2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Azért kifogtunk az esõn” - Családi Nap Székesfehérváron

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:38

A Hosz székesfehérvári alapszervezetei öszszefogásával október 28-án Hosz Helyõrségi Családi nap került megrendezésre, melyen részt vett Mészáros Géza elnök is. A rendezvényen lehetõség adódott a sport és kulturális események mellett a katonatársakkal történõ beszélgetésre.

Az MH Összhaderõnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Honvédszakszervezet alapszervezetei Székesfehérváron a Bregyó közben tartották – mintegy ötszáz érdeklõdõ jelenlétében – évzáró „családi napjukat”. 

Nagy Károly, a Hosz Nyugat-Magyarországi területi ügyvivõje által megnyitott családi nap célja az volt, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítõ szakszervezeti tagok és családtagjaik betekintést nyerhessenek a katonák mindennapi életébe és a katonacsaládok megismerkedhessenek egymással, ismeretségek, barátságok szövõdhessenek. A katonai bemutatót az együttmûködõ partnerek és meghívott mûvészek elõadásai tették még színesebbé. A programok közül kiemelkedett a Székesfehérvári Helyõrség Zenekar, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred karabélyos díszelgõ katonáinak bemutatója. A gyermekek részére a Kabóca bábszínház tartott színvonalas, érdekes elõadást. Nagyon sok nézõ tekintette meg a Székesfehérvári Helyõrségi Klub Jáde Hastánc csoportjának bemutatóját. Elsõsorban a gyermekek körében volt nagy sikere az „Iciri Piciri együttes” zenés elõadásának. A játszóházban pedig különbözõ kézmûves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is. A Székesfehérvári Huszár Hagyományõrzõ Egyesület lovagolni tanította a fiatal lányokat, fiúkat. A Quad és a légvár folyamatosan fogadta a motorozni és csúszkálni vágyó vendégeket. A borkóstoláson a Velencei-tó környéki borokkal ismerkedhettek meg az érdeklõdök. Óriási érdeklõdés mellett zajlottak a különbözõ sportrendezvények, ügyességi versenyek. A légpuska lövészetnek volt a legtöbb résztvevõje, ahol Ledács Kiss Attila, Czompainé Deli Zita (mindkét esetben sorsolással) és gyermek kategóriában Verkó Attila lett a legjobb lövõ. A sodrófa hajítás nagyon népszerû volt a hölgyek körében, itt Szabóné D. Zsuzsa, illetve a lányok között Kovács Fanni lett a gyõztes. Kosárra dobásban Dániel Magdolna, Kelemen Viktor, és gyermek kategóriában Csepcsányi Bence dobtak a legjobban. 11-es rúgó verseny végeredménye Bernáth Klaudia, Kovács Bence és gyermek kategóriában Kovács Bence. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös tantermében Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezõ, Domokos Viktória, az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert, Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselõje fogadta az érdeklõdõket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és szolgáltatásaival, kérdéseikre hasznos tanácsokat kaphattak, a játékos kedvûek pedig kitöltötték a Hosz totót is.

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

Az eredményhirdetésen, a különbözõ sportversenyeken a legjobb eredményt elérõknek, valamint a Hosz totót hiba nélkül kitöltõknek Csepcsányi Zsolt, Bognár Balázs és Pistik Tibor Hosz alapszervezeti tisztségviselõk értékes ajándékokat adtak át.

A program zárásaként Csengery Otília, Pintér Tibor, Kárpáti Norbert szórakoztatta a nagyérdemût népszerû musical elõadással.

Ebédre közösen elfogyasztották a kiválóan elkészített babgulyást és rétest. Több mint ötszáz tagunk felhõtlen boldogságának adott helyszínt a Bregyó-közi katonai objektum.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.