2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kereset-megállapodás érdekében

Hosz  |  2007. 06. 29., 08:38

A Hosz elnökségi ülésén történt A Honvédszakszervezet (Hosz) elnökségének június 13-i ülésén miután a fáklyás demonstráció tapasztalatait értékelték, a szaktárcával aláírandó kereset-megállapodásról szóló tervezetet is jóváhagyták a szakszervezet döntéshozói. A szolnoki Béketámogató Kiképzõ Központban (BKK)megrendezett kihelyezett fórumon az elnökség és az ügyvezetés tagjain kívül megjelentek a haderõnemi titkárok és a Szolnokon, valamint a közeli helyõrségekben funkcionáló Hosz alapszervezetek és csoportok vezetõi is.

Az elõzõ két elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzõkönyvének elfogadása után Mészáros Géza az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról tájékoztatott. A Hosz elnöke - egyebek mellett - a kereset-növekedésrõl szóló, a szaktárcával folytatott tárgyalásokról elmondta: a Hosz amellett, hogy szeretné megõrízni a kiegészítõ elemeket (pénztári hozzájárulások, stb.), a költségvetési nehézségek ellenére további garanciákat (egyszeri kifizetés, stb.) kér, emellett a HÉF munkavállalói oldalának köszönhetõen az üdülési térítési díjak sem fognak idén emelkedni.

(A HM és a Hosz közötti megállapodás-tervezetet hamarosan közzé teszük weblapunkon - a szerk.)

Miután a HÉF 15 éves jubileuma alkalmából rendezett emlékülésen történteket értékelték az elnökség tagjai, a fáklyás demonstráció tapasztalatairól a Hosz elnöke elmondta, hogy a sikeres fellépés ellenére vannak még averziók, a katona-társadalom még nem felkészült az ilyen és ehhez hasonló demonstrációkon történõ hatékony megjelenésre. A választmányi ülésen hozott döntéssel, a szakmai elõkészítéssel, tervezéssel, valamint az aktív demonstrációs részvétellel átléptük saját árnyékunkat. Nagyon korrekt és tisztességes megmozdulás volt a szakszervezet részérõl - tette hozzá Mészáros Géza. 

A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula alelnök terjesztette be - a HÉF útján elküldendõ - a személyi állomány keresetének 2007. évi növelését szolgáló intézkedésekrõl és az egyéb juttatásokról szóló megállapodás-tervezetet. 

A Hosz alelnöke - ezt követõen - beszélt a HÉF június 20-i ülésének napirendjén szereplõ témákról is.

A határozatok nyilvánosságáról szóló határozattervezet megtárgyalása során Mészáros Géza elõterjesztése után Nagy Zoltán ellenõrzõ bizottsági elnök indokolta a tervezetet: valamennyi információ, amely szükséges az alapszervezetek és csoportok mûködéséhez, hozzáférhetõ lesz.

A ceglédi Aquaparkban rendezendõ július 21-i Családi Nap szervezési információi után a Szerzõdéses Katonák Országos Konferenciája (SZKOK) elõkészületeirõl a Hosz elnöke azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak a Magyar Honvédségnek és a Honvédszakszervezetnek is a szerzõdéses katonaállomány tagjai. A pályántartás, az ismeretek bõvítése, a vezetõk és az állomány közötti kötetlen fórum, valamint az igénybe vehetõ szolgáltatások lesznek középpontba állítva - mondta a június 21-23 közötti rendezvényrõl Mészáros Géza.  

A pártoló tagi felvételrõl Mészáros Géza terjesztette elõ a javaslatot, majd 3 jelölt felvételérõl döntöttek. Ezt követõen pedig a 2007. évi Kongresszus elõkészületeirõl, a munkabizottságok tevékenységérõl Szincsák Gyula alelnök számolt be.

Az egyebekben Sárkány Ferenc, az Egység 2002. Kft. ügyvezetõje az új Vodafone díjcsomagról, valamint az újabb lakáslízing-szerzõdésrõl, a június 14-én, a Katonákért Alapítvány Erste Bankkal aláírandó kontraktusáról is tájékoztatta a megjelenteket. Az ülés végén a meghívott alapszervezeti- és csoportvezetõk kérdéseire válaszoltak az elnökség tagjai és az Egység 2002 Kft. munkatársai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.