2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összegzés és jövõ évi tervek a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár küldöttközgyûlésén

Hosz  |  2007. 11. 29., 20:40

Most már csak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye kell ahhoz, hogy a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár 2008. január 1-jétõl bevezethesse a választható portfóliós rendszert. A november 22-én tartott õszi küldöttközgyûlés ugyanis egyebek közt elvégezte a bevezetéshez szükséges feladatokat. Ezek közé tartozott az alapszabály néhány pontjának megváltoztatása, a szükséges szabályzat megalkotása.

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolója emlékeztetett rá, hogy a legfõbb döntéshozó testület egy évvel ezelõtt határozott a választható portfóliós rendszer 2008. január 1-jétõl való bevezetésérõl, amely az idei év egyik legfontosabb feladata volt. Ugyanakkor a jó gazdálkodási eredmények következtében célul tûzték ki a fedezeti tartalékhányad emelését. További újításokat és erõfeszítéseket tettek a marketing és tagszervezési tevékenységben, hogy a fõbb munkáltatókat sújtó idei átszervezések ellenére se essen vissza a pénztár növekedése. Az új választható portfólióknak megfelelõen átdolgozták a befektetési politikát, folytatták az ingatlanok értékesítését. Több projektet valósítottak meg a pénztárban az alaptevékenység hatékonyságának javítására, a szolgáltatások magasabb szintû végzésére.

A küldöttközgyûlésen Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese ismertette a pénztár 2008. évi pénzügyi tervét, majd dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató adott tájékoztatást az új befektetési politikáról.

A testület meghallgatta Nagy Csaba, a Stabilitás pénztárszövetség elnöke tájékoztatását, ugyanis napirenden szerepelt a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár átlépése ebbe, a pénztári piac legjobbjait tömörítõ pénztárszövetségbe. A közgyûlés ezt követõen egyetértõen szavazott az átlépésrõl.

A nyugdíjpénztár vezetése korábban tárgyalásokat folytatott az OTP Garancia Biztosító Nyrt-vel, a szervezet régi támogatójával, hogyan tudna az intézmény a pénztártagoknak kedvezményes biztosításokat kínálni. Ennek részleteirõl Busa Zoltán, a társaság vagyonbiztosítási, üzleti és brókerigazgatóságának ügyvezetõ igazgatója tájékoztatta a küldötteket. Ennek lényege, hogy az OTP Garancia a tagsági viszonyhoz kapcsolódó, rendkívül kedvezményes biztosítási szolgáltatások körét dolgozta ki, kizárólag a „HONVÉD” Nyugdíjpénztári tagok részére. Errõl a késõbbiekben még tájékoztatjuk az olvasókat.

Az Igazgatótanács beszámolója felsorolta a jövõ év tervezett feladatait is.  Amennyiben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az engedélyt megadja, akkor 2008. január 1-jével mindkét ágazatban bevezetésre kerül a választható portfóliós befektetési rendszer. Ugyancsak az új jogszabályok a magánpénztári ágazatban és a választható portfóliót bevezetõ önkéntes ágazatban – legkésõbb 2009. január 1-jétõl – kötelezõen elõírják az elszámolási egységen alapuló nyilvántartás bevezetését.

A pénztár jövõje szempontjából változatlanul kulcskérdés a taglétszám növelése, ezért a jövõ évben tovább folytatódik a tagszervezési rendszerünk fejlesztése.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.