2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lövész és műszaki katonák között

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:46

Aktuális tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen A Hódmezõvásárhelyen szolgáló hivatásos és szerzõdéses állomány elõtt tartottak tájékoztatót az aktuális, Magyar Honvédséggel kapcsolatos történésekrõl, valamint a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról Mészáros Géza elnök és kollégái. A Magyar Honvédség 5/62, 5/3 könnyû lövész-, valamint a 37/4 mûszaki-építõ zászlóaljak katonái elõtt - január 17-én - megtartott rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt.

Az aktuális tájékoztató elõtt Farkas Imre ezredes, helyõrségparancsnok fogadta a Mészáros Géza Hosz elnök vezette szakszervezeti tisztségviselõket. A Jakubik András kelet-magyarországi-, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivõ és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ részvételével lefolytatott munkabeszélgetésen Farkas ezredes a zászlóalj jogállásával, az állományilletékességgel, a napirenden lévõ személyi beszélgetésekkel, az esetleges szerzõdéses-kiáramlással kapcsolatos kérdéseket, illetve a dandártörzs felállításával összefüggõ feladatokat említette legfontosabb, a 2007-es esztendõben napirendre kerülõ tennivalónak.

Ezt követõen Bátor Ferenc õrnagy, a Hosz helyi alapszervezetének vezetõje megnyitotta az aktuális tájékoztatót. Miután bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket és a szolgáltatásokat bemutató külsõ elõadókat, Mészáros Géza tartott elõadást.

A Hosz elnöke beszámolt - többek között - az elmúlt idõszakban a katonák érdekében elért szakszervezeti eredményekrõl, év végi és év eleji juttatásokról. A szakszervezet elnöke beszélt még a nyugállományba helyezés jelenlegi és jövõbeni feltételeirõl, a Hosz és a szakminisztériumok közötti, ez ügyben folytatott tárgyalásokról. A Hosz elnöke a legkedvezõbb szakszervezeti szolgáltatásokról is szót ejtett, majd beszámolt arról a szakminisztériummal lefolytatott eredményes tárgyalásról is, melynek sikereként már az albérleti hozzájárulás is átkonvertálható lízingdíjjá.

Ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyekrõl, így a Hjt. küszöbön lévõ módosításairól is beszámolt. A Hosz jogi ügyvivõje a civilesítési elképzelések, a felmentési idõ új szabályozása (2-6 hónapig), a pótlékrendszer modernizálása, valamint a teljesítményalapú bérezés mellett a szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztetõ fórumának (SZÉF) szakmai bizottságának - január 16-i - megalakulásáról is tájékoztatott. A jogi szakember ezt követõen az elõzetesen feltett - így többek között a felmentési idõre, a leszerelési segélyre, valamint a lejáró szerzõdésekre vonatkozó - kérdésekre válaszolt.

Ezt követõen Jáger Tibor a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról adott áttekintést. A szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezõje után Földi Gergely, a Budapest Bank adósságrendezõ és jelzáloghitelérõl informálta a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonákat. Az elõadáson a dolgozói együttmûködési program mellett a mobil hiteltanácsadói szolgáltatásról is szó esett. A tájékoztatón Várnai Katalin és munkatársai is közremûködtek.

Ezt követõen Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója és munkatársa, Rideg Zoltán értékesítési vezetõ adott részletes tájékoztatást a hármas együttmûködés eredményeként közelmúltban létrejött konstrukcióról. A tájékoztató fórummal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.