2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: A pártoló tagi rendezvényen történt

Hosz  |  2007. 02. 28., 12:59

A Katonákért Alapítvány szervezésében az új logisztikai szervezet feladatairól, az átalakítás céljáról, funkciójáról tartott elõadást Horváth József dandártábornok, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (HM FLÜ) vezérigazgatója. A február 13-i, pártoló tagi elõadás után kötetlen baráti beszélgetésen vettek részt a meghívott vendégek.

Február 15. nagy nap a Katonákért Alapítvány életében - mondta a pártoló tagi rendezvény megnyitójában Szekeres István. Az Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy 2007-ben is mintegy 2 millió forint bevételt remélnek az szja 1%-ának felajánlásaiból. Az aktuális alapítványi történésekrõl szóló rövid tájékoztató után a kuratórium elnöke kijelentette: radikális átalakításon megy át 2007-ben a Magyar Honvédség, s ennek egy szelete a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség megalakítása. Az elõadást bevezetõ Szekeres István - miután köszöntötte a megjelent pártoló tagokat - a meghívott elõadónak adta át a szót.

- Hibának tartom saját tevékenységünket nemezetközi példákkal igazolni - kezdte elõadását Horváth József dandártábornok. A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója - többek között - kiemelte: az elmúlt években a logisztikai szervezeteket mind nemzetközi, mind hazai szinten jelentõs mértékben redukálták. A HM FLÜ vezetõje ezt követõen részletesen is bemutatta az általa vezetett - mintegy 380 fõs - szervezet struktúráját, de beszélt a legfontosabb beszerzési és technológiai feladatokról, valamint a közbeszerzési eljárások alakulásáról is. A vezérigazgató az egyes igazgatóságokat, azok munkáját is górcsõ alá vette, majd a termelõ logisztikai egység feladatairól, azok szervezeti helyérõl, a szintén újonnan megalakult MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) strukturális rendjébe integrálódó kapcsolatrendszerrõl, sõt még ugyancsak az ügynökség által bonyolított export-import engedélyekrõl és a vámzárról is beszélt. Az ügynökség létrehozása, az egyes logisztikai szervezetek átalakítása során végzett válságmenedzselés során rengeteg dolgot jobban is végezhettünk volna - mondta önkritikusan a vezérigazgató.

Az elõadás végén - az új ügynökség tevékenysége iránt - érdeklõdõ kérdéseket is megfogalmaztak a Hosz budapesti Központi Irodájában megjelent résztvevõk. A szakmai elõadást követõen kötetlen baráti beszélgetésen vettek részt a Katonákért Közhasznú Alapítvány pártoló tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.