2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:11

Szentes: aktualitásokról és a lakáslízingrõl

Rendkívüli állománygyûlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerzõdéses katonákat érintõ – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevõ elõtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár is részt vett.

Munkajogot és közgazdaságtant tanulnak

Középfokú tanfolyamon bõvíti szakszervezeti ismereteit Scheiner Katalin és Tóvári Róbert. A Hosz haderõnemi titkárai 60 órás – a LIGA szakszervezetek által szervezett – kurzuson vesznek részt, melynek során felemelt óraszámban tanulnak munkajogot és közgazdaságtant, emellett pedig munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi viták, szociológia és szakszervezet-történet tantárgyakat is hallgatnak. Az õszi humán erõforrás képzés december 10-én vizsgával ér véget.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

 

Helyõrségbajnok a Hosz-Hercules SE!

A Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Budapest Helyõrség Bajnokságát a 2007. évben a Hosz – Hercules SE csapata nyerte. A 29 csapattal, három osztályban, a Honvéd Auróra Közhasznú Sport Egyesület által szervezett rendezvényen fiaink egy döntetlen és két vereség kivételével az összes mérkõzésüket megnyerték 63-13-as gólaránnyal. A bajnokság gólkirálya a csapat tagja, Kapala Krisztián lett.

A képek a november 20-i a díjkiosztón készültek (a fenti képen a játékosok jobbról balra: Nyerges Tamás, Koczák Attila, Forgács Tamás, Szlatinai Zoltán, Illés Bálint, Mészáros Gábor, Németh Zsolt, Máthé Ferenc, Kapala Krisztián és Sándor Roland). A képrõl hiányzik Bogdány Károly és Mészáros Géza Hosz elnök.

Gratulálunk a csapatnak, kívánunk nekik a jövõben is hasonlóan eredményes szereplést. Az alsó képen Sándor Roland csapatvezetõ („civilben“ a Hosz pénzügyi ügyvivõje) a vándorkupával.

S. R.

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.