2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakossági fórum a nagytarcsai nõtlenszállón

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:15

Mint ismeretes, a nagytarcsai helyõrség megszüntetésével, a laktanya bezárása után a HM Infrastrukturális Ügynökség kezelésében lévõ nõtlenszálló bezárása közeledik. A Honvédszakszervezet kezdeményezésére a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon is elismert eljárási hibát kiküszöbölendõ – november 21-én – lakossági fórum volt a szállón lakók részére. Az ingatlankezelõ delegációját Molnár János mérnök ezredes, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatójának ingatlangazdálkodási helyettese vezette. A kezdeményezõ és a fórumot összefogó Honvédszakszervezet részérõl Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, valamint Takács István budapesti területi ügyvivõ volt jelen.

A fórum kezdeményezésére azért volt szükség, hogy a szállón több budapesti katonai szervezetben szolgálatot teljesítõ, mintegy 70 fõ megfelelõ tájékoztatást kapjon a szálló bezárásának körülményeirõl, a Budapesten lakhatás további lehetõségeirõl. A lakók kérdéseket tehettek fel az ingatlankezelõk részére és elmondhatták véleményeiket, érzelmeiket. Többen egyénileg, házas-, vagy élettársi kapcsolatban, illetve családjaikkal kerültek a hirtelen lakhatási helyzetváltoztatás kényszerûségébe.

A fórumra berendezett klubszobában Molnár János mk. ezredes bejelentette, hogy a költségvetési takarékossági irányelvek okán bezárandó nõtlenszállót a lakók és a Hosz által kifogásolt eredetileg november 30-a helyett 2008. január 31-ig kell elhagyni. A meghosszabbított idõtartam alatt az érintettek kényelmesen átköltözhetnek a részükre - egyénileg is bemutatott - új szálláshelyre. Bár az új helyek jelenleg nem minden esetben tudják biztosítani azt a korszerû színvonalat, melyet a jelenlegi szálló ad, de ígéret hangzott el a szállók felújításának közelségérõl. A többszöri kifogás hatására a Honvédszakszervezet vezetõje ígéretet tett, hogy a felajánlott létesítmények állapotát felméri, és a rekonstrukció érdekében javaslatot kíván tenni a döntéshozók felé. A lakók részérõl igény merült fel a térítésmentes átköltözésre, melynek garantálására a Hosz elnöke közbenjárását ígérte.

Az elköltözésre kényszerülõk több kérdésükre is választ kaptak, kifejthették véleményüket és így a fórum azon célja, hogy az érintettek tájékoztatást és figyelmet kapjanak, ez megtörtént - ezt a Hosz és lakók egyezõ véleménye szerint is korábban meg lehetett volna tenni. Talán az idõintervallum kitolása így lehetõséget ad a téli ünnepek kellemesebb eltöltésére, a feszültségek oldására.

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza a végén ígéretet tett, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani minden egyes lakó lakhatási életkörülményeinek alakulására. Arra kérte õket, hogy haladéktalanul jelezzék, ha számukra nem megnyugtató helyzet alakul ki. A Hosz szakemberei - a HM szakmai szervezeteinek segítségével - a meglévő kitünő együttmüködést folytatva,  mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.