2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Azért kifogtunk az esõn” - Családi Nap Székesfehérváron

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:38

A Hosz székesfehérvári alapszervezetei öszszefogásával október 28-án Hosz Helyõrségi Családi nap került megrendezésre, melyen részt vett Mészáros Géza elnök is. A rendezvényen lehetõség adódott a sport és kulturális események mellett a katonatársakkal történõ beszélgetésre.

Az MH Összhaderõnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Honvédszakszervezet alapszervezetei Székesfehérváron a Bregyó közben tartották – mintegy ötszáz érdeklõdõ jelenlétében – évzáró „családi napjukat”. 

Nagy Károly, a Hosz Nyugat-Magyarországi területi ügyvivõje által megnyitott családi nap célja az volt, hogy a Székesfehérváron szolgálatot teljesítõ szakszervezeti tagok és családtagjaik betekintést nyerhessenek a katonák mindennapi életébe és a katonacsaládok megismerkedhessenek egymással, ismeretségek, barátságok szövõdhessenek. A katonai bemutatót az együttmûködõ partnerek és meghívott mûvészek elõadásai tették még színesebbé. A programok közül kiemelkedett a Székesfehérvári Helyõrség Zenekar, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred karabélyos díszelgõ katonáinak bemutatója. A gyermekek részére a Kabóca bábszínház tartott színvonalas, érdekes elõadást. Nagyon sok nézõ tekintette meg a Székesfehérvári Helyõrségi Klub Jáde Hastánc csoportjának bemutatóját. Elsõsorban a gyermekek körében volt nagy sikere az „Iciri Piciri együttes” zenés elõadásának. A játszóházban pedig különbözõ kézmûves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is. A Székesfehérvári Huszár Hagyományõrzõ Egyesület lovagolni tanította a fiatal lányokat, fiúkat. A Quad és a légvár folyamatosan fogadta a motorozni és csúszkálni vágyó vendégeket. A borkóstoláson a Velencei-tó környéki borokkal ismerkedhettek meg az érdeklõdök. Óriási érdeklõdés mellett zajlottak a különbözõ sportrendezvények, ügyességi versenyek. A légpuska lövészetnek volt a legtöbb résztvevõje, ahol Ledács Kiss Attila, Czompainé Deli Zita (mindkét esetben sorsolással) és gyermek kategóriában Verkó Attila lett a legjobb lövõ. A sodrófa hajítás nagyon népszerû volt a hölgyek körében, itt Szabóné D. Zsuzsa, illetve a lányok között Kovács Fanni lett a gyõztes. Kosárra dobásban Dániel Magdolna, Kelemen Viktor, és gyermek kategóriában Csepcsányi Bence dobtak a legjobban. 11-es rúgó verseny végeredménye Bernáth Klaudia, Kovács Bence és gyermek kategóriában Kovács Bence. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös tantermében Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezõ, Domokos Viktória, az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert, Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselõje fogadta az érdeklõdõket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és szolgáltatásaival, kérdéseikre hasznos tanácsokat kaphattak, a játékos kedvûek pedig kitöltötték a Hosz totót is.

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

Az eredményhirdetésen, a különbözõ sportversenyeken a legjobb eredményt elérõknek, valamint a Hosz totót hiba nélkül kitöltõknek Csepcsányi Zsolt, Bognár Balázs és Pistik Tibor Hosz alapszervezeti tisztségviselõk értékes ajándékokat adtak át.

A program zárásaként Csengery Otília, Pintér Tibor, Kárpáti Norbert szórakoztatta a nagyérdemût népszerû musical elõadással.

Ebédre közösen elfogyasztották a kiválóan elkészített babgulyást és rétest. Több mint ötszáz tagunk felhõtlen boldogságának adott helyszínt a Bregyó-közi katonai objektum.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.