2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták a HÉF megállapodást

Hosz  |  2006. 09. 28., 19:40

A Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében szeptember 18-án írták alá azt a megállapodást, melyet a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF) jelen lévõ reprezentatív szakszervezetek és a honvédelmi tárca kötött. A ceremónián a szaktárca részérõl dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar részérõl Havril András vezérezredes, vezérkar-fõnök, a Hosz részérõl Mészáros Géza elnök, a Hodosz részérõl Breuer László vezetõ titkár, míg a BEOSZ nevében Sipos Géza elnök látta el kézjegyével az okiratot.

Az együttmûködési megállapodáson megjelent a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar több vezetõje, így – a már említetteken kívül, többek között – Iváncsik Imre államtitkár, valamint több, az érdekegyeztetésben érintett fõosztályvezetõ is. Miután Zsoldos Géza, a HÉF titkára röviden visszaemlékezett a tárcaszintû érdekegyeztetés elmúlt 15 esztendejére, számba vette a fórum munkájának eddigi eredményeit, majd bemutatta a minisztérium és a szakszervezetek teljes jogú képviselõit, köztük Heiling Ottót és Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökeit.

A honvédelmi miniszter az aláírás elõtti hozzászólásában kiemelte, hogy olyan együttmûködésre törekszik a HM, mely a katonák érdekét szolgálja. A tárcavezetõ hozzátette: szükséges mihamarabb dönteni, hogy milyen új teljesítményértékelési, illetve nyugdíjazási rendszert vezessenek be. Ezzel kapcsolatban felkérte a szakszervezetek vezetõit, hogy e témában is dolgozzák ki és adják át javaslataikat. Dr. Szekeres Imre újra megemlítette, hogy a kormány elképzelései szerint, az átmenet érdekében, szolgálati nyugdíjba ezt követõen csak az a hivatásos katona vonulhat, aki jelenleg már minimálisan 20 év szolgálati idõvel rendelkezik. A korrekt és megfelelõen igazságos nyugdíjba vonulási rendszer érdekében különbséget kell tenni a szervezetben dolgozók és a szervezeti feltételek között is. A kormány elhatározott szándéka, hogy olyan erõs, jól szervezett Magyar Honvédség legyen, mely képes megfelelni az új kihívásoknak. A következõ másfél év stabilitást, eredményeket fog hozni az állomány részére. Kérem az együttmûködésüket és ajánlom is az együttmûködésünket – fejezte be gondolatait dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Mészáros Géza – miután megköszönte az együttmûködési megállapodás elõkészítésében nyújtott segítséget – azt mondta: minden fórumon minden lehetõséget felhasználunk arra, hogy érdemi párbeszéd legyen. A szakszervezetek nevében a Hosz elnöke azt kérte, hogy a döntés-elõkészítés során vehessenek részt a törvényelõkészítõ munkában, majd megköszönte a kiemelkedõ, kormányzaton belüli, a különleges közszolgálatot végzõ katonák érdekében folytatott eddigi lobbytevékenységet.

A HÉF résztvevõi ezt követõen aláírták az együttmûködési megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.