2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakossági fórum a nagytarcsai nõtlenszállón

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:15

Mint ismeretes, a nagytarcsai helyõrség megszüntetésével, a laktanya bezárása után a HM Infrastrukturális Ügynökség kezelésében lévõ nõtlenszálló bezárása közeledik. A Honvédszakszervezet kezdeményezésére a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon is elismert eljárási hibát kiküszöbölendõ – november 21-én – lakossági fórum volt a szállón lakók részére. Az ingatlankezelõ delegációját Molnár János mérnök ezredes, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatójának ingatlangazdálkodási helyettese vezette. A kezdeményezõ és a fórumot összefogó Honvédszakszervezet részérõl Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, valamint Takács István budapesti területi ügyvivõ volt jelen.

A fórum kezdeményezésére azért volt szükség, hogy a szállón több budapesti katonai szervezetben szolgálatot teljesítõ, mintegy 70 fõ megfelelõ tájékoztatást kapjon a szálló bezárásának körülményeirõl, a Budapesten lakhatás további lehetõségeirõl. A lakók kérdéseket tehettek fel az ingatlankezelõk részére és elmondhatták véleményeiket, érzelmeiket. Többen egyénileg, házas-, vagy élettársi kapcsolatban, illetve családjaikkal kerültek a hirtelen lakhatási helyzetváltoztatás kényszerûségébe.

A fórumra berendezett klubszobában Molnár János mk. ezredes bejelentette, hogy a költségvetési takarékossági irányelvek okán bezárandó nõtlenszállót a lakók és a Hosz által kifogásolt eredetileg november 30-a helyett 2008. január 31-ig kell elhagyni. A meghosszabbított idõtartam alatt az érintettek kényelmesen átköltözhetnek a részükre - egyénileg is bemutatott - új szálláshelyre. Bár az új helyek jelenleg nem minden esetben tudják biztosítani azt a korszerû színvonalat, melyet a jelenlegi szálló ad, de ígéret hangzott el a szállók felújításának közelségérõl. A többszöri kifogás hatására a Honvédszakszervezet vezetõje ígéretet tett, hogy a felajánlott létesítmények állapotát felméri, és a rekonstrukció érdekében javaslatot kíván tenni a döntéshozók felé. A lakók részérõl igény merült fel a térítésmentes átköltözésre, melynek garantálására a Hosz elnöke közbenjárását ígérte.

Az elköltözésre kényszerülõk több kérdésükre is választ kaptak, kifejthették véleményüket és így a fórum azon célja, hogy az érintettek tájékoztatást és figyelmet kapjanak, ez megtörtént - ezt a Hosz és lakók egyezõ véleménye szerint is korábban meg lehetett volna tenni. Talán az idõintervallum kitolása így lehetõséget ad a téli ünnepek kellemesebb eltöltésére, a feszültségek oldására.

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza a végén ígéretet tett, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani minden egyes lakó lakhatási életkörülményeinek alakulására. Arra kérte õket, hogy haladéktalanul jelezzék, ha számukra nem megnyugtató helyzet alakul ki. A Hosz szakemberei - a HM szakmai szervezeteinek segítségével - a meglévő kitünő együttmüködést folytatva,  mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.