2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:37

Táborfalván tartott - személyi beszélgetések elõtti - aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ. A Bakony Harckiképzõ Központ (MH BHK) helyi kiképzõ bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket.

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderõ-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekrõl kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László õrnagy, a kiképzõ bázis parancsnoka nyitotta meg, õ köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselõit; a kelet-magyarországi területi ügyvivõt és a kommunikációs ügyvivõt is.

Jakubik András elõadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivõ elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti fõosztályvezetõjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szûnjön meg a szolgálati viszonya.

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevõk - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetõségérõl, a felmentési idõ kezdetérõl, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthetõ beosztások elérhetõségérõl is érdeklõdtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivõ az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendõkrõl, míg a kommunikációs ügyvivõ a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekrõl tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintõ személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselõi, illetve jogászai is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.