2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Cegléd: szakszervezeti családi nap kánikulában

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:04

Már kora reggel hosszú sorok kígyóztak az Egység 2002 Kft. által felállított pavilonnál, hogy beléphessenek a ceglédi Aquaparkba. A Honvédszakszervezet július 21-én megrendezett családi napján a kánikula sem szegte kedvét az ország szinte minden részébõl érkezõknek, hiszen mintegy másfélezren - köztük a szakszervezet elnöke, alelnökei, fõtitkára és elnökségi tagjai - együtt hûsöltek a medencékben, csúsztak le az óriáscsúszdákon, fogyasztották el a finom ebédet, szórakoztak a zenei programokon.

A regisztráció már reggel elkezdõdött, sorban gördültek be a honvédségi buszok, százával érkeztek a vidéki helyõrségekbõl, de természetesen a többség autóval, családostól lepte el a ceglédi Aquaparkot. Polonszki Ágnes Békésszentandrásról érkezett. A szentesi mûszaki zászlóaljnál szolgáló szerzõdéses katona férjével és két - 8 és 10 esztendõs - fiával (képünkön) vette igénybe a fürdõ szolgáltatásait. Magas a mérce, hiszen a szentesi alapszervezeti vezetõ is nagyon jó programokat szervez nekünk, szakszervezeti tagoknak, de értesültem már róla, hogy a ceglédi lehetõségek fantasztikusak, és azt is tudom, hogy kiváló kikapcsolódást ígér a Honvédszakszervezet - vélekedett Polonszki Ágnes.

Még az elsõ vendégeknél is korábban érkezett Besenyei Csaba és csapata (képünkön). A Hosz elnökségi tagja már az elmúlt évek számtalan rendezvényén megtapasztalta, mi mindenrõl kell gondoskodni azért, hogy a mintegy másfél ezer szakszervezeti tag és családtagja jól érezze magát. A szakácsok a babon kívül mintegy 200 kg marhahúst, 50 kg hagymát és 40 kg zöldséget használtak fel a fõzéshez. A káli különítmény tehát ez alkalommal is az ellátásért, a finom ebédért felelt - ismételten közmegelégedésre.

Persze a gyerekek nem elsõsorban az ennivalóért jöttek, a gyors átöltözés után már birtokukba is vették a ceglédi fürdõ létesítményeit. A kicsiket a "gyermekszigeten" várták a "mini" csúszdák, a nagyobbakat, bátrabbakat pedig az izgalmasabb csúszdák. Extrém ajánlatként ingacsúszdával Magyarországon elõször itt, Cegléden várták a kilátogató szakszervezeti tagokat. A legkedveltebbek - talán természetes módon - az óriáscsúszdák voltak, egy lecsúszás, egy fantasztikus csobbanás a hûs habokban felfrissített mindenkit.

A szakszervezet ellenõrzõ bizottságának prominensei is jelen voltak a családi napon, a székesfehérvári híradó-és vezetéstámogató ezrednél szolgáló László Imre EB tag feleségével (képünkön) érkezett.

- A mintegy kétszáz fõs székesfehérvári ,,küldöttség" tagjaként, tapasztalt ceglédi fürdõzõként vagyunk itt. Nagyon tetszik az Aquapark, minden adott, csodálatosak a lehetõségek, kánikula van, a tombolán még szerencsénk is lehet, a zenei programok minden ízlést kiszolgálnak, mindenki csak jól érezheti magát.  

Az ebédet - a kánikula miatt - már 11 órakor elkezdték osztani. Igaz, hogy hosszú sorok álltak az ebédre várakozva, de aztán kényelmesen, egy hideg sör vagy üdítõ mellett mindenki jóllakhatott.

Scheiner Katalin haderõnemi titkár és barátja számára is finom és bõséges volt az igazi katonás eledel, a babgulyás és a pogácsa.

A szórakoztató-zenei programért felelõs Kárpáti Norbert színmûvész igazán parádés összeállítást hozott  a szórakozni vágyóknak: elsõként Pintér Tibor és Csengeri Otília musical-programját és örökzöldjeit élvezhette a nagyérdemû, majd egy cigányzenekar húzta a talpalávalót, Pándi Piroska (képünkön) pedig jó ebédhez szóló nótákat és operetteket énekelt.

Paár Gertrúd - száznegyvenheted magával a gyõri Arrabona légvédelmi rakétaezredtõl - gyermekeivel, az 5 éves Júliával (képünkön) és Zsomborral érkezett. Gertrúd már 10 esztendeje szakszervezeti tag, most - mint mondja - Andor Tamás alapszervezeti vezetõ, Hosz elnökségi tag adott sok hasznos információt a családi napról.

- Nagyon jó választás volt, igazi családias hétvégi program ez a ceglédi szakszervezeti nap. Mindenki, a gyerekek és a felnõttek is megtalálják a maguknak való kikapcsolódási lehetõséget. Sok ilyen, együtt töltött hétvége kellene.

A szórakoztató-zenei program során a legnagyobb sikert Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar aratta. A ma is népszerû Novai Gábor zenészbõl és a csinosabbnál csinosabb énekesnõkbõl álló zenekar romantikus dalokkal és még a Hungária együttes korszakából közismert, az akkori slágerlistákat vezetõ rock and roll számokkal kápráztatta el a közönséget. A slágerek hamar táncra serkentették a gyõri szakszervezeti tagokat is. 

A közönség jól szórakozott, a nézõk hatalmas tapsukkal vissza is szólították a színpadra a zenekart.

A családi nap tapasztalatait összegzõ Sárkány Ferenc honlapunknak elmondta: a beléptetés, a regisztráció már a jól bevált szisztéma szerint történt, s ennek köszönhetõen - a munkatársak segítségével - 2 óra alatt közel másfél ezer pihenni, fürdõzni vágyót léptettünk be. 

A Honvédszakszervezet elnöke nevében az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje - honlapunkon keresztül is - köszönetét fejezi ki minden, a szervezésben közremûködõ tisztségviselõnek, a Honvéd Vezérkarnak, Tömböl László mérnök altábornagynak, az MH ÖHP parancsnokának és a katonai szervezetek parancsnokainak, a Honvéd Nyugdíjpénztárnak, a vendéglátó Aquapark vezetõinek és természetesen a fellépõ mûvészeknek is. A Kft. ügyvezetõje szerint nagyon jó választásnak bizonyult, hogy az ebédeltetés és a szórakoztató mûsorok helyszíne ugyanott volt.

- Az ilyen sikeres rendezvényeknek csak egy sorsuk lehet: folytatni kell, így 2008-ban újra Cegléden találkozunk - mondta a kánikulai rendezvény végén Sárkány Ferenc ügyvezetõ.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.