2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások, kongresszusi elõkészületek és a költségvetés teljesülése

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:20

Holland vendégek az elnökségi ülésen A Honvédszakszervezet elnökségi ülésén - egyebek mellett - a novemberi Kongresszus elõkészületeirõl, a költségvetés I. félévi teljesülésérõl tárgyalták. A július 24-i döntéshozó fórumon - az elnökségi tagokon kívül - részt vett a holland társszakszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg és a szakszervezet alelnöke, Han Busker is.

Az ülés elején Mészáros Géza elnöki megnyitójában külön gratulált dr. Heiling Ottónak egyetemi tanulmányai sikeres befejezéséhez, jogi doktorrá avatásához. Ezt követõen az elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról. Idõrendi és súlyponti összefoglalójában a Hosz elnöke külön is szólt a Szerzõdéses Katonák Országos Konferenciájának (SZKOK) lebonyolításáról, a rendezvény tapasztalatairól, a HM Kollégium ülésrõl, az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl, a szakszervezeti szövetség székház-átvételérõl, az FRDÉSZ focikupáján elsõ helyezést elért Hosz-csapatról, valamint a SZÉF rendezvényérõl is.

Mészáros Géza az államtitkárváltásról, a dr. Vadai Ágnesnél tett látogatásról, a kongresszusi jelölõbizottság ülésérõl, valamint a július 21-i, a ceglédi Aquaparkban rendezett családi napról is részletesen szólt.   

Ezt követõen az elõzõ elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzõkönyvét az elnökség egyhangúlag fogadta el.

A vezetõi tréningek tapasztalatait összegzõ Hosz elnök elmondta: a továbbképzés elsõsorban az új tisztségviselõk beillesztését, a szocializációt szolgálta.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a HÉF II. féléves napirendi pontjairól, a pénzbeni járandóságokról, juttatásokról szóló 3/2002-es HM rendeletrõl, a pótlékok kiszélesítési lehetõségeirõl, a 12 órás rendészeti járõrszolgálatok kezelésérõl, a kegyeleti gondoskodásról szóló utasítás szabályozásáról is szólt.

A 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl szintén Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke kiemelte, hogy az augusztusi munkabizottsági ülések után, már a következõ elnökségi ülésen is napirenden szereplõ téma lesz az Alapszabály és a Program, a Kongresszus lebonyolítása, a döntéshozatali mechanizmus, valamint a haderõ-átalakítás következtében az anyaalakulattól külön települõ katonai szervezetek szakszervezeten belüli szerepe is.

A 2007. évi költségvetés I. féléves teljesülésérõl Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ számolt be. A tervezetrõl, a bevételek és a kiadások - június 30-i - teljesülésérõl szóló információk után a bevételek megoszlásáról, a demonstrációs költségekrõl, valamint az eredményrõl is tájékoztatott a pénzügyi ügyvivõ.

A pártoló tagi felvételrõl szóló javaslatot Mészáros Géza elnök terjesztette elõ. Ezt követõen egyhangú döntés született, a Hosz elnökének javaslatára néggyel bõvült a szakszervezet pártoló tagjainak tábora.

Az egyebekben dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár az elnökségi üléseken tárgyalandó napirendi témákra kért javaslatot, majd Szoboszlai Endre az Idõsek Világnapi rendezvényére elõterjesztendõ személyi javaslatokat ismertette. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ pedig arról számolt be, hogy a Hosz szeptember 12-én rendezi az idei Egység Kupa kispályás focitornát, a helyszín Debrecen kesz.

Ezt követõen a hazánkban tartózkodó holland társszakszervezet képviselõit, Wim van den Burg elnököt és Han Busker alelnököt köszöntötte az elnökség. (Errõl a napirendrõl további részleteket az 5. oldalon található cikkünkben olvashatnak - a szerk.)

A Hosz következõ elnökségi ülését augusztus 21-22-én rendezik, a helyszín a tarnamérai szakszervezeti üdülõ lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.