2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emelkedik a tagdíj

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:54

Mielõtt mindenki szívbajt kapna, nem általában „csak” a nyugállományú katonáké.

Valószínûleg sokan nem emlékeznek már, de a kongresszuson egyik ifjú nyugdíjasunk jelentõs tagdíj emelést javasolt, majd a kollektív bölcsesség, és komprommisszumkészség eredményeként született az a kongresszusi határozat, mely szerint a nyugállományúak tagdíját fokozatosan olyan mértékben kell emelni, hogy elérje az átlagtagdíj 60%-át.

Amint azt bizonyára sokan tudják, a tagozat bevételeivel önállóan gazdálkodik, és fizeti a ráesõ részt a biztosítási díjból, hozzájárul a szolidaritási alaphoz, fedezi saját rendezvényeinek költségeit. Annak érdekében, hogy mindez zökkenõmentes legyen, az elmúlt évben fontos döntéseket hoztunk a takarékos gazdálkodás érdekében. A tagozat elnökség létszámának csökkentése azt eredményezte, hogy a tagozat jelenlegi bevételei fedezik a kiadásokat, így a tagdíj növekményt teljes egészében vissza tudjuk adni a csoportoknak. Azaz, azok használhatják fel, akik befizették.

A tagozat elnökségének legutóbbi ülésén úgy határoztunk, hogy a választmány elé a fenti javaslatot visszük: A tagdíjat számításaink szerint 480 Ft-ra kell emelnünk. Ezért 2009-ben annak összegét 300, 2010-ben; 380, 2011-ben 480 Ft-ban javasoljuk megállapítani.

Természetesen hosszabb távon is úgy gondoljuk, hogy a tagdíj növekményt az alapszervezetek és a csoportok rendelkezésére bocsátjuk. Az egyéni tagok ezzel a megoldással viszonylagos hátrányba kerülnek, ezért is javasoljuk a csoportok, illetve alapszervezetek alakítását.. Felvetõdött olyan javaslat is, hogy a növekmény egy részébõl képezzünk tartalékot, amelybõl támogassuk a nagyobb (területi, vagy országos) rendezvényt magukra vállaló szervezeteket.

A végleges döntésig még van idõ, jó lenne addig minél szélesebb körben megvitatni a javaslat lényegét és a kollektív bölcsesség alapján meghozni a választmány döntését.

Sörös István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.