2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtóközlemény

2020. 03. 18., 08:15

A Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete Konzorcium "Legyen a biztonság az első!" című projektjéről...

Sajtóközlemény
A HONVÉDSZAKSZERVEZET ÉS A HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE KONZORCIUM
"Legyen a biztonság az első!"
CÍMŰ PROJEKTJÉRŐL
2020.03.16.

A  Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közzétette „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című pályázati felhívást, melyre konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete.

A GINOP-5.3.5-18-2019-00101 azonosító számú nyertes pályázatunk közel 49,93 millió Ft vissza nem terítendő európai uniós támogatás segítségévél valósul meg.
A projekt megvalósulásának időszaka: 2020.03.01-2022.02.28.

A projekt célja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” ágazatra szóló, komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi témájú tevékenységek megvalósítása országos szinten; tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztatórendezvények, a munkavédelemi tudatosság fejlesztése érdekében valamint egy az ágazatot érintő kutatás elvégzése.

A Konzorcium a projekt megvalósításával – az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés terén – a honvédelmi ágazat munkavédelmi, munkahelyi egészséggel összefüggő aktuális és speciális kihívásai kezeléséhez, valamint a munkavédelmi tudatosság fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. Valamint elősegíti a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből eredő feladatai végrehajtásának biztonságosabbá tételét.

A projekt keretében megvalósuló kutatások, események résztvevői a konvergencia régióból kerülnek bevonásra.
A projektről bővebben a Honvédszakszervezet oldalán olvashatnak. (www.hsz.hu)

További információ kérhető:
Czövek János projekt menedzser, sajtóreferens
06/70 3743981, czovekj@hsz.hu
iroda@hsz.hu

 

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.