2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 06. 29., 08:35

Ülést tartott a Nyugállományú Tagozat elnöksége A Nyugállományú Tagozat június 15-i elnökségi ülését megemlékezéssel kezdte, egyperces néma felállással adózott Stock János nyá. altábornagy úr elhunyta alkalmából, temetése napján.

A tájékoztatóban az elnök elmondta, hogy Tagozatunk 30 fõvel képviseltette magát a június 1-i fáklyás demonstráción, kifejezve ezzel azt, hogy a Tagozat támogatja a demonstráció céljait.

Látogatást tettünk a Honvédelmi Idõsügyi Tanács, a BEOSZ és a NYOKOSZ tisztségviselõinek részvételével. A tisztségviselõk a HOSZ elnökének vezetésével ellátogattak Tordasra, ahol megismerkedtek egy idõsotthon létesítését célzó beruházás tervezetével.

Az elnökség elõkészítette a Honvédségi Nyugállományúak Országos Konferenciáján való részvételt, elvégezte a 30 fõ résztvevõ csoportonkénti elosztását, megállapodott a hozzászólás fõbb gondolataiban.

Az elnökség foglalkozott a szociológiai felmérés feldolgozásával, megállapította, hogy a csoportoktól kevés írásos anyag érkezett, amibõl egyelõre nem lehet a tapasztalatokat öszszegezni, ezért a téma összegzését késõbbre halasztotta.

Az elnökség áttekintette az elsõ félévi gazdálkodás helyzetét. Megállapította, hogy a bevétel még nem éri el a tervezettet, a kiadások idõarányosak, a csoportok pénzfelhasználása alacsonyszintû, a mûködési költségek a tervezett szinten alakultak.

Az egyebekben az elnökség aktuális kérdésekkel foglalkozott. Elégedetten vettük tudomásul, hogy a 2007 évi üdülési térítési díjak az idén nem emelkednek.

Az elnökség áttekintette a 2007. május 1. óta érvényben lévõ HOSZ-ING csoportos élet- és balesetbiztosítási szerzõdést. A Tagozat elnöksége örömmel állapította meg, hogy május 1. óta minden nyugállományú tagunk biztosítottá vált és ez a szerzõdés a természetes halál esetére is vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a természetes halállal elhunyt tagunk esetében az örökösnek 100 000Ft-ot fizet ki a biztosító. Az ügyintézéshez szükséges dokumentációt megküldtük a csoportvezetõknek, és arra kérjük a csoportvezetõket, hogy bármilyen biztosítási esemény bekövetkezése után eltelt 10 napon belül a kitöltött ING ûrlapot és az addig rendelkezésre álló okmányokat küldjék meg a HOSZ központi irodájához, annak érdekében, hogy a biztosítót 15 napon belül értesítse a HOSZ ügyintézõje.

Cím: Honvédszakszervezet 1581 Budapest  Pf.: 65.

Az elnökség tájékoztatja a tagságot, hogy a temetési segélyezés rendje egyelõre nem változott, a segély igénylése és folyósítása is az eddigi rendben történik. Továbbá az ING-vel kötött csoportos élet- és balesetbiztosítás ügyintézésének rendje és az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a HOSZ honlapjáról letölthetõk.

Az elnökségi ülés végén köszöntöttük Pásztor Zsolt és Sörös István alelnököket, akik a honvédelmi érdekegyeztetés 15. évfordulóján honvédelmi miniszteri elismerésben részesültek. E helyen is gratulálunk és további eredményes szakszervezeti munkát, erõt-egészséget, családi boldogságot kívánunk nekik.

Szoboszlai Endre nyá. mérnök ezredes

Tagozat elnök

 

Emléküket kegyelettel megõrizzük:

Hodut László nyá. õrnagy               59. évében    Békéscsaba

Zentál Adorján nyá. százados        90. évében    Békéscsaba

Id. Kovács Árpád nyá. százados    79. évében    Mezõcsát

Lengyel István nyá. törzszászlós   66. évében    Miskolc

Perge János nyá. alezredes            80. évében    Miskolc

Koleszár Ferenc tart. százados      86. évében    Miskolc

Lukács Lajos nyá. õrnagy               72. évében    Nagykanizsa

Pálosi István Lajos nyá. alezredes  79. évében    Nagykanizsa

Kocsis Ferenc nyá. õrnagy             69. évében    Nyíregyháza

Vita Vilmos nyá. õrnagy                  82. évében    Nyíregyháza

Balogh Zoltán nyá. mk. ezredes      77. évében    Orosháza

Petróczi Gyula nyá. százados        52. évében    Szolnok

Földi József nyá. alezredes            56. évében    Szolnok

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.