2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 06. 29., 08:35

Ülést tartott a Nyugállományú Tagozat elnöksége A Nyugállományú Tagozat június 15-i elnökségi ülését megemlékezéssel kezdte, egyperces néma felállással adózott Stock János nyá. altábornagy úr elhunyta alkalmából, temetése napján.

A tájékoztatóban az elnök elmondta, hogy Tagozatunk 30 fõvel képviseltette magát a június 1-i fáklyás demonstráción, kifejezve ezzel azt, hogy a Tagozat támogatja a demonstráció céljait.

Látogatást tettünk a Honvédelmi Idõsügyi Tanács, a BEOSZ és a NYOKOSZ tisztségviselõinek részvételével. A tisztségviselõk a HOSZ elnökének vezetésével ellátogattak Tordasra, ahol megismerkedtek egy idõsotthon létesítését célzó beruházás tervezetével.

Az elnökség elõkészítette a Honvédségi Nyugállományúak Országos Konferenciáján való részvételt, elvégezte a 30 fõ résztvevõ csoportonkénti elosztását, megállapodott a hozzászólás fõbb gondolataiban.

Az elnökség foglalkozott a szociológiai felmérés feldolgozásával, megállapította, hogy a csoportoktól kevés írásos anyag érkezett, amibõl egyelõre nem lehet a tapasztalatokat öszszegezni, ezért a téma összegzését késõbbre halasztotta.

Az elnökség áttekintette az elsõ félévi gazdálkodás helyzetét. Megállapította, hogy a bevétel még nem éri el a tervezettet, a kiadások idõarányosak, a csoportok pénzfelhasználása alacsonyszintû, a mûködési költségek a tervezett szinten alakultak.

Az egyebekben az elnökség aktuális kérdésekkel foglalkozott. Elégedetten vettük tudomásul, hogy a 2007 évi üdülési térítési díjak az idén nem emelkednek.

Az elnökség áttekintette a 2007. május 1. óta érvényben lévõ HOSZ-ING csoportos élet- és balesetbiztosítási szerzõdést. A Tagozat elnöksége örömmel állapította meg, hogy május 1. óta minden nyugállományú tagunk biztosítottá vált és ez a szerzõdés a természetes halál esetére is vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a természetes halállal elhunyt tagunk esetében az örökösnek 100 000Ft-ot fizet ki a biztosító. Az ügyintézéshez szükséges dokumentációt megküldtük a csoportvezetõknek, és arra kérjük a csoportvezetõket, hogy bármilyen biztosítási esemény bekövetkezése után eltelt 10 napon belül a kitöltött ING ûrlapot és az addig rendelkezésre álló okmányokat küldjék meg a HOSZ központi irodájához, annak érdekében, hogy a biztosítót 15 napon belül értesítse a HOSZ ügyintézõje.

Cím: Honvédszakszervezet 1581 Budapest  Pf.: 65.

Az elnökség tájékoztatja a tagságot, hogy a temetési segélyezés rendje egyelõre nem változott, a segély igénylése és folyósítása is az eddigi rendben történik. Továbbá az ING-vel kötött csoportos élet- és balesetbiztosítás ügyintézésének rendje és az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a HOSZ honlapjáról letölthetõk.

Az elnökségi ülés végén köszöntöttük Pásztor Zsolt és Sörös István alelnököket, akik a honvédelmi érdekegyeztetés 15. évfordulóján honvédelmi miniszteri elismerésben részesültek. E helyen is gratulálunk és további eredményes szakszervezeti munkát, erõt-egészséget, családi boldogságot kívánunk nekik.

Szoboszlai Endre nyá. mérnök ezredes

Tagozat elnök

 

Emléküket kegyelettel megõrizzük:

Hodut László nyá. õrnagy               59. évében    Békéscsaba

Zentál Adorján nyá. százados        90. évében    Békéscsaba

Id. Kovács Árpád nyá. százados    79. évében    Mezõcsát

Lengyel István nyá. törzszászlós   66. évében    Miskolc

Perge János nyá. alezredes            80. évében    Miskolc

Koleszár Ferenc tart. százados      86. évében    Miskolc

Lukács Lajos nyá. õrnagy               72. évében    Nagykanizsa

Pálosi István Lajos nyá. alezredes  79. évében    Nagykanizsa

Kocsis Ferenc nyá. õrnagy             69. évében    Nyíregyháza

Vita Vilmos nyá. õrnagy                  82. évében    Nyíregyháza

Balogh Zoltán nyá. mk. ezredes      77. évében    Orosháza

Petróczi Gyula nyá. százados        52. évében    Szolnok

Földi József nyá. alezredes            56. évében    Szolnok

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.