2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakközépiskolai évek beszámításáról

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:17

Felhívjuk azon tagjaink figyelmét, akik a szakközépiskolai idõ beszámítása ügyében szolgálati panaszt kívánnak benyújtani a munkáltatóhoz, hogy elõtte mindenképp konzultáljanak jogsegély- szolgálatunkkal!

A közelmúltban többen is megkerestek bennünket azzal, hogy már beadták a szolgálati panaszukat a munkáltatóhoz, aki elutasította azt. Felvetették: mit tegyenek, illetve vállaljuk fel a jogi képviseletüket, hiszen kényszerhelyzetbe kerültek a 30 napos jogvesztõ határidõ miatt!

Kérünk mindenkit, hogy ne hamarkodja el döntését! A szakszervezet vezetése úgy foglalt állást, hogy mivel több munkaügyi bíróság ellentétes tartalmú határozatot hozott elsõ fokon más fegyveres szerveknél dolgozó kollégáink ügyében, és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ is bírósághoz fordult e tárgyban, ezért mindaddig nem vállalunk fel hasonló pereket, amíg meg nem születnek a jogerõs határozatok, illetve a Legfelsõbb Bíróság jogegységi határozata, amely minden bíróságra kötelezõ erejû.

Természetesen mindenkinek joga van panaszt benyújtani, és annak alapján saját kockázatára pereskedni, mi csupán arra kívánjuk felhívni tagjaink figyelmét, hogy a perek kimenetele erõsen kétséges, minden egyes ügy konkrét, egyedi vizsgálatot és alapos mérlegelést igényel.

A fentiekkel kapcsolatban továbbiakban is állunk tagjaink rendelkezésére a honlapunkon és kiadványainkban megjelöltek szerint akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.