2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakközépiskolai évek beszámításáról

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:17

Felhívjuk azon tagjaink figyelmét, akik a szakközépiskolai idõ beszámítása ügyében szolgálati panaszt kívánnak benyújtani a munkáltatóhoz, hogy elõtte mindenképp konzultáljanak jogsegély- szolgálatunkkal!

A közelmúltban többen is megkerestek bennünket azzal, hogy már beadták a szolgálati panaszukat a munkáltatóhoz, aki elutasította azt. Felvetették: mit tegyenek, illetve vállaljuk fel a jogi képviseletüket, hiszen kényszerhelyzetbe kerültek a 30 napos jogvesztõ határidõ miatt!

Kérünk mindenkit, hogy ne hamarkodja el döntését! A szakszervezet vezetése úgy foglalt állást, hogy mivel több munkaügyi bíróság ellentétes tartalmú határozatot hozott elsõ fokon más fegyveres szerveknél dolgozó kollégáink ügyében, és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ is bírósághoz fordult e tárgyban, ezért mindaddig nem vállalunk fel hasonló pereket, amíg meg nem születnek a jogerõs határozatok, illetve a Legfelsõbb Bíróság jogegységi határozata, amely minden bíróságra kötelezõ erejû.

Természetesen mindenkinek joga van panaszt benyújtani, és annak alapján saját kockázatára pereskedni, mi csupán arra kívánjuk felhívni tagjaink figyelmét, hogy a perek kimenetele erõsen kétséges, minden egyes ügy konkrét, egyedi vizsgálatot és alapos mérlegelést igényel.

A fentiekkel kapcsolatban továbbiakban is állunk tagjaink rendelkezésére a honlapunkon és kiadványainkban megjelöltek szerint akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.