2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szervezeti élet megújítása

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:05

A 2006. évi feladatok végrehajtásának értékelése, az idei esztendõ feladatainak egyeztetése, a munka- és költségvetési terv, a szervezeti élet jövõje, valamint személyi kérdések szerepeltek a Hosz Nyugállományú Tagozat február 8-i Választmányi ülésének napirendjén. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megtartott eseményt - Szincsák Gyula alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár jelenlétében - Szoboszlai Endre tagozatelnök vezette le.

A feladatok végrehajtása, a csoportok és az alapszervezetek mûködése zavartalan, a gazdálkodás biztosítja a Nyugállományú Tagozat 2007-es célkitûzéseinek, tennivalóinak problémamentes megvalósítását - mondta a 2006-os év feladatairól szóló beszámolójához fûzött szóbeli kiegészítésében Szoboszlai Endre. A tagozatelnök után több hozzászóló is kifejtette, hogy ,,megmozdult az állóvíz“.

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb 2007-es tennivalóiról, a munkatervrõl szólva a kongresszusi felkészülést, a nyugállományúak stratégiai célkitûzéseiért, így - többek között - a nyugdíjkorrekcióért vívott hatékony küzdelmet, a tagság aktivitásának fellendítését említette Szoboszlai Endre. A választmány több tagja is fontosnak tartotta megfogalmazni, hogy a nyugdíjasházakkal kapcsolatos tennivalók kerüljenek be a legfontosabb szakszervezeti célkitûzések közé.

- A likviditási hátteret megteremtette a szakszervezet vezetése. Az esztendõ során a segélyezést maximalizálni szeretnénk, a csoportokat korrekt pénzfelhasználásra ösztönözzük, hiszen a túlköltekezés megengedhetetlen - tette hozzá a tagozat költségvetésének tárgyalásakor a tagozat elnöke.

A szervezeti élet felpezsdítésének, megújításának tárgyalásakor élénk vita bontakozott ki arról, hogy a tagozatban történõ mûködés folytatódjon-e. Több hozzászóló szerint a jelenlegi szervezeti keretek között, de csökkentett létszámmal lenne gazdaságos és hatékony a mûködés. Sörös István levezetõ elnök a vita után bejelentette, hogy a választmány - egyhangú voksolás után - a 3-5 fõs elnökséggel mûködõ tagozat, mint szervezeti forma mellett döntött. Emellett a tagság aktivitásának motivációs lehetõségeirõl is szó esett.

A személyi kérdésekkel foglalkozó napirend során Kása László volt tagozatelnök elmondta, hogy a Hosz elnökségében betöltött pozíciójáról nem mondott le, azt a feladatot a novemberi kongresszusig ellátja.

Ezt követõen elismerõ okleveleket és ajándéktárgyakat adott át Szincsák Gyula. A Hosz alelnöke aktív szakszervezeti tevékenysége elismeréséül Szilágyi István, Lovász Sándor, Szõke Sándor, Szabó István és Pénzes József volt tagozat elnökségi tagok számára nyújtotta át - a Hosz elnöke nevében - az elismeréseket.

Aktuális tájékoztatójában a Hosz alelnöke - többek között - a szakszervezet és a szakminisztérium közötti egyeztetésekrõl, az illetmény- és bértárgyalások állásáról, a február 15-re tervezett nagygyûlés és a február 21-re szervezett közszolgálati figyelmeztetõ sztrájk mikéntjérõl adott tájékoztatást. Szincsák Gyula szavait Jáger Tibor mb. nyugat-magyarországi területi ügyvivõ az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól szóló információival egészítette ki.

Sándor Roland pénzügyi referens pedig az adózás megváltozott szabályzóiról adott áttekintést a tagozat választmányi tagjainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.