2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lövész és műszaki katonák között

Hosz  |  2007. 02. 01., 08:46

Aktuális tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen A Hódmezõvásárhelyen szolgáló hivatásos és szerzõdéses állomány elõtt tartottak tájékoztatót az aktuális, Magyar Honvédséggel kapcsolatos történésekrõl, valamint a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról Mészáros Géza elnök és kollégái. A Magyar Honvédség 5/62, 5/3 könnyû lövész-, valamint a 37/4 mûszaki-építõ zászlóaljak katonái elõtt - január 17-én - megtartott rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt.

Az aktuális tájékoztató elõtt Farkas Imre ezredes, helyõrségparancsnok fogadta a Mészáros Géza Hosz elnök vezette szakszervezeti tisztségviselõket. A Jakubik András kelet-magyarországi-, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivõ és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ részvételével lefolytatott munkabeszélgetésen Farkas ezredes a zászlóalj jogállásával, az állományilletékességgel, a napirenden lévõ személyi beszélgetésekkel, az esetleges szerzõdéses-kiáramlással kapcsolatos kérdéseket, illetve a dandártörzs felállításával összefüggõ feladatokat említette legfontosabb, a 2007-es esztendõben napirendre kerülõ tennivalónak.

Ezt követõen Bátor Ferenc õrnagy, a Hosz helyi alapszervezetének vezetõje megnyitotta az aktuális tájékoztatót. Miután bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselõket és a szolgáltatásokat bemutató külsõ elõadókat, Mészáros Géza tartott elõadást.

A Hosz elnöke beszámolt - többek között - az elmúlt idõszakban a katonák érdekében elért szakszervezeti eredményekrõl, év végi és év eleji juttatásokról. A szakszervezet elnöke beszélt még a nyugállományba helyezés jelenlegi és jövõbeni feltételeirõl, a Hosz és a szakminisztériumok közötti, ez ügyben folytatott tárgyalásokról. A Hosz elnöke a legkedvezõbb szakszervezeti szolgáltatásokról is szót ejtett, majd beszámolt arról a szakminisztériummal lefolytatott eredményes tárgyalásról is, melynek sikereként már az albérleti hozzájárulás is átkonvertálható lízingdíjjá.

Ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyekrõl, így a Hjt. küszöbön lévõ módosításairól is beszámolt. A Hosz jogi ügyvivõje a civilesítési elképzelések, a felmentési idõ új szabályozása (2-6 hónapig), a pótlékrendszer modernizálása, valamint a teljesítményalapú bérezés mellett a szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztetõ fórumának (SZÉF) szakmai bizottságának - január 16-i - megalakulásáról is tájékoztatott. A jogi szakember ezt követõen az elõzetesen feltett - így többek között a felmentési idõre, a leszerelési segélyre, valamint a lejáró szerzõdésekre vonatkozó - kérdésekre válaszolt.

Ezt követõen Jáger Tibor a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról adott áttekintést. A szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezõje után Földi Gergely, a Budapest Bank adósságrendezõ és jelzáloghitelérõl informálta a megjelent hivatásos és szerzõdéses katonákat. Az elõadáson a dolgozói együttmûködési program mellett a mobil hiteltanácsadói szolgáltatásról is szó esett. A tájékoztatón Várnai Katalin és munkatársai is közremûködtek.

Ezt követõen Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója és munkatársa, Rideg Zoltán értékesítési vezetõ adott részletes tájékoztatást a hármas együttmûködés eredményeként közelmúltban létrejött konstrukcióról. A tájékoztató fórummal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.