2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakáslízing: az igények és lehetőségek harmonizálása

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:12

Sikerre ítélve – ha a Bodrogi Bau Kft. esetleg ezt választja legújabb üzleti vállalkozásának szlogenjéül, bizonyára csak az ilyenkor szokásos optimizmust sugallta volna a potenciális partnereknek. Az élet azonban gyakran igazolja, hogy a valóságban még a legderûsebbnek tûnõ tervek is túlszárnyalhatók – ha kellõen megalapozott a koncepció, ha a reális lehetõségeket nem tévesztjük össze a teljesíthetetlen vágyakkal. Néhány hónappal ezelõtt, amikor Bodrogi Ferenc, a nevével fémjelzett építõipari cég tulajdonosa felkereste a Honvédszakszervezet vezetõit, s együttmûködést ajánlott, mindkét fél biztos volt abban, hogy ajánlatuk felfokozott érdeklõdést fog kiváltani a katonák körében.

A hivatásos és szerzõdéses állomány lakásgondjainak újszerû formában való megoldásához azonban kellett egy olyan miniszteri utasítás is, mely szerint az albérleti díj hozzájárulás átváltható lakáslízingre.

Az elmúlt év végén, illetve az év elején a csapatoknál megkezdõdtek a lakáslízinggel kapcsolatos tájékoztatók. Az alapinformációkon kívül a Hosz munkatársai és a Bodrogi Bau Kft. képviselõi elmondták azt is, hogy a jelentkezések után ismertetik az építkezések helyszíneit, egyeztetik a leendõ partnerekkel a telkek és lakások nagyságát, az építõanyagok minõségét, a mûszaki paramétereket.

Rideg Zoltán, a Bodrogi Bau Kft. vagyongazdálkodás vezetõje a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy a regisztrált érdeklõdõknek e-mailben elképzeléseikre vonatkozó kérdéseket tettek fel, s a visszaérkezett mintegy százhúsz kérdõívet folyamatosan dolgozzák fel:

Az ország szinte minden pontjáról kaptunk választ - legtöbb természetesen a nagy helyõrségekbõl: Budapestrõl, Gyõrbõl, Debrecenbõl, Hódmezõvásárhelyrõl, Kecskemétrõl és Székesfehérvárról érkezett hozzánk. Ezekbõl választ kaphatunk többek között azokra a kérdésekre, hogy milyen lakást, mekkora alapterülettel képzelnek el a katonák, s kíváncsiak vagyunk arra is, mekkora havi törlesztõ részletet képesek felvállalni. Ezek rendkívül fontos információk, hiszen így választjuk ki a telkeket. Az eddig kiértékelt kérdõívek alapján azt látjuk, hogy a társasházi megoldást favorizálják a katonák. Természetesen továbbra is várjuk a konstrukció iránt érdeklõdõk telefonhívásait, leveleit, s a személyes találkozásokon felvetett problémákra is szeretnénk megnyugtató választ adni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.