2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszusra hangolva

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:19

Elnökségi ülés volt Annavölgyben A Szentendre melletti annavölgyi csapatpihenõ adott otthont a Honvédszakszervezet (Hosz) soros elnökségi ülésének. A március 19-i, - Mészáros Géza elnök által levezetett - már a novemberi kongresszusra hangoló rendezvényen az elnökség, az ügyvezetés és az ellenõrzõ bizottság tagjai mellett az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje, a Nyugállományú Tagozat elnöke és alelnöke is részt vett.  

Az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról szóló tájékoztatót Heiling Ottó és Szincsák Gyula, a Hosz alelnökei tartották. A folyamatban lévõ egyeztetések mellett, a szekciók mûködésérõl is Szincsák Gyula tájékoztatta a döntéshozókat. A Hosz alelnöke a 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl, így a munkabizottságok eddigi tevékenységérõl, a Szerzõdéses Katonák Országos Találkozója elõkészületeirõl, valamint a szakmai egyeztetések állásáról is részletesen szólt.

Az aláírt bérmegállapodás miatt elmaradt közszolgálati sztrájk következményeirõl az alelnök - egyebek mellett - kijelentette: a Kormány és a sztrájkbizottság által kötött bérmegállapodás ellenére némi remény mégis van a keresetek növelésére. Ezen lehetõségekrõl még a következõ hetekben is tárgyalni fognak a tárca és a reprezentatív szakszervezetek képviselõi - tette hozzá Szincsák Gyula. Ezt követõen az egészségügyi reformelképzelésekrõl, az Állami Egészségügyi Központ és a HEK megalakításáról, valamint az egészségügyi ellátás jövõjérõl, jelenlegi anomáliáiról is szó esett.

Heiling Ottó elsõként a szövetségi kapcsolatokról, így a LIGA és az FRDÉSZ tevékenységérõl, a bérmegállapodás aláírása után kialakult, a fegyveres és rendvédelmi szövetségen belüli helyzetrõl, a kereset-kompenzációval kapcsolatban elindított ágazati egyeztetések helyzetérõl, az egyes tagszervezetek által megindított kezdeményezésekrõl tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz alelnöke beszélt még az egészségügyi átalakítással kapcsolatos szövetségi törekvésekrõl is, majd a HÉF március 20-i ülésének napirendi témáiról esett szó.

Mészáros Géza a honvédelmi miniszterrel, a HM államtitkárával, a HM kabinetfõnökével és a HM KPÜ vezérigazgatójával történt megbeszéléseirõl tájékoztatta az elnökséget. A Hosz elnöke - többek között - a keresetnöveléssel kapcsolatos megoldási lehetõségekkel, a Hjt. módosításával és a szolgálati idõpótlékkal kapcsolatos egyeztetések részleteit és azok hátterét is megosztotta az elnökséggel.

A hozzászólók között Andor Tamás elnökségi tag, Szoboszlai Endre tagozatelnök és Sörös István tagozat-alelnök is a hivatásos és szerzõdéses katonák, valamint a szakmai egyeztetéseken elért tárgyalási pozíciók javítása érdekében fogalmaztak meg javaslatokat.

Ezt követõen, dr. Ujfaludi Zoltán elõterjesztésében az áprilisi haderõnemi gyûlések és a továbbképzés elõkészületeit, programjait tekintették át. A Hosz fõtitkára szólt - többek között - a szakszervezeti rendezvények elõadóinak személyérõl, valamint a legvonzóbb szolgáltatások jövõbeni, hatékony kommunikálásáról is. Heiling Ottó alelnök - az elõterjesztést kiegészítve - megfogalmazta: már a novemberi, IV. kongresszusra hangolva, a rendelkezésre álló idõt hasznosan és aktívan kihasználva kellene a fenti eseményeket megszervezni és lebonyolítani.

A pártoló tagi felvételrõl szóló napirend során, miután Mészáros Géza elnök mondott bevezetõt, egy fõ felvételérõl döntöttek az elnökség tagjai. Az egyebekben az üdültetési szabályzat módosításairól, valamint az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásairól is egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.