2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 02. 28., 13:06

Ülésezett az Idõsügyi Tanács A Honvédelmi Idõsügyi Tanács január 31-én tartotta idei elsõ ülését, melyen a honvédelmi miniszter képviseletében Iváncsik Imre államtitkár vett részt. Az ülés kezdetén a HIT két új tagjának átadta a Megbízólevelet, melyben a tanács munkájában való részvételre kéri fel a honvédelmi miniszter a delegáltakat. Az elsõ napirendben az államtitkár úr a honvédelem helyzetérõl, a 2007 évi kihívásokról, a tervezett feladatokról, a tervezett feladatok végrehajtásáról adott tájékoztatást. A haderõ-átalakítás hatásainak elemzésekor az aktív állományra gyakorolt hatásokon túl hangot adtunk a nyugállományú szervezetekre gyakorolt kedvezõtlen hatásokról is, és kértük, hogy a tárca érzékenyebben reagáljon azon felvetéseinkre, amelyekben a mûködési feltételeink további biztosítását kérjük a folyamatban lévõ tiszti klub eladások és hadkiegészítõ parancsnokságok megszüntetése közepette is.

A második napirendben Dr. Németh András o. ddtbk. az MH Egészségügyi Központ elõkészítõ Törzs parancsnoka a katonaegészségügy helyzetérõl, átalakításáról, az átalakítás várható hatásairól és az idõskorú állomány ellátásáról adott tájékoztatást. Számunkra jó hír, hogy folyik a Központi Honvéd Kórház új pavilonjának mûködési engedélyezési eljárása, ami elõrehaladott állapotban van és május 21-re, a Honvédelem Napjára van tervezve az ünnepélyes átadása, megnyitása. Végre örülhetünk, hogy több mint két és fél évtized után, rövidebb-hosszabb idejû megtorpanások ellenére befejezõdik egy százmilliárdos nagyságrendû beruházás és elkezdi szolgálni nemcsak a katona, hanem az országos egészségügyet is.

További jó hír számunkra, hogy a hévízi és a balatonfüredi rehabilitációs intézetek és a verõcemarosi betegotthon integrált szervezeti formában tovább mûködnek és természetesen változatlanul - mint igényjogosultaknak - rendelkezésünkre állnak a szolgáltatásaikkal. Megnyugtató a vidéken élõ bajtársainknak, hogy igényjogosultságuk révén továbbra is igénybe vehetik az „új” Honvédkórház szolgáltatásait is.

A harmadik napirendben Garay János Tamás alezredes, a személyzeti fõosztály érdekvédelmi részleg vezetõje adott tájékoztatást a haderõ átalakításon belül, a Hadkiegészítõ Parancsnokságok átalakításáról és a minket érintõ humán szolgáltatások alakulásáról. Az új rendszer mûködésének teljes kibontakozásáig, megismeréséig annyit kellett tudnunk, hogy a nyugállományúak ügyeinek intézését a megyei Hadkiegészítõ Parancsnokságok helyén megmaradt Toborzó és Érdekvédelmi Irodáknál kell kezdeményezni, az eddigi rendnek megfelelõen.

Végül a HIT 2007. évi munkatervét fogadtuk el azzal, hogy a jelenleg tervesített négy ülésen kívül, a tárgyalt témák eredményétõl függõen további üléseket kívánunk tartani.

            Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes

a Honvédelmi Idõsügyi Tanács tagja

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.