2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvéd Sportegyesületek Országos Találkozójáról

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:53

A Honvéd Sportegyesületek IV. Országos Találkozójára augusztus 29-én Debrecenben, az 5. Lövészdandár rendezésében került sor.

A versenyen az ország honvéd sportegyesületei és meghívott csapatok vettek részt.

Az alakulótéren felsorakozott csapatokat Kovács József dandártábornok köszöntötte, majd a rendezvényt Farkas László nyá. alezredes, a HOSOSZ elnöke és dr. Isaszegi János mérnök vezérõrnagy nyitotta meg.

A versenyek 15 sportágban, 52 versenyszámban a dandár laktanyájában, a sportkombinátban és a város különbözõ sportlétesítményeiben kerültek lebonyolításra.

A versenyen férfi és nõi, valamint ifjúsági-felnõtt-senior korcsoportú versenyzõk vettek részt, esetenként vegyes csapatban. A nemes, helyenként kiélezett küzdelemben több mint 1000 sportoló vett részt.

A különbözõ versenyszámokban az egyéni és csapatverseny elsõ 3 helyezettjét éremmel, az adott sportágban I. helyet szerzett egyesületet emléktárgygyal ismerték el. A sportegyesületek közötti rangsort az egyesület sportolói által szerzett pontok összege alapján döntötték el. Így I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE, II. a Debreceni Honvéd SE és III. lett a Szolnoki Honvéd SE.

Nagy küzdelmet hozott a kispályás labdarúgás mérkõzések sorozata, melyet nem kis büszkeségünkre a Hosz Hercules SE csapata – Sándor Roland vezetésével – nyert.

Igen szoros küzdelemben dõlt el a Nagyerdei Sportcsarnok tekepályáján a tekecsapatok sorrendje, ugyanis 628 ütött fával I. helyezett lett a Székesfehérvári Honvéd Szondi SE csapata, míg 627 fát ütött fával II. helyezett lett a Gyöngyösi Honvéd Zalka SE csapata.

A sportszerû és nemes küzdelemben kiérdemelt díjakat Beiszer Tibor alezredes, a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztály munkatársa, Farkas László nyá. alezredes a HOSOSZ elnöke és Juhász László nyá. ezredes a HOSOSZ tiszteletbeli elnöke, gyöngyösi csoportunk tagja adta át.

A sikeres sportnapot lezáró technikai értekezleten dr. Isaszegi János vezérõrnagy bejelentette, hogy vállalja a HOSOSZ 2009. évi V. Országos Találkozójának házigazda szerepét.

Szoboszlai Endre

csoportvezetõ, Gyöngyös

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.