2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:11

Szentes: aktualitásokról és a lakáslízingrõl

Rendkívüli állománygyûlésen ismerkedhettek meg a Honvédszakszervezettel és szolgáltatásaival a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj katonái. Miután Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket, Mészáros Géza Hosz elnök adott aktuális – hivatásos- és szerzõdéses katonákat érintõ – tájékoztatót. A mintegy kétszáz résztvevõ elõtt lebonyolított szakszervezeti tájékoztatón Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János szárazföldi haderõnemi titkár is részt vett.

Munkajogot és közgazdaságtant tanulnak

Középfokú tanfolyamon bõvíti szakszervezeti ismereteit Scheiner Katalin és Tóvári Róbert. A Hosz haderõnemi titkárai 60 órás – a LIGA szakszervezetek által szervezett – kurzuson vesznek részt, melynek során felemelt óraszámban tanulnak munkajogot és közgazdaságtant, emellett pedig munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi viták, szociológia és szakszervezet-történet tantárgyakat is hallgatnak. Az õszi humán erõforrás képzés december 10-én vizsgával ér véget.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

 

Helyõrségbajnok a Hosz-Hercules SE!

A Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Budapest Helyõrség Bajnokságát a 2007. évben a Hosz – Hercules SE csapata nyerte. A 29 csapattal, három osztályban, a Honvéd Auróra Közhasznú Sport Egyesület által szervezett rendezvényen fiaink egy döntetlen és két vereség kivételével az összes mérkõzésüket megnyerték 63-13-as gólaránnyal. A bajnokság gólkirálya a csapat tagja, Kapala Krisztián lett.

A képek a november 20-i a díjkiosztón készültek (a fenti képen a játékosok jobbról balra: Nyerges Tamás, Koczák Attila, Forgács Tamás, Szlatinai Zoltán, Illés Bálint, Mészáros Gábor, Németh Zsolt, Máthé Ferenc, Kapala Krisztián és Sándor Roland). A képrõl hiányzik Bogdány Károly és Mészáros Géza Hosz elnök.

Gratulálunk a csapatnak, kívánunk nekik a jövõben is hasonlóan eredményes szereplést. Az alsó képen Sándor Roland csapatvezetõ („civilben“ a Hosz pénzügyi ügyvivõje) a vándorkupával.

S. R.

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.