dõlt el a Nagyerdei Sportcsarnok tekepályáján a tekecsapatok sorrendje, ugyanis 628 ütött fával I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE csapata, míg 627 fát ütött fával II. helyezett lett a Gyöngyösi Honvéd Zalka SE csapata.

A sportszerû és nemes küzdelemben kiérdemelt díjakat Beiszer Tibor alezredes, a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztály munkatársa, Farkas László nyá. alezredes a HOSOSZ elnöke és Juhász László nyá. ezredes a HOSOSZ tiszteletbeli elnöke, gyöngyösi csoportunk tagja adta át.

A sikeres sportnapot lezáró technikai értekezleten dr. Isaszegi János vezérõrnagy bejelentette, hogy vállalja a HOSOSZ 2009. évi V. Országos Találkozójának házigazda szerepét.

Szoboszlai Endre

csoportvezetõ, Gyöngyös

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.