2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:06

Ülésezett az Idõsügyi Tanács A Honvédelmi Idõsügyi Tanács január 31-én tartotta idei elsõ ülését, melyen a honvédelmi miniszter képviseletében Iváncsik Imre államtitkár vett részt. Az ülés kezdetén a HIT két új tagjának átadta a Megbízólevelet, melyben a tanács munkájában való részvételre kéri fel a honvédelmi miniszter a delegáltakat. Az elsõ napirendben az államtitkár úr a honvédelem helyzetérõl, a 2007 évi kihívásokról, a tervezett feladatokról, a tervezett feladatok végrehajtásáról adott tájékoztatást. A haderõ-átalakítás hatásainak elemzésekor az aktív állományra gyakorolt hatásokon túl hangot adtunk a nyugállományú szervezetekre gyakorolt kedvezõtlen hatásokról is, és kértük, hogy a tárca érzékenyebben reagáljon azon felvetéseinkre, amelyekben a mûködési feltételeink további biztosítását kérjük a folyamatban lévõ tiszti klub eladások és hadkiegészítõ parancsnokságok megszüntetése közepette is.

A második napirendben Dr. Németh András o. ddtbk. az MH Egészségügyi Központ elõkészítõ Törzs parancsnoka a katonaegészségügy helyzetérõl, átalakításáról, az átalakítás várható hatásairól és az idõskorú állomány ellátásáról adott tájékoztatást. Számunkra jó hír, hogy folyik a Központi Honvéd Kórház új pavilonjának mûködési engedélyezési eljárása, ami elõrehaladott állapotban van és május 21-re, a Honvédelem Napjára van tervezve az ünnepélyes átadása, megnyitása. Végre örülhetünk, hogy több mint két és fél évtized után, rövidebb-hosszabb idejû megtorpanások ellenére befejezõdik egy százmilliárdos nagyságrendû beruházás és elkezdi szolgálni nemcsak a katona, hanem az országos egészségügyet is.

További jó hír számunkra, hogy a hévízi és a balatonfüredi rehabilitációs intézetek és a verõcemarosi betegotthon integrált szervezeti formában tovább mûködnek és természetesen változatlanul - mint igényjogosultaknak - rendelkezésünkre állnak a szolgáltatásaikkal. Megnyugtató a vidéken élõ bajtársainknak, hogy igényjogosultságuk révén továbbra is igénybe vehetik az „új” Honvédkórház szolgáltatásait is.

A harmadik napirendben Garay János Tamás alezredes, a személyzeti fõosztály érdekvédelmi részleg vezetõje adott tájékoztatást a haderõ átalakításon belül, a Hadkiegészítõ Parancsnokságok átalakításáról és a minket érintõ humán szolgáltatások alakulásáról. Az új rendszer mûködésének teljes kibontakozásáig, megismeréséig annyit kellett tudnunk, hogy a nyugállományúak ügyeinek intézését a megyei Hadkiegészítõ Parancsnokságok helyén megmaradt Toborzó és Érdekvédelmi Irodáknál kell kezdeményezni, az eddigi rendnek megfelelõen.

Végül a HIT 2007. évi munkatervét fogadtuk el azzal, hogy a jelenleg tervesített négy ülésen kívül, a tárgyalt témák eredményétõl függõen további üléseket kívánunk tartani.

            Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes

a Honvédelmi Idõsügyi Tanács tagja

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.