2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összegzés és jövõ évi tervek a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár küldöttközgyûlésén

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:40

Most már csak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye kell ahhoz, hogy a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár 2008. január 1-jétõl bevezethesse a választható portfóliós rendszert. A november 22-én tartott õszi küldöttközgyûlés ugyanis egyebek közt elvégezte a bevezetéshez szükséges feladatokat. Ezek közé tartozott az alapszabály néhány pontjának megváltoztatása, a szükséges szabályzat megalkotása.

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolója emlékeztetett rá, hogy a legfõbb döntéshozó testület egy évvel ezelõtt határozott a választható portfóliós rendszer 2008. január 1-jétõl való bevezetésérõl, amely az idei év egyik legfontosabb feladata volt. Ugyanakkor a jó gazdálkodási eredmények következtében célul tûzték ki a fedezeti tartalékhányad emelését. További újításokat és erõfeszítéseket tettek a marketing és tagszervezési tevékenységben, hogy a fõbb munkáltatókat sújtó idei átszervezések ellenére se essen vissza a pénztár növekedése. Az új választható portfólióknak megfelelõen átdolgozták a befektetési politikát, folytatták az ingatlanok értékesítését. Több projektet valósítottak meg a pénztárban az alaptevékenység hatékonyságának javítására, a szolgáltatások magasabb szintû végzésére.

A küldöttközgyûlésen Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese ismertette a pénztár 2008. évi pénzügyi tervét, majd dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató adott tájékoztatást az új befektetési politikáról.

A testület meghallgatta Nagy Csaba, a Stabilitás pénztárszövetség elnöke tájékoztatását, ugyanis napirenden szerepelt a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár átlépése ebbe, a pénztári piac legjobbjait tömörítõ pénztárszövetségbe. A közgyûlés ezt követõen egyetértõen szavazott az átlépésrõl.

A nyugdíjpénztár vezetése korábban tárgyalásokat folytatott az OTP Garancia Biztosító Nyrt-vel, a szervezet régi támogatójával, hogyan tudna az intézmény a pénztártagoknak kedvezményes biztosításokat kínálni. Ennek részleteirõl Busa Zoltán, a társaság vagyonbiztosítási, üzleti és brókerigazgatóságának ügyvezetõ igazgatója tájékoztatta a küldötteket. Ennek lényege, hogy az OTP Garancia a tagsági viszonyhoz kapcsolódó, rendkívül kedvezményes biztosítási szolgáltatások körét dolgozta ki, kizárólag a „HONVÉD” Nyugdíjpénztári tagok részére. Errõl a késõbbiekben még tájékoztatjuk az olvasókat.

Az Igazgatótanács beszámolója felsorolta a jövõ év tervezett feladatait is.  Amennyiben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az engedélyt megadja, akkor 2008. január 1-jével mindkét ágazatban bevezetésre kerül a választható portfóliós befektetési rendszer. Ugyancsak az új jogszabályok a magánpénztári ágazatban és a választható portfóliót bevezetõ önkéntes ágazatban – legkésõbb 2009. január 1-jétõl – kötelezõen elõírják az elszámolási egységen alapuló nyilvántartás bevezetését.

A pénztár jövõje szempontjából változatlanul kulcskérdés a taglétszám növelése, ezért a jövõ évben tovább folytatódik a tagszervezési rendszerünk fejlesztése.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.