2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:11

Szentes: aktualitásokról és a lakáslízingrõl

Rendkívüli állománygyûlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerzõdéses katonákat érintõ – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevõ elõtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár is részt vett.

Munkajogot és közgazdaságtant tanulnak

Középfokú tanfolyamon bõvíti szakszervezeti ismereteit Scheiner Katalin és Tóvári Róbert. A Hosz haderõnemi titkárai 60 órás – a LIGA szakszervezetek által szervezett – kurzuson vesznek részt, melynek során felemelt óraszámban tanulnak munkajogot és közgazdaságtant, emellett pedig munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi viták, szociológia és szakszervezet-történet tantárgyakat is hallgatnak. Az õszi humán erõforrás képzés december 10-én vizsgával ér véget.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

 

Helyõrségbajnok a Hosz-Hercules SE!

A Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Budapest Helyõrség Bajnokságát a 2007. évben a Hosz – Hercules SE csapata nyerte. A 29 csapattal, három osztályban, a Honvéd Auróra Közhasznú Sport Egyesület által szervezett rendezvényen fiaink egy döntetlen és két vereség kivételével az összes mérkõzésüket megnyerték 63-13-as gólaránnyal. A bajnokság gólkirálya a csapat tagja, Kapala Krisztián lett.

A képek a november 20-i a díjkiosztón készültek (a fenti képen a játékosok jobbról balra: Nyerges Tamás, Koczák Attila, Forgács Tamás, Szlatinai Zoltán, Illés Bálint, Mészáros Gábor, Németh Zsolt, Máthé Ferenc, Kapala Krisztián és Sándor Roland). A képrõl hiányzik Bogdány Károly és Mészáros Géza Hosz elnök.

Gratulálunk a csapatnak, kívánunk nekik a jövõben is hasonlóan eredményes szereplést. Az alsó képen Sándor Roland csapatvezetõ („civilben“ a Hosz pénzügyi ügyvivõje) a vándorkupával.

S. R.

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.