2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakközépiskolai évek beszámításáról

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:17

Felhívjuk azon tagjaink figyelmét, akik a szakközépiskolai idõ beszámítása ügyében szolgálati panaszt kívánnak benyújtani a munkáltatóhoz, hogy elõtte mindenképp konzultáljanak jogsegély- szolgálatunkkal!

A közelmúltban többen is megkerestek bennünket azzal, hogy már beadták a szolgálati panaszukat a munkáltatóhoz, aki elutasította azt. Felvetették: mit tegyenek, illetve vállaljuk fel a jogi képviseletüket, hiszen kényszerhelyzetbe kerültek a 30 napos jogvesztõ határidõ miatt!

Kérünk mindenkit, hogy ne hamarkodja el döntését! A szakszervezet vezetése úgy foglalt állást, hogy mivel több munkaügyi bíróság ellentétes tartalmú határozatot hozott elsõ fokon más fegyveres szerveknél dolgozó kollégáink ügyében, és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ is bírósághoz fordult e tárgyban, ezért mindaddig nem vállalunk fel hasonló pereket, amíg meg nem születnek a jogerõs határozatok, illetve a Legfelsõbb Bíróság jogegységi határozata, amely minden bíróságra kötelezõ erejû.

Természetesen mindenkinek joga van panaszt benyújtani, és annak alapján saját kockázatára pereskedni, mi csupán arra kívánjuk felhívni tagjaink figyelmét, hogy a perek kimenetele erõsen kétséges, minden egyes ügy konkrét, egyedi vizsgálatot és alapos mérlegelést igényel.

A fentiekkel kapcsolatban továbbiakban is állunk tagjaink rendelkezésére a honlapunkon és kiadványainkban megjelöltek szerint akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.