2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:17

Ülésezett a Tagozat elnöksége A nyugállományú Tagozat elnöksége július 26-án tartott ülésén - napirend elõtt - meghallgatta Jáger Tibor, a kongresszusi jelölõbizottság nyugállományú tagjának tájékoztatóját az eddigi munkáról és a tervezett lépésekrõl. A tájékoztató után a Tagozat elnöksége a jelölés sikere érdekében vállalta, hogy csoportjainkat felkérjük jelöltjeik megnevezésére és adataiknak a jelölõbizottsághoz vagy a Tagozat elnökségéhez való eljuttatására szeptember 10-ig. A nyá. tagozat választmánya szeptember 12-14 között tartja meg jelölõgyûlését.

Ezt követõen az elnökség jóváhagyta az elõzõ ülések jegyzõkönyveit, majd meghallgatta az elnök tájékoztatóját a végzett munkáról. Az elnök többek között beszámolt a Honvédségi Nyugállományúak június 25-i országos fórumán elhangzottakról és tájékoztatta az elnökséget arról, hogy a fórum tapasztalatait a BEOSZ augusztus 28-i elnökségi ülésén közösen fogják értékelni.

Tovább folytatódott a közös munka a tordasi idõsotthon létrehozásával kapcsolatos témában, a tervezett beruházásról és a Honvédelmi Idõsügyi Tanács állásfoglalásáról augusztus második felében közös álláspontot alakítunk ki és visszük tovább a témát a HÉF, vagy a HIT szeptemberi ülésére.

A Tagozat képviselõje és elnöke résztvett a holland szakszervezet delegációjának látogatása során végzett munkában és a közös elnökségi ülésen.

A Hosz elnöksége elismerési javaslatokat fogadott el az Idõsek Világnapjára való felterjesztés tárgyában.

Az elnökség összegezte a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének tapasztalatait, megállapította, hogy az alapszervezetek, illetve csoportok különbözõ aktivitással dolgozták fel a megküldött anyagot. Az anyagot a továbbiakban munkánk során célszerû érvanyagként felhasználni.

Az elnökség áttekintette a kongresszusra való felkészülés helyzetét, kialakította több kérdésben a közös álláspontját, amit a munkabizottságok vezetõinek átadott.

Az elnökség folytatta az Idõsek Világnapjának megünneplését elõkészítõ munkát. Megállapodtunk abban, hogy hol tartjuk a rendezvényt, terveink szerint 250 fõ részvételével számolunk, a Honvéd Mûvészegyüttes mûsora után állófogadáson látjuk vendégül az ünneplõket.

Végezetül az elnökség véleményezte a kegyeleti gondoskodással összefüggõ egyes feladatokról szóló HM rendelet, valamint a kegyeleti gondoskodásra való jogosultságról szóló HM utasítás tervezetét. Módosító javaslatainkat megküldtük a Honvédelmi Minisztérium Jogi Fõosztály fõosztályvezetõjének.

Következõ elnökségi ülésünket augusztus 23-án tervezzük tartani.

Minden kedves bajtársunknak és tisztelt családjának kellemes hûsölést, elviselhetõ idõjárást és gondtalan pihenést kívánok.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.