2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakossági fórum a nagytarcsai nõtlenszállón

Hosz  |  2007. 11. 28., 16:15

Mint ismeretes, a nagytarcsai helyõrség megszüntetésével, a laktanya bezárása után a HM Infrastrukturális Ügynökség kezelésében lévõ nõtlenszálló bezárása közeledik. A Honvédszakszervezet kezdeményezésére a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon is elismert eljárási hibát kiküszöbölendõ – november 21-én – lakossági fórum volt a szállón lakók részére. Az ingatlankezelõ delegációját Molnár János mérnök ezredes, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatójának ingatlangazdálkodási helyettese vezette. A kezdeményezõ és a fórumot összefogó Honvédszakszervezet részérõl Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, valamint Takács István budapesti területi ügyvivõ volt jelen.

A fórum kezdeményezésére azért volt szükség, hogy a szállón több budapesti katonai szervezetben szolgálatot teljesítõ, mintegy 70 fõ megfelelõ tájékoztatást kapjon a szálló bezárásának körülményeirõl, a Budapesten lakhatás további lehetõségeirõl. A lakók kérdéseket tehettek fel az ingatlankezelõk részére és elmondhatták véleményeiket, érzelmeiket. Többen egyénileg, házas-, vagy élettársi kapcsolatban, illetve családjaikkal kerültek a hirtelen lakhatási helyzetváltoztatás kényszerûségébe.

A fórumra berendezett klubszobában Molnár János mk. ezredes bejelentette, hogy a költségvetési takarékossági irányelvek okán bezárandó nõtlenszállót a lakók és a Hosz által kifogásolt eredetileg november 30-a helyett 2008. január 31-ig kell elhagyni. A meghosszabbított idõtartam alatt az érintettek kényelmesen átköltözhetnek a részükre - egyénileg is bemutatott - új szálláshelyre. Bár az új helyek jelenleg nem minden esetben tudják biztosítani azt a korszerû színvonalat, melyet a jelenlegi szálló ad, de ígéret hangzott el a szállók felújításának közelségérõl. A többszöri kifogás hatására a Honvédszakszervezet vezetõje ígéretet tett, hogy a felajánlott létesítmények állapotát felméri, és a rekonstrukció érdekében javaslatot kíván tenni a döntéshozók felé. A lakók részérõl igény merült fel a térítésmentes átköltözésre, melynek garantálására a Hosz elnöke közbenjárását ígérte.

Az elköltözésre kényszerülõk több kérdésükre is választ kaptak, kifejthették véleményüket és így a fórum azon célja, hogy az érintettek tájékoztatást és figyelmet kapjanak, ez megtörtént - ezt a Hosz és lakók egyezõ véleménye szerint is korábban meg lehetett volna tenni. Talán az idõintervallum kitolása így lehetõséget ad a téli ünnepek kellemesebb eltöltésére, a feszültségek oldására.

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza a végén ígéretet tett, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani minden egyes lakó lakhatási életkörülményeinek alakulására. Arra kérte õket, hogy haladéktalanul jelezzék, ha számukra nem megnyugtató helyzet alakul ki. A Hosz szakemberei - a HM szakmai szervezeteinek segítségével - a meglévő kitünő együttmüködést folytatva,  mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.