2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri válaszlevél a Hosz elnökének

Hosz  |  2006. 09. 28., 19:41

Ismeretes, hogy a közelmúltban Mészáros Géza Hosz elnök több - a katonákat érintõ aktuális - kérdéssel kereste meg hivatalos levélben a honvédelmi tárca irányítóját. Szeptember 4-én megérkezett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter válaszlevele. A Honvédszakszervezet elnökének címzett levelet az alábbiakban olvashatják...

Nyt.szám: 1619/34/2006.

Mészáros Géza

Honvédszakszervezet

elnök

Budapest

Tisztelt Mészáros Úr!

A Honvédelmi Minisztérium, illetve az Államreform Bizottság honvédséget, katonákat érintõ elképzeléseivel kapcsolatban hozzám írt megkeresésére a következõ választ adom.

1.) A Honvédséget érintõ szervezeti átalakítások:

a.) Az Összhaderõnemi Parancsnokság létrehozásával kapcsolatos elképzeléseket a HVKF Úr fõ kidolgozói felelõsségével szeptember 30-áig kell a Miniszteri Kabinet elé terjeszteni. A szakmai egyeztetéseket követõen október 31-éig hozzuk meg az ezzel összefüggõ döntéseket. A két idõpont között a HÉF keretében tervezzük az Önökkel történõ egyeztetést.

b.) A szervezeti átalakításokat a Kormány döntése értelmében a háttérintézményeknél is végre kell hajtani, 2007. január 1-jei hatállyal. A jövõ évben végrehajtandó intézményi struktúra kialakításra, illetve az ezzel összefüggõ létszámcsökkentésre ez év szeptember 30-áig kell a feladat végrehajtásának ütemezését a szakmai szerveknek elvégezni.

A vezetõi döntés – hasonlóan az elõzõ ponthoz – október 31-éig történik meg.

2.) Az Államreform Bizottság javaslatát a Kormány augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartandó informális kormány-ülésen tárgyalja érintve a teljes közszolgálat vertikumát, és a késõbbi intézkedések alapjául szolgáló elvi kérdéseket.

Ebben az Ön által jelzett kérdésekre vonatkozó felvetések, elképzelések körvonalazódnak.

Ezt követõen, valószínûleg a rá következõ héten, a kormányzat az OKÉT-en ismerteti a kormány által elfogadott elvi kérdésekbõl eredõ intézkedésekre vonatkozó javaslatait.

A belsõ egyeztetéseket a HÉF keretében, az OKÉT-en született megállapodások függvényében kezdjük el. Terveink szerint, ezt az OKÉT után, mihamarabb ismertetni kívánjuk Önökkel.

A jogalkotási munka elindítására szeptember hónap második felében számítunk.

Tisztelt Mészáros Úr!

Addig is szívesen fogadnám, ha az Ön által is említett nyugdíjkorhatár megváltoztatása, illetmény-, és pótlékrendszer átalakítása, rugalmasabb díjazási rendszer kialakításának kérdésköreiben javaslataikkal segítenék munkánkat.

Szíves közremûködését köszönöm.

Budapest, 2006. szeptember

Tisztelettel:

Dr. Szekeres Imre

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.