2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakáslízing: az igények és lehetőségek harmonizálása

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:12

Sikerre ítélve – ha a Bodrogi Bau Kft. esetleg ezt választja legújabb üzleti vállalkozásának szlogenjéül, bizonyára csak az ilyenkor szokásos optimizmust sugallta volna a potenciális partnereknek. Az élet azonban gyakran igazolja, hogy a valóságban még a legderûsebbnek tûnõ tervek is túlszárnyalhatók – ha kellõen megalapozott a koncepció, ha a reális lehetõségeket nem tévesztjük össze a teljesíthetetlen vágyakkal. Néhány hónappal ezelõtt, amikor Bodrogi Ferenc, a nevével fémjelzett építõipari cég tulajdonosa felkereste a Honvédszakszervezet vezetõit, s együttmûködést ajánlott, mindkét fél biztos volt abban, hogy ajánlatuk felfokozott érdeklõdést fog kiváltani a katonák körében.

A hivatásos és szerzõdéses állomány lakásgondjainak újszerû formában való megoldásához azonban kellett egy olyan miniszteri utasítás is, mely szerint az albérleti díj hozzájárulás átváltható lakáslízingre.

Az elmúlt év végén, illetve az év elején a csapatoknál megkezdõdtek a lakáslízinggel kapcsolatos tájékoztatók. Az alapinformációkon kívül a Hosz munkatársai és a Bodrogi Bau Kft. képviselõi elmondták azt is, hogy a jelentkezések után ismertetik az építkezések helyszíneit, egyeztetik a leendõ partnerekkel a telkek és lakások nagyságát, az építõanyagok minõségét, a mûszaki paramétereket.

Rideg Zoltán, a Bodrogi Bau Kft. vagyongazdálkodás vezetõje a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy a regisztrált érdeklõdõknek e-mailben elképzeléseikre vonatkozó kérdéseket tettek fel, s a visszaérkezett mintegy százhúsz kérdõívet folyamatosan dolgozzák fel:

Az ország szinte minden pontjáról kaptunk választ - legtöbb természetesen a nagy helyõrségekbõl: Budapestrõl, Gyõrbõl, Debrecenbõl, Hódmezõvásárhelyrõl, Kecskemétrõl és Székesfehérvárról érkezett hozzánk. Ezekbõl választ kaphatunk többek között azokra a kérdésekre, hogy milyen lakást, mekkora alapterülettel képzelnek el a katonák, s kíváncsiak vagyunk arra is, mekkora havi törlesztõ részletet képesek felvállalni. Ezek rendkívül fontos információk, hiszen így választjuk ki a telkeket. Az eddig kiértékelt kérdõívek alapján azt látjuk, hogy a társasházi megoldást favorizálják a katonák. Természetesen továbbra is várjuk a konstrukció iránt érdeklõdõk telefonhívásait, leveleit, s a személyes találkozásokon felvetett problémákra is szeretnénk megnyugtató választ adni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.