2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:37

Táborfalván tartott - személyi beszélgetések elõtti - aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ. A Bakony Harckiképzõ Központ (MH BHK) helyi kiképzõ bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket.

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderõ-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekrõl kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László õrnagy, a kiképzõ bázis parancsnoka nyitotta meg, õ köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselõit; a kelet-magyarországi területi ügyvivõt és a kommunikációs ügyvivõt is.

Jakubik András elõadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivõ elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti fõosztályvezetõjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szûnjön meg a szolgálati viszonya.

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevõk - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetõségérõl, a felmentési idõ kezdetérõl, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthetõ beosztások elérhetõségérõl is érdeklõdtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivõ az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendõkrõl, míg a kommunikációs ügyvivõ a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekrõl tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintõ személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselõi, illetve jogászai is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.