2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:11

Szentes: aktualitásokról és a lakáslízingrõl

Rendkívüli állománygyûlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerzõdéses katonákat érintõ – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevõ elõtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár is részt vett.

Munkajogot és közgazdaságtant tanulnak

Középfokú tanfolyamon bõvíti szakszervezeti ismereteit Scheiner Katalin és Tóvári Róbert. A Hosz haderõnemi titkárai 60 órás – a LIGA szakszervezetek által szervezett – kurzuson vesznek részt, melynek során felemelt óraszámban tanulnak munkajogot és közgazdaságtant, emellett pedig munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi viták, szociológia és szakszervezet-történet tantárgyakat is hallgatnak. Az õszi humán erõforrás képzés december 10-én vizsgával ér véget.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

 

Helyõrségbajnok a Hosz-Hercules SE!

A Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Budapest Helyõrség Bajnokságát a 2007. évben a Hosz – Hercules SE csapata nyerte. A 29 csapattal, három osztályban, a Honvéd Auróra Közhasznú Sport Egyesület által szervezett rendezvényen fiaink egy döntetlen és két vereség kivételével az összes mérkõzésüket megnyerték 63-13-as gólaránnyal. A bajnokság gólkirálya a csapat tagja, Kapala Krisztián lett.

A képek a november 20-i a díjkiosztón készültek (a fenti képen a játékosok jobbról balra: Nyerges Tamás, Koczák Attila, Forgács Tamás, Szlatinai Zoltán, Illés Bálint, Mészáros Gábor, Németh Zsolt, Máthé Ferenc, Kapala Krisztián és Sándor Roland). A képrõl hiányzik Bogdány Károly és Mészáros Géza Hosz elnök.

Gratulálunk a csapatnak, kívánunk nekik a jövõben is hasonlóan eredményes szereplést. Az alsó képen Sándor Roland csapatvezetõ („civilben“ a Hosz pénzügyi ügyvivõje) a vándorkupával.

S. R.

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.