2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:11

Szentes: aktualitásokról és a lakáslízingrõl

Rendkívüli állománygyûlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerzõdéses katonákat érintõ – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevõ elõtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár is részt vett.

Munkajogot és közgazdaságtant tanulnak

Középfokú tanfolyamon bõvíti szakszervezeti ismereteit Scheiner Katalin és Tóvári Róbert. A Hosz haderõnemi titkárai 60 órás – a LIGA szakszervezetek által szervezett – kurzuson vesznek részt, melynek során felemelt óraszámban tanulnak munkajogot és közgazdaságtant, emellett pedig munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi viták, szociológia és szakszervezet-történet tantárgyakat is hallgatnak. Az õszi humán erõforrás képzés december 10-én vizsgával ér véget.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

 

Helyõrségbajnok a Hosz-Hercules SE!

A Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Budapest Helyõrség Bajnokságát a 2007. évben a Hosz – Hercules SE csapata nyerte. A 29 csapattal, három osztályban, a Honvéd Auróra Közhasznú Sport Egyesület által szervezett rendezvényen fiaink egy döntetlen és két vereség kivételével az összes mérkõzésüket megnyerték 63-13-as gólaránnyal. A bajnokság gólkirálya a csapat tagja, Kapala Krisztián lett.

A képek a november 20-i a díjkiosztón készültek (a fenti képen a játékosok jobbról balra: Nyerges Tamás, Koczák Attila, Forgács Tamás, Szlatinai Zoltán, Illés Bálint, Mészáros Gábor, Németh Zsolt, Máthé Ferenc, Kapala Krisztián és Sándor Roland). A képrõl hiányzik Bogdány Károly és Mészáros Géza Hosz elnök.

Gratulálunk a csapatnak, kívánunk nekik a jövõben is hasonlóan eredményes szereplést. Az alsó képen Sándor Roland csapatvezetõ („civilben“ a Hosz pénzügyi ügyvivõje) a vándorkupával.

S. R.

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.