2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több tag, nagyobb lehetőségek

Hosz  |  2007. 03. 29., 06:23

A rendkívül sikeresnek értékelhető tavalyi program után március 20-án második alkalommal rendezte meg a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár Marketing és Tagszervezési konferenciáját. A minősítés nem elfogultságból táplálkozik: az eredményt a tagok egyre növekvő száma és a pénztár által kezelt vagyon is hitelesíti. A tanácskozást megnyitó Havril András IT-elnök a konferencia ars poeticájaként hangsúlyozta: a külső, esetenként kedvezőtlen hatások és a jelentős konkurencia ellenére is meg kell találni a dinamikus fejlődés útját. A világ trendjeit követve a tagszervezés területén is fel lehet használni a marketing legújabb, már bevált módszereit és tapasztalatait. Elmondta: csak egy harmonikusan működő szervezet képes állandóan megújulni, folyamatosan jelentős eredményt elérni.

A konferencián dr. Szenes Zoltán, a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója előadásának kezdetén leszögezte: a stratégiai cél változatlan, vagyis a pénztárnak meg kell őriznie a „puha” zárt jellegét. A tagszervezési irányelvek felvázolásakor kitért a nagy munkáltatóknál a pénztári tagok arányára, illetve az új partnerek bevonásának lehetőségére. Álláspontja szerint a tag szempontjából három mutató lényeges: a jó gazdálkodás, az alacsony müködési költség és az ügyfélbarát légkör. A „HONVÉD” Nyugdijpénztár vonatkozásában mindhárom index kitünő, az egy főre vetített vagyon tekintetében pedig a leggazdagabb a hasonló pénzügyi szervezetek között.  A közel hatvanháromezer tag 61,6 milliárd forint felett rendelkezik, az ügyfélszolgálatot pedig egyetlen szóval lehet jellemezni: bajtársias. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: bár a hatékonyság egyértelmü, mégsem lehet ok a teljes elégedettségre, hiszen a tagtoborzás tekintetében jelentős tartalékok vannak még. Az elmúlt évben készített, hároméves stratégia éves feladatterveket fogalmaz meg, melyeket még kisebb teljesítési intervallumokra is lebontanak. Ezek a programok és koncepciók képezik az ügyvezetés, a régióvezetők, a regionális, ágazati és munkahelyi társadalmi megbízottak cselekvéseinek elméleti alapját. A célkitüzések reális megfogalmazása, valamint a PR, és a kommunikáció eszköztárának alkalmazása – a fegyveres és rendvédelmi szférában megnövekedett kiáramlás ellenére is – több ezer új tag beszervezését eredményezte.

Szenes Zoltán kiemelte az ügyintézés korszerüsítését, melyben nemcsak egy új szemlélet, hanem az egyre fejlődő módszerek meghonosítása is jelentkezik. Rendkívül fontos ugyanis a szervezet szempontjából, hogy a havonta befutó több ezer telefonhívásra pontos tájékoztatást, felvilágosítást kapjon a jelenlegi vagy potenciális ügyfél. Beszéde végén elmondta, hogy az új partnerek meghódítása, a tagszervezés csak a marketingpolitika eszköztárának teljes alkalmazásával lehet sikeres.  Az első marketing és tagszervezési konferencia egyébként huszonhárom ajánlást fogadott el, ebből másféltucatnyit már megvalósítottak, végrehajtottak. Ezek között szerepel például több új, vonzó szolgáltatás beindítása: kedvezményes telefon, több, személyre szóló biztosítás lehetősége, valamint a nyugdíjasok megszólítása.

A tanácskozáson előadást tartott Szeles Péter, a Magyar PR Szövetség elnöke, aki hangsúlyozta: a jövőben a pénzügyi kapcsolatokban is felértékelődik az emberi tényező, s a célcsoportok jelenlegi egyoldalú tájékoztatása olyan partneri viszonnyá alakul át, melyben a címzett is szerepet kap. Az információ volumenének drasztikus növekedése ugyanakkor magában hordozza a manipuláció lehetőségét is. Tekintettel arra, hogy a nyugdíjpénztár esetében elsősorban pénzről, másodsorban presztízsről van szó, a bizalomnak, az együttmüködésnek és a folyamatos kapcsolattartásnak is növekszik a szerepe.  A spontán akciók helyett nagy hangsúlyt kap a hitelesség – ebből az aspektusból szemlélve a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár rendkívül előkelő helyen szerepel a hasonló hazai intézmények között.

A konferencia további szakmai előadásokkal, gyakorlati tapasztalatok ismertetésével ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.