2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szervezeti élet megújítása

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:05

A 2006. évi feladatok végrehajtásának értékelése, az idei esztendõ feladatainak egyeztetése, a munka- és költségvetési terv, a szervezeti élet jövõje, valamint személyi kérdések szerepeltek a Hosz Nyugállományú Tagozat február 8-i Választmányi ülésének napirendjén. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megtartott eseményt - Szincsák Gyula alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár jelenlétében - Szoboszlai Endre tagozatelnök vezette le.

A feladatok végrehajtása, a csoportok és az alapszervezetek mûködése zavartalan, a gazdálkodás biztosítja a Nyugállományú Tagozat 2007-es célkitûzéseinek, tennivalóinak problémamentes megvalósítását - mondta a 2006-os év feladatairól szóló beszámolójához fûzött szóbeli kiegészítésében Szoboszlai Endre. A tagozatelnök után több hozzászóló is kifejtette, hogy ,,megmozdult az állóvíz“.

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb 2007-es tennivalóiról, a munkatervrõl szólva a kongresszusi felkészülést, a nyugállományúak stratégiai célkitûzéseiért, így - többek között - a nyugdíjkorrekcióért vívott hatékony küzdelmet, a tagság aktivitásának fellendítését említette Szoboszlai Endre. A választmány több tagja is fontosnak tartotta megfogalmazni, hogy a nyugdíjasházakkal kapcsolatos tennivalók kerüljenek be a legfontosabb szakszervezeti célkitûzések közé.

- A likviditási hátteret megteremtette a szakszervezet vezetése. Az esztendõ során a segélyezést maximalizálni szeretnénk, a csoportokat korrekt pénzfelhasználásra ösztönözzük, hiszen a túlköltekezés megengedhetetlen - tette hozzá a tagozat költségvetésének tárgyalásakor a tagozat elnöke.

A szervezeti élet felpezsdítésének, megújításának tárgyalásakor élénk vita bontakozott ki arról, hogy a tagozatban történõ mûködés folytatódjon-e. Több hozzászóló szerint a jelenlegi szervezeti keretek között, de csökkentett létszámmal lenne gazdaságos és hatékony a mûködés. Sörös István levezetõ elnök a vita után bejelentette, hogy a választmány - egyhangú voksolás után - a 3-5 fõs elnökséggel mûködõ tagozat, mint szervezeti forma mellett döntött. Emellett a tagság aktivitásának motivációs lehetõségeirõl is szó esett.

A személyi kérdésekkel foglalkozó napirend során Kása László volt tagozatelnök elmondta, hogy a Hosz elnökségében betöltött pozíciójáról nem mondott le, azt a feladatot a novemberi kongresszusig ellátja.

Ezt követõen elismerõ okleveleket és ajándéktárgyakat adott át Szincsák Gyula. A Hosz alelnöke aktív szakszervezeti tevékenysége elismeréséül Szilágyi István, Lovász Sándor, Szõke Sándor, Szabó István és Pénzes József volt tagozat elnökségi tagok számára nyújtotta át - a Hosz elnöke nevében - az elismeréseket.

Aktuális tájékoztatójában a Hosz alelnöke - többek között - a szakszervezet és a szakminisztérium közötti egyeztetésekrõl, az illetmény- és bértárgyalások állásáról, a február 15-re tervezett nagygyûlés és a február 21-re szervezett közszolgálati figyelmeztetõ sztrájk mikéntjérõl adott tájékoztatást. Szincsák Gyula szavait Jáger Tibor mb. nyugat-magyarországi területi ügyvivõ az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól szóló információival egészítette ki.

Sándor Roland pénzügyi referens pedig az adózás megváltozott szabályzóiról adott áttekintést a tagozat választmányi tagjainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.