2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:13

RSS - Próbálja ki Ön is!

Új szolgáltatással bõvült a Honvédszakszervezet honlapja, a hsz.hu. A lapra - ezt követõen - felkerülõ hírek úgynevezett RSS feedek formájában (hírolvasó programokkal) is olvashatóak lesznek. Keresse a http://www.hsz.hu/rovatok/akt/rss/ címen, próbálja ki Ön is!

Elismerések szakszervezetitisztségviselőknek

Nemzeti Ünnepünk, Március 15-e alkalmából a Honvédszakszervezet központi irodájában Mészáros Géza elnök emlékezett meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc kezdetének évfordulójáról, majd kiemelkedõ munkájuk elismeréseként jutalmakat adott át a legjobbaknak.

A Hosz elnöke - miután a magyar történelem e jeles évfordulójára emlékeztetõ idézetekkel méltatta az ünnep jelentõségét - a tisztségviselõk és a központi iroda alkalmazottainak kiemelkedõ munkáját köszönte meg. Folytatódhat a hagyomány, s ez alkalommal is a jók között a legjobbak munkáját ismerhetem el - emelte ki Mészáros Géza.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára kiemelkedõ munkája elismeréséül jutalomban részesítette Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökét, míg a HM kabinetfõnöke dr. Ujfaludi Zoltánt, a szakszervezet fõtitkárát részesítette jutalomban.

A Hosz elnöke a szakszervezet érdekében nyújtott kiemelkedõ tevékenysége elismeréséül jutalomban részesítette Czövek Jánost, a Hosz szárazföldi haderõnemi titkárát és Kukor Eszter vezetõi asszisztenst.

Meghosszabbították a MÁVigazolványok érvényességét

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke lapunknak elmondta: az OKÉT legutóbbi, március 13-i ülésén arról tájékoztatták, hogy aláírták azt a rendeletet, amely alapján a jelenlegi - március 31-ig érvényes - MÁV igazolványok érvényességét meghosszabbították 2007. június 30-ig. Vagyis: nem kell fizetni és nem kell semmit intézni, a hosszabbítás automatikusan történik.

A 49. Lourdes-i Nemzetközi Katonai Zarándoklat

A HM Tábori Lelkészi Szolgálat, Katolikus Szolgálati Ága idén is megszervezi a Lourdes-i katonai zarándoklatot a 49. Nemzetközi Katonai Zarándoklat keretében. Mivel a jövõ évi zarándoklat elõkészítõ konferenciáját a Katolikus Tábori Püspökség szervezi, elõreláthatóan Magyarország lesz a díszvendég. Ezért a zarándoklaton csak hivatásos, szerzõdéses, hallgatói, és nyugállományú katona vehet részt.

A szállás - az utazás alatt - osztrák és francia laktanyákban, Lourdes-ban, a Cité Saint Pierre zarándokszálláson lesz. A szállásokon a vacsora és reggeli, valamint Lourdes-ban minden étkezés biztosított. A zarándokoknak csak az utazás közbeni ebédrõl kell gondoskodniuk saját keretbõl. A buszokat a HM biztosítja, utasbiztosítást csoportosan az utazási iroda köt az utasokra.

A Katolikus Tábori Püspökség tájékoztatót tart a zarándoklatról 2007. március 30-án 14:00-kor a Püspökség nagytermében (Bp. V. Szabadság tér 3.), melyre várnak minden jelentkezõt és érdeklõdõt a szervezõk.

Jelentkezni lehet kitöltött jelentkezési lappal az International House Utazási irodánál (Bp. II. Bimbó u. 7. Tel: 1/316 10 64, Fax: 1/316 24 91) személyesen vagy faxon a részvételi díj együttes megfizetésével 2007. április 17-ig.

Amennyiben bármi kérdés merülne fel a zarándoklattal kapcsolatban, a Katolikus Tábori Püspökség irodájában Fejér Ádám fõhadnagy, szervezõ fõtiszt (Tel.: 1/474 12 70, HM: 2/21 381, Fax: 314 16 25, HM: 22 696) örömmel áll bárki rendelkezésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.