2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:37

Táborfalván tartott - személyi beszélgetések elõtti - aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ. A Bakony Harckiképzõ Központ (MH BHK) helyi kiképzõ bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket.

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderõ-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekrõl kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László õrnagy, a kiképzõ bázis parancsnoka nyitotta meg, õ köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselõit; a kelet-magyarországi területi ügyvivõt és a kommunikációs ügyvivõt is.

Jakubik András elõadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivõ elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti fõosztályvezetõjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szûnjön meg a szolgálati viszonya.

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevõk - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetõségérõl, a felmentési idõ kezdetérõl, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthetõ beosztások elérhetõségérõl is érdeklõdtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivõ az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendõkrõl, míg a kommunikációs ügyvivõ a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekrõl tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintõ személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselõi, illetve jogászai is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.