2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakáslízing: az igények és lehetőségek harmonizálása

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:12

Sikerre ítélve – ha a Bodrogi Bau Kft. esetleg ezt választja legújabb üzleti vállalkozásának szlogenjéül, bizonyára csak az ilyenkor szokásos optimizmust sugallta volna a potenciális partnereknek. Az élet azonban gyakran igazolja, hogy a valóságban még a legderûsebbnek tûnõ tervek is túlszárnyalhatók – ha kellõen megalapozott a koncepció, ha a reális lehetõségeket nem tévesztjük össze a teljesíthetetlen vágyakkal. Néhány hónappal ezelõtt, amikor Bodrogi Ferenc, a nevével fémjelzett építõipari cég tulajdonosa felkereste a Honvédszakszervezet vezetõit, s együttmûködést ajánlott, mindkét fél biztos volt abban, hogy ajánlatuk felfokozott érdeklõdést fog kiváltani a katonák körében.

A hivatásos és szerzõdéses állomány lakásgondjainak újszerû formában való megoldásához azonban kellett egy olyan miniszteri utasítás is, mely szerint az albérleti díj hozzájárulás átváltható lakáslízingre.

Az elmúlt év végén, illetve az év elején a csapatoknál megkezdõdtek a lakáslízinggel kapcsolatos tájékoztatók. Az alapinformációkon kívül a Hosz munkatársai és a Bodrogi Bau Kft. képviselõi elmondták azt is, hogy a jelentkezések után ismertetik az építkezések helyszíneit, egyeztetik a leendõ partnerekkel a telkek és lakások nagyságát, az építõanyagok minõségét, a mûszaki paramétereket.

Rideg Zoltán, a Bodrogi Bau Kft. vagyongazdálkodás vezetõje a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy a regisztrált érdeklõdõknek e-mailben elképzeléseikre vonatkozó kérdéseket tettek fel, s a visszaérkezett mintegy százhúsz kérdõívet folyamatosan dolgozzák fel:

Az ország szinte minden pontjáról kaptunk választ - legtöbb természetesen a nagy helyõrségekbõl: Budapestrõl, Gyõrbõl, Debrecenbõl, Hódmezõvásárhelyrõl, Kecskemétrõl és Székesfehérvárról érkezett hozzánk. Ezekbõl választ kaphatunk többek között azokra a kérdésekre, hogy milyen lakást, mekkora alapterülettel képzelnek el a katonák, s kíváncsiak vagyunk arra is, mekkora havi törlesztõ részletet képesek felvállalni. Ezek rendkívül fontos információk, hiszen így választjuk ki a telkeket. Az eddig kiértékelt kérdõívek alapján azt látjuk, hogy a társasházi megoldást favorizálják a katonák. Természetesen továbbra is várjuk a konstrukció iránt érdeklõdõk telefonhívásait, leveleit, s a személyes találkozásokon felvetett problémákra is szeretnénk megnyugtató választ adni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.