2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összegzés és jövõ évi tervek a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár küldöttközgyûlésén

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:40

Most már csak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye kell ahhoz, hogy a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár 2008. január 1-jétõl bevezethesse a választható portfóliós rendszert. A november 22-én tartott õszi küldöttközgyûlés ugyanis egyebek közt elvégezte a bevezetéshez szükséges feladatokat. Ezek közé tartozott az alapszabály néhány pontjának megváltoztatása, a szükséges szabályzat megalkotása.

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolója emlékeztetett rá, hogy a legfõbb döntéshozó testület egy évvel ezelõtt határozott a választható portfóliós rendszer 2008. január 1-jétõl való bevezetésérõl, amely az idei év egyik legfontosabb feladata volt. Ugyanakkor a jó gazdálkodási eredmények következtében célul tûzték ki a fedezeti tartalékhányad emelését. További újításokat és erõfeszítéseket tettek a marketing és tagszervezési tevékenységben, hogy a fõbb munkáltatókat sújtó idei átszervezések ellenére se essen vissza a pénztár növekedése. Az új választható portfólióknak megfelelõen átdolgozták a befektetési politikát, folytatták az ingatlanok értékesítését. Több projektet valósítottak meg a pénztárban az alaptevékenység hatékonyságának javítására, a szolgáltatások magasabb szintû végzésére.

A küldöttközgyûlésen Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese ismertette a pénztár 2008. évi pénzügyi tervét, majd dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató adott tájékoztatást az új befektetési politikáról.

A testület meghallgatta Nagy Csaba, a Stabilitás pénztárszövetség elnöke tájékoztatását, ugyanis napirenden szerepelt a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár átlépése ebbe, a pénztári piac legjobbjait tömörítõ pénztárszövetségbe. A közgyûlés ezt követõen egyetértõen szavazott az átlépésrõl.

A nyugdíjpénztár vezetése korábban tárgyalásokat folytatott az OTP Garancia Biztosító Nyrt-vel, a szervezet régi támogatójával, hogyan tudna az intézmény a pénztártagoknak kedvezményes biztosításokat kínálni. Ennek részleteirõl Busa Zoltán, a társaság vagyonbiztosítási, üzleti és brókerigazgatóságának ügyvezetõ igazgatója tájékoztatta a küldötteket. Ennek lényege, hogy az OTP Garancia a tagsági viszonyhoz kapcsolódó, rendkívül kedvezményes biztosítási szolgáltatások körét dolgozta ki, kizárólag a „HONVÉD” Nyugdíjpénztári tagok részére. Errõl a késõbbiekben még tájékoztatjuk az olvasókat.

Az Igazgatótanács beszámolója felsorolta a jövõ év tervezett feladatait is.  Amennyiben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az engedélyt megadja, akkor 2008. január 1-jével mindkét ágazatban bevezetésre kerül a választható portfóliós befektetési rendszer. Ugyancsak az új jogszabályok a magánpénztári ágazatban és a választható portfóliót bevezetõ önkéntes ágazatban – legkésõbb 2009. január 1-jétõl – kötelezõen elõírják az elszámolási egységen alapuló nyilvántartás bevezetését.

A pénztár jövõje szempontjából változatlanul kulcskérdés a taglétszám növelése, ezért a jövõ évben tovább folytatódik a tagszervezési rendszerünk fejlesztése.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.