2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások, kongresszusi elõkészületek és a költségvetés teljesülése

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:20

Holland vendégek az elnökségi ülésen A Honvédszakszervezet elnökségi ülésén - egyebek mellett - a novemberi Kongresszus elõkészületeirõl, a költségvetés I. félévi teljesülésérõl tárgyalták. A július 24-i döntéshozó fórumon - az elnökségi tagokon kívül - részt vett a holland társszakszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg és a szakszervezet alelnöke, Han Busker is.

Az ülés elején Mészáros Géza elnöki megnyitójában külön gratulált dr. Heiling Ottónak egyetemi tanulmányai sikeres befejezéséhez, jogi doktorrá avatásához. Ezt követõen az elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról. Idõrendi és súlyponti összefoglalójában a Hosz elnöke külön is szólt a Szerzõdéses Katonák Országos Konferenciájának (SZKOK) lebonyolításáról, a rendezvény tapasztalatairól, a HM Kollégium ülésrõl, az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl, a szakszervezeti szövetség székház-átvételérõl, az FRDÉSZ focikupáján elsõ helyezést elért Hosz-csapatról, valamint a SZÉF rendezvényérõl is.

Mészáros Géza az államtitkárváltásról, a dr. Vadai Ágnesnél tett látogatásról, a kongresszusi jelölõbizottság ülésérõl, valamint a július 21-i, a ceglédi Aquaparkban rendezett családi napról is részletesen szólt.   

Ezt követõen az elõzõ elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzõkönyvét az elnökség egyhangúlag fogadta el.

A vezetõi tréningek tapasztalatait összegzõ Hosz elnök elmondta: a továbbképzés elsõsorban az új tisztségviselõk beillesztését, a szocializációt szolgálta.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a HÉF II. féléves napirendi pontjairól, a pénzbeni járandóságokról, juttatásokról szóló 3/2002-es HM rendeletrõl, a pótlékok kiszélesítési lehetõségeirõl, a 12 órás rendészeti járõrszolgálatok kezelésérõl, a kegyeleti gondoskodásról szóló utasítás szabályozásáról is szólt.

A 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl szintén Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke kiemelte, hogy az augusztusi munkabizottsági ülések után, már a következõ elnökségi ülésen is napirenden szereplõ téma lesz az Alapszabály és a Program, a Kongresszus lebonyolítása, a döntéshozatali mechanizmus, valamint a haderõ-átalakítás következtében az anyaalakulattól külön települõ katonai szervezetek szakszervezeten belüli szerepe is.

A 2007. évi költségvetés I. féléves teljesülésérõl Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ számolt be. A tervezetrõl, a bevételek és a kiadások - június 30-i - teljesülésérõl szóló információk után a bevételek megoszlásáról, a demonstrációs költségekrõl, valamint az eredményrõl is tájékoztatott a pénzügyi ügyvivõ.

A pártoló tagi felvételrõl szóló javaslatot Mészáros Géza elnök terjesztette elõ. Ezt követõen egyhangú döntés született, a Hosz elnökének javaslatára néggyel bõvült a szakszervezet pártoló tagjainak tábora.

Az egyebekben dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár az elnökségi üléseken tárgyalandó napirendi témákra kért javaslatot, majd Szoboszlai Endre az Idõsek Világnapi rendezvényére elõterjesztendõ személyi javaslatokat ismertette. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ pedig arról számolt be, hogy a Hosz szeptember 12-én rendezi az idei Egység Kupa kispályás focitornát, a helyszín Debrecen kesz.

Ezt követõen a hazánkban tartózkodó holland társszakszervezet képviselõit, Wim van den Burg elnököt és Han Busker alelnököt köszöntötte az elnökség. (Errõl a napirendrõl további részleteket az 5. oldalon található cikkünkben olvashatnak - a szerk.)

A Hosz következõ elnökségi ülését augusztus 21-22-én rendezik, a helyszín a tarnamérai szakszervezeti üdülõ lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.