2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2021. évben is folytatódik a munkavédelmi projekt

2021. 01. 19., 14:23

A „Legyen a biztonság az első” című GINOP-5.3.5-18-2019-00101 projekt keretében 2021-ben is tovább folytatja a Honvédszakszervezet a konzorciumi partnerrel közösen a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus pályázatát.

A 2021. január 18-i munkaértekezleten Dr. Krizbai János kutatási feladatokat és a Pilot projekt feladatait ellátóként tájékoztatta a megbeszélésen résztvevőket a munkavédelmi tudatosság felméréséről. A Pilot-jelentéssel kapcsolatban hozzászólások, vélemények hangzottak el, amelyekkel kiegészítve a jelentés végleges formában kerül megszerkesztésre.

A Covid-19 járvánnyal kapcsolatos teendők miatt a feladatok újbóli átgondolása vált szükségessé, amelyhez a résztvevők megoldási javaslatokat terjesztettek elő. 

Az elkövetkezendő időszak konkrét feladatainak megbeszélésénél elhangzott, hogy a kutatási feladatokat végző kollegák hogyan tudják minél szélesebb körben eljuttatni az eddigi tapasztalatokat a tagság részére.

A rendezvényekkel kapcsolatban megállapításra került, hogy a járvány miatti korlátozások feloldásáig online értekezleteken és megbeszéléseken folytatják tovább a megkezdett munkát. A feltételek megteremtéséhez az előkészítés megkezdődött, várhatóan kiscsoportos formában vesszük fel a vezető tisztségviselőkkel a kapcsolatot.

A projekt keretében elkészült kérdőív továbbra megtalálható az alábbi linken, kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy véleményüket osszák meg:

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1084592707/  és a „munkavédelem” jelszóval lehet kitölteni.

Folyamatosan készülnek tájékoztató anyagok a projekttel kapcsolatban, melyek a későbbiekben kerülnek kiosztásra a személyes találkozók alkalmából.

Az elmúlt időszakban az EUROMIL webináriumok kapcsán egyeztetésre került a projekt, melyet a nemzetközi partnerek pozitívan fogadtak és felajánlották segítségüket.

Az EUROMIL részére megküldésre került a Honvédszakszervezet megkeresése ebben a témában.

A munkaértekezletek továbbra is hétfőnként kerülnek megtartásra, amelyen a projekt elkövetkezendő feladatai kerülnek megbeszélésre.

Projektmenedzser

Kép: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.