2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták a HÉF megállapodást

Hosz  |  2006. 09. 28., 19:40

A Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében szeptember 18-án írták alá azt a megállapodást, melyet a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF) jelen lévõ reprezentatív szakszervezetek és a honvédelmi tárca kötött. A ceremónián a szaktárca részérõl dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar részérõl Havril András vezérezredes, vezérkar-fõnök, a Hosz részérõl Mészáros Géza elnök, a Hodosz részérõl Breuer László vezetõ titkár, míg a BEOSZ nevében Sipos Géza elnök látta el kézjegyével az okiratot.

Az együttmûködési megállapodáson megjelent a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar több vezetõje, így – a már említetteken kívül, többek között – Iváncsik Imre államtitkár, valamint több, az érdekegyeztetésben érintett fõosztályvezetõ is. Miután Zsoldos Géza, a HÉF titkára röviden visszaemlékezett a tárcaszintû érdekegyeztetés elmúlt 15 esztendejére, számba vette a fórum munkájának eddigi eredményeit, majd bemutatta a minisztérium és a szakszervezetek teljes jogú képviselõit, köztük Heiling Ottót és Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökeit.

A honvédelmi miniszter az aláírás elõtti hozzászólásában kiemelte, hogy olyan együttmûködésre törekszik a HM, mely a katonák érdekét szolgálja. A tárcavezetõ hozzátette: szükséges mihamarabb dönteni, hogy milyen új teljesítményértékelési, illetve nyugdíjazási rendszert vezessenek be. Ezzel kapcsolatban felkérte a szakszervezetek vezetõit, hogy e témában is dolgozzák ki és adják át javaslataikat. Dr. Szekeres Imre újra megemlítette, hogy a kormány elképzelései szerint, az átmenet érdekében, szolgálati nyugdíjba ezt követõen csak az a hivatásos katona vonulhat, aki jelenleg már minimálisan 20 év szolgálati idõvel rendelkezik. A korrekt és megfelelõen igazságos nyugdíjba vonulási rendszer érdekében különbséget kell tenni a szervezetben dolgozók és a szervezeti feltételek között is. A kormány elhatározott szándéka, hogy olyan erõs, jól szervezett Magyar Honvédség legyen, mely képes megfelelni az új kihívásoknak. A következõ másfél év stabilitást, eredményeket fog hozni az állomány részére. Kérem az együttmûködésüket és ajánlom is az együttmûködésünket – fejezte be gondolatait dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Mészáros Géza – miután megköszönte az együttmûködési megállapodás elõkészítésében nyújtott segítséget – azt mondta: minden fórumon minden lehetõséget felhasználunk arra, hogy érdemi párbeszéd legyen. A szakszervezetek nevében a Hosz elnöke azt kérte, hogy a döntés-elõkészítés során vehessenek részt a törvényelõkészítõ munkában, majd megköszönte a kiemelkedõ, kormányzaton belüli, a különleges közszolgálatot végzõ katonák érdekében folytatott eddigi lobbytevékenységet.

A HÉF résztvevõi ezt követõen aláírták az együttmûködési megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.