2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások, kongresszusi elõkészületek és a költségvetés teljesülése

Hosz  |  2007. 08. 03., 21:20

Holland vendégek az elnökségi ülésen A Honvédszakszervezet elnökségi ülésén - egyebek mellett - a novemberi Kongresszus elõkészületeirõl, a költségvetés I. félévi teljesülésérõl tárgyalták. A július 24-i döntéshozó fórumon - az elnökségi tagokon kívül - részt vett a holland társszakszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg és a szakszervezet alelnöke, Han Busker is.

Az ülés elején Mészáros Géza elnöki megnyitójában külön gratulált dr. Heiling Ottónak egyetemi tanulmányai sikeres befejezéséhez, jogi doktorrá avatásához. Ezt követõen az elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról. Idõrendi és súlyponti összefoglalójában a Hosz elnöke külön is szólt a Szerzõdéses Katonák Országos Konferenciájának (SZKOK) lebonyolításáról, a rendezvény tapasztalatairól, a HM Kollégium ülésrõl, az FRDÉSZ elnökségi ülésérõl, a szakszervezeti szövetség székház-átvételérõl, az FRDÉSZ focikupáján elsõ helyezést elért Hosz-csapatról, valamint a SZÉF rendezvényérõl is.

Mészáros Géza az államtitkárváltásról, a dr. Vadai Ágnesnél tett látogatásról, a kongresszusi jelölõbizottság ülésérõl, valamint a július 21-i, a ceglédi Aquaparkban rendezett családi napról is részletesen szólt.   

Ezt követõen az elõzõ elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzõkönyvét az elnökség egyhangúlag fogadta el.

A vezetõi tréningek tapasztalatait összegzõ Hosz elnök elmondta: a továbbképzés elsõsorban az új tisztségviselõk beillesztését, a szocializációt szolgálta.

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a HÉF II. féléves napirendi pontjairól, a pénzbeni járandóságokról, juttatásokról szóló 3/2002-es HM rendeletrõl, a pótlékok kiszélesítési lehetõségeirõl, a 12 órás rendészeti járõrszolgálatok kezelésérõl, a kegyeleti gondoskodásról szóló utasítás szabályozásáról is szólt.

A 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl szintén Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke kiemelte, hogy az augusztusi munkabizottsági ülések után, már a következõ elnökségi ülésen is napirenden szereplõ téma lesz az Alapszabály és a Program, a Kongresszus lebonyolítása, a döntéshozatali mechanizmus, valamint a haderõ-átalakítás következtében az anyaalakulattól külön települõ katonai szervezetek szakszervezeten belüli szerepe is.

A 2007. évi költségvetés I. féléves teljesülésérõl Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ számolt be. A tervezetrõl, a bevételek és a kiadások - június 30-i - teljesülésérõl szóló információk után a bevételek megoszlásáról, a demonstrációs költségekrõl, valamint az eredményrõl is tájékoztatott a pénzügyi ügyvivõ.

A pártoló tagi felvételrõl szóló javaslatot Mészáros Géza elnök terjesztette elõ. Ezt követõen egyhangú döntés született, a Hosz elnökének javaslatára néggyel bõvült a szakszervezet pártoló tagjainak tábora.

Az egyebekben dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár az elnökségi üléseken tárgyalandó napirendi témákra kért javaslatot, majd Szoboszlai Endre az Idõsek Világnapi rendezvényére elõterjesztendõ személyi javaslatokat ismertette. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ pedig arról számolt be, hogy a Hosz szeptember 12-én rendezi az idei Egység Kupa kispályás focitornát, a helyszín Debrecen kesz.

Ezt követõen a hazánkban tartózkodó holland társszakszervezet képviselõit, Wim van den Burg elnököt és Han Busker alelnököt köszöntötte az elnökség. (Errõl a napirendrõl további részleteket az 5. oldalon található cikkünkben olvashatnak - a szerk.)

A Hosz következõ elnökségi ülését augusztus 21-22-én rendezik, a helyszín a tarnamérai szakszervezeti üdülõ lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.