2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:17

Ülésezett a Tagozat elnöksége A nyugállományú Tagozat elnöksége július 26-án tartott ülésén - napirend elõtt - meghallgatta Jáger Tibor, a kongresszusi jelölõbizottság nyugállományú tagjának tájékoztatóját az eddigi munkáról és a tervezett lépésekrõl. A tájékoztató után a Tagozat elnöksége a jelölés sikere érdekében vállalta, hogy csoportjainkat felkérjük jelöltjeik megnevezésére és adataiknak a jelölõbizottsághoz vagy a Tagozat elnökségéhez való eljuttatására szeptember 10-ig. A nyá. tagozat választmánya szeptember 12-14 között tartja meg jelölõgyûlését.

Ezt követõen az elnökség jóváhagyta az elõzõ ülések jegyzõkönyveit, majd meghallgatta az elnök tájékoztatóját a végzett munkáról. Az elnök többek között beszámolt a Honvédségi Nyugállományúak június 25-i országos fórumán elhangzottakról és tájékoztatta az elnökséget arról, hogy a fórum tapasztalatait a BEOSZ augusztus 28-i elnökségi ülésén közösen fogják értékelni.

Tovább folytatódott a közös munka a tordasi idõsotthon létrehozásával kapcsolatos témában, a tervezett beruházásról és a Honvédelmi Idõsügyi Tanács állásfoglalásáról augusztus második felében közös álláspontot alakítunk ki és visszük tovább a témát a HÉF, vagy a HIT szeptemberi ülésére.

A Tagozat képviselõje és elnöke résztvett a holland szakszervezet delegációjának látogatása során végzett munkában és a közös elnökségi ülésen.

A Hosz elnöksége elismerési javaslatokat fogadott el az Idõsek Világnapjára való felterjesztés tárgyában.

Az elnökség összegezte a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének tapasztalatait, megállapította, hogy az alapszervezetek, illetve csoportok különbözõ aktivitással dolgozták fel a megküldött anyagot. Az anyagot a továbbiakban munkánk során célszerû érvanyagként felhasználni.

Az elnökség áttekintette a kongresszusra való felkészülés helyzetét, kialakította több kérdésben a közös álláspontját, amit a munkabizottságok vezetõinek átadott.

Az elnökség folytatta az Idõsek Világnapjának megünneplését elõkészítõ munkát. Megállapodtunk abban, hogy hol tartjuk a rendezvényt, terveink szerint 250 fõ részvételével számolunk, a Honvéd Mûvészegyüttes mûsora után állófogadáson látjuk vendégül az ünneplõket.

Végezetül az elnökség véleményezte a kegyeleti gondoskodással összefüggõ egyes feladatokról szóló HM rendelet, valamint a kegyeleti gondoskodásra való jogosultságról szóló HM utasítás tervezetét. Módosító javaslatainkat megküldtük a Honvédelmi Minisztérium Jogi Fõosztály fõosztályvezetõjének.

Következõ elnökségi ülésünket augusztus 23-án tervezzük tartani.

Minden kedves bajtársunknak és tisztelt családjának kellemes hûsölést, elviselhetõ idõjárást és gondtalan pihenést kívánok.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.