2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emelkedik a tagdíj

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:54

Mielõtt mindenki szívbajt kapna, nem általában „csak” a nyugállományú katonáké.

Valószínûleg sokan nem emlékeznek már, de a kongresszuson egyik ifjú nyugdíjasunk jelentõs tagdíj emelést javasolt, majd a kollektív bölcsesség, és komprommisszumkészség eredményeként született az a kongresszusi határozat, mely szerint a nyugállományúak tagdíját fokozatosan olyan mértékben kell emelni, hogy elérje az átlagtagdíj 60%-át.

Amint azt bizonyára sokan tudják, a tagozat bevételeivel önállóan gazdálkodik, és fizeti a ráesõ részt a biztosítási díjból, hozzájárul a szolidaritási alaphoz, fedezi saját rendezvényeinek költségeit. Annak érdekében, hogy mindez zökkenõmentes legyen, az elmúlt évben fontos döntéseket hoztunk a takarékos gazdálkodás érdekében. A tagozat elnökség létszámának csökkentése azt eredményezte, hogy a tagozat jelenlegi bevételei fedezik a kiadásokat, így a tagdíj növekményt teljes egészében vissza tudjuk adni a csoportoknak. Azaz, azok használhatják fel, akik befizették.

A tagozat elnökségének legutóbbi ülésén úgy határoztunk, hogy a választmány elé a fenti javaslatot visszük: A tagdíjat számításaink szerint 480 Ft-ra kell emelnünk. Ezért 2009-ben annak összegét 300, 2010-ben; 380, 2011-ben 480 Ft-ban javasoljuk megállapítani.

Természetesen hosszabb távon is úgy gondoljuk, hogy a tagdíj növekményt az alapszervezetek és a csoportok rendelkezésére bocsátjuk. Az egyéni tagok ezzel a megoldással viszonylagos hátrányba kerülnek, ezért is javasoljuk a csoportok, illetve alapszervezetek alakítását.. Felvetõdött olyan javaslat is, hogy a növekmény egy részébõl képezzünk tartalékot, amelybõl támogassuk a nagyobb (területi, vagy országos) rendezvényt magukra vállaló szervezeteket.

A végleges döntésig még van idõ, jó lenne addig minél szélesebb körben megvitatni a javaslat lényegét és a kollektív bölcsesség alapján meghozni a választmány döntését.

Sörös István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.