2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: A pártoló tagi rendezvényen történt

Hosz  |  2007. 02. 28., 12:59

A Katonákért Alapítvány szervezésében az új logisztikai szervezet feladatairól, az átalakítás céljáról, funkciójáról tartott elõadást Horváth József dandártábornok, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (HM FLÜ) vezérigazgatója. A február 13-i, pártoló tagi elõadás után kötetlen baráti beszélgetésen vettek részt a meghívott vendégek.

Február 15. nagy nap a Katonákért Alapítvány életében - mondta a pártoló tagi rendezvény megnyitójában Szekeres István. Az Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy 2007-ben is mintegy 2 millió forint bevételt remélnek az szja 1%-ának felajánlásaiból. Az aktuális alapítványi történésekrõl szóló rövid tájékoztató után a kuratórium elnöke kijelentette: radikális átalakításon megy át 2007-ben a Magyar Honvédség, s ennek egy szelete a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség megalakítása. Az elõadást bevezetõ Szekeres István - miután köszöntötte a megjelent pártoló tagokat - a meghívott elõadónak adta át a szót.

- Hibának tartom saját tevékenységünket nemezetközi példákkal igazolni - kezdte elõadását Horváth József dandártábornok. A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója - többek között - kiemelte: az elmúlt években a logisztikai szervezeteket mind nemzetközi, mind hazai szinten jelentõs mértékben redukálták. A HM FLÜ vezetõje ezt követõen részletesen is bemutatta az általa vezetett - mintegy 380 fõs - szervezet struktúráját, de beszélt a legfontosabb beszerzési és technológiai feladatokról, valamint a közbeszerzési eljárások alakulásáról is. A vezérigazgató az egyes igazgatóságokat, azok munkáját is górcsõ alá vette, majd a termelõ logisztikai egység feladatairól, azok szervezeti helyérõl, a szintén újonnan megalakult MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) strukturális rendjébe integrálódó kapcsolatrendszerrõl, sõt még ugyancsak az ügynökség által bonyolított export-import engedélyekrõl és a vámzárról is beszélt. Az ügynökség létrehozása, az egyes logisztikai szervezetek átalakítása során végzett válságmenedzselés során rengeteg dolgot jobban is végezhettünk volna - mondta önkritikusan a vezérigazgató.

Az elõadás végén - az új ügynökség tevékenysége iránt - érdeklõdõ kérdéseket is megfogalmaztak a Hosz budapesti Központi Irodájában megjelent résztvevõk. A szakmai elõadást követõen kötetlen baráti beszélgetésen vettek részt a Katonákért Közhasznú Alapítvány pártoló tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.